Polska lokomotywa TT

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaine
Kontakt:

Re: Polska lokomotywa TT

Post autor: kaine »

Obawiam się że nie są wstanie tego zrobić :)
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

kaine pisze:Trochę dziwne oświadczenie i gorzenie palcem jednak każdy może opracować taki model i wysłać do produkcji wszystko jest kwestią inwestycji pieniędzy w projekt.
Nie znam zupełnie sprawy ale wydaje mi się, że chodzi raczej o zablokowanie sprzedaży "na lewo" przez Chińczyków modeli opracowanych przez ROBO.
Awatar użytkownika
kaine
Kontakt:

Post autor: kaine »

Trochę dziwne oświadczenie i gorzenie palcem jednak każdy może opracować taki model i wysłać do produkcji wszystko jest kwestią inwestycji pieniędzy w projekt.
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Z chińczykami dobrze wychodzi się... nawet nie na zdjęciach...

http://robo.eu.com/strona_1
psz
Kontakt:

Post autor: psz »

Pisałbym się na to jak najbardziej!
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Wszędzie pytam.
Kiedyś dla żartu zawsze pytałem jak bywałem pod Oslo, aż sie okazało, że Roco im przysłało loki TT których nie zamówili.
Od tamtej pory trafiłem w Frankfurcie, Mediolanie, pod Cannes a nurka kupiłem w Kopenhadze.
Jak widzę sklep to pytam chociaż często sprzedawcy uśmiechają się z politowaniem. Niedawno w Antwerpii jeden mnie przekonywał, że TT nie istnieje od upadku muru berlińskiego :mrgreen:
Z tym, że zawsze loki były na zapleczu. Zamówione i nie odebrane. I tylko nurek był w dobrej cenie :lol:
Pytanie nic nie kosztuje :mrgreen:

Golab jak bywasz to polecam Ci pchle targi. Ostatnio trafiłem zestaw SJ BTTB w super cenie. I też w miejscu gdzie TT nie istnieje :D
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Zdradź jakie to sklepy i gdzie, może i mnie się uda :)
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Jednak warto pytać w sklepach nawet tam gdzie TT nie bywa. Kiedyś uważałem to za żart ale już kilka razy w sklepach sprzedawca przyniósł mi z zaplecza TT ( zwykle Br 80 lub Br24). Niedawno kupiłem w dobrej cenie lokę w takim sklepie, o dziwo nurka czeskiego, bo klient zamówił dawno temu aby przerobić na H0e i nie odebrał ...

A reszta tematu jak zawsze gadu gadu. Najbardziej mnie dziwi, że bez alkoholu :shock:
Wasze Zdrowie Panowie !! :lol:
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Dodajmy - Niemcy wschodni. Podczas ostatniego kilkutygodniowego pobytu w DE, miałem okazję odwiedzić 2 różne cykliczne, ściśle kolejowe giełdy modelarskie (takie mniejsze, nie takie jak Dortmund czy Lipsk) w zachodnich landach.

Było wszystko: H0 AC, H0 DC, N, Z, tylko NIC, ale to dosłownie NIC z TT.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

wojtek_ pisze:Na piniondzach powinno zalezeć!
Zależy im zależy. Dlatego jest tyle pomalowanych w barwy pkp modeli. A że to nie fiat suczka czy stonka to ich nie obchodzi. Polski model powstanie tylko gdy Niemcy albo Czesi będą chcieli taki kupować, a my to tylko przy okazji.
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Post autor: wojtek_ »

JarUs pisze:A z drugiej strony: czy ja, jako klient muszę się dopasowywać do oferty? Czy bardziej "firmie" powinno zależeć na kliencie?
Na piniondzach powinno zależeć!
Mały rynek na TT w .pl? To co zrobili, wiodący producent do spółki z dominującym dystrybutorem, dla promocji własnych produktów?
Hę!?
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

aquirlan pisze: To jakby Boeing miał nagle zrobić szybowce, bo w Polsce są popularne :P
Boening nie, ale Airbus :arrow: szybowiec Perlan 2 ;)
Awatar użytkownika
aquirlan
Kontakt:

Post autor: aquirlan »

U mnie TT i tak stoi i się kurzy, a z drugiej strony H0 we Wrocławiu ma dużą makietę klubową i w końcu będe miał coś własnego do postawienia na niej. A producent się nie dostosuje, bo jesteśmy za mikro - i to dosłownie. To jakby Boeing miał nagle zrobić szybowce, bo w Polsce są popularne :P
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

aquirlan pisze:Sam zamówiłem Fiata... I pewnie kolejne malowania też rozważę. Już pomijam tę Ludmiłę. No bo jeśli mam wybór - trzymać się TT i spełnić marzenie za jakieś 1500-2000, albo zrobić "skok w bok" i za te same pieniądze spełnić trzy, to niestety...
Też miałem taką myśl. Ale co dalej? Kupić, żeby stało i "cieszyło oko"? Czy "bawić się" w dwie skale? Nie stać mnie.
A z drugiej strony: czy ja, jako klient muszę się dopasowywać do oferty? Czy bardziej "firmie" powinno zależeć na kliencie?
Awatar użytkownika
aquirlan
Kontakt:

Post autor: aquirlan »

Sam zamówiłem Fiata... I pewnie kolejne malowania też rozważę. Już pomijam tę Ludmiłę. No bo jeśli mam wybór - trzymać się TT i spełnić marzenie za jakieś 1500-2000, albo zrobić "skok w bok" i za te same pieniądze spełnić trzy, to niestety...

A rynek USA TT czasem przeglądam. Ba, przcież mli producenci z EU też robią USA TT. No i MTB, ale nie mam pojęcia jak na tym wyszli.

Edit: Co nie zmienia faktu, że i tak nie wyobrażam sobie rozstania z TT! H0 to strasznie wielkie klamoty :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”