Marcin pisze:Najnowszy model sprzęgów będzie dostępny do każdego mocowania. W najświeższym Tillig TTClub aktuell, pokazane są rysunki techniczne tego sprzęgu do wszystkich mocowań, nawet do starego BTTB. Wygląda to trochę kosmicznie: najnowszy sprzęg na mocowaniu z lat 70-tych.
Witam,
Ze starych czasow mam sporo starego sprzetu... I raczej nie podoba mi sie skutecznosc sprzegow BTTB. Dlatego jak zobaczylem na allegro:
http://ssl.allegro.pl/item139657041_spr ... nosci.html
to sobie pomyslalem ze mam rozwiazanie (nie chodzi oczywiscie o ludziki i te inne... :-). Teraz sie dowiaduje ze Tillig robi rewolucje w sprzegach, a jednoczesnie na forum czytam ze ta rewolucja to taka troche... no, niedopracowana powiedzmy.
Poradzcie prosze, wchodzic w te sprzegi stale do BTTB, czy czekac na tilligowe poprawki?
Fajnie bylo by pomanewrowac sobie, za podstawowa jednostke procesu przyjmujac wagon, a nie sklad... ;-)
Z drugiej strony jak pomysle ze bede musial ganiac za porozczepianymi wagonikami... >:-(
BTW - moze ktos z Was wie, gdzie mozna kupic wieksza ilosc tych stalych sprzegow do BTTB? Sprzedajacy ma tylko jedna wypraske ktora tez kiedys kupil na Allegro; powiedzial mi jedynie ze toto jest produkcji czeskiej.
Pozdrawiam,
Jacek\/\/