Impreza Warszawa 2016
Moderator: mod-Imprezy
- kaine
- Kontakt:
Re: Impreza Warszawa 2016
Czy to nie jest termin podobny do imprezy w Kaliszu ?
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Impreza jest aktualna. Placówka kultury "Stacja Muzeum" działająca w miejsce Muzeum Kolejnictwa jest zainteresowana przeprowadzeniem we wrześniu imprezy z modułami w wielkości TT.drlukasz pisze:Czy w świetle obecnych zmian w MUZKOLu impreza jest nadal aktualna?
- Borczy
- Kontakt:
Na najbliższej giełdzie mamy uzyskać informację jak dalej będzie funkcjonować muzeum. Zmiany na razie będą pewnie dotyczyć zmian formalnych a nie lokalowych. Ma zostać powołany nowy szef placówki a co wymyśli to jeszcze nie wiadomo.
- drlukasz
- Kontakt:
Czy w świetle obecnych zmian w MUZKOLu impreza jest nadal aktualna?
http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci ... 75582.html
http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci ... 75582.html
- Borczy
- Kontakt:
Ja nie mam modułów ( jeszcze
) ale oferuję pomoc przy rozkładaniu i składaniu oraz podczas całej imprezy.

- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Dzisiaj przy okazji giełdy odbyła się rozmowa z muzeum na temat planowanej imprezy.
Przewidywany termin imprezy to druga połowa września. Najpewniej zostanie włączona do Dni Transportu Publicznego a więc będzie to weekend 17/18 września 2016 roku. Czyli sobota oraz niedziela oraz poprzedzający je piątek, jako dzień na montaż makiety.
Muzeum na ten cel udostępnia salę, w której odbywają się giełdy.
Jest też szansa na sfinansowanie przez muzeum wyżywienia podczas imprezy oraz noclegów dla osób spoza Warszawy.
W związku z tym prośba o zgłaszanie się chętnych, aby można było określić ile osób jest zainteresowanych udziałem, oraz ile osób będzie przyjezdnych. Jest to niezbędne do określenia budżetu imprezy przez muzeum.
Chętni proszeni są o przesyłanie wstępnych zgłoszeń na adres:
oelka@ttclub.pl
Jednocześnie jest prośba o to, by w zgłoszeniu zamieścić informację o tym czy przyjeżdża się z modułami i ich planowaną ilość, czy też tylko z taborem.
Informacje o przygotowaniach imprezy będą zamieszczane tu oraz na stronie http://ttclub.pl.
Przewidywany termin imprezy to druga połowa września. Najpewniej zostanie włączona do Dni Transportu Publicznego a więc będzie to weekend 17/18 września 2016 roku. Czyli sobota oraz niedziela oraz poprzedzający je piątek, jako dzień na montaż makiety.
Muzeum na ten cel udostępnia salę, w której odbywają się giełdy.
Jest też szansa na sfinansowanie przez muzeum wyżywienia podczas imprezy oraz noclegów dla osób spoza Warszawy.
W związku z tym prośba o zgłaszanie się chętnych, aby można było określić ile osób jest zainteresowanych udziałem, oraz ile osób będzie przyjezdnych. Jest to niezbędne do określenia budżetu imprezy przez muzeum.
Chętni proszeni są o przesyłanie wstępnych zgłoszeń na adres:
oelka@ttclub.pl
Jednocześnie jest prośba o to, by w zgłoszeniu zamieścić informację o tym czy przyjeżdża się z modułami i ich planowaną ilość, czy też tylko z taborem.
Informacje o przygotowaniach imprezy będą zamieszczane tu oraz na stronie http://ttclub.pl.
- Borczy
- Kontakt:
W niedzielę wrzucę info jakie ustalenia padną z dyrekcją muzeum.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Ja ze swojej strony chętnie dołączę, jeśli impreza wypali. Do dyspozycji są moje moduły jednotorowe oraz spanie w Śródmieściu dla 2-4 osób (w zależności od warunków - na tapczanie lub na podłodze na własnych karimatach...) 

- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Faktycznie stoi w sali wystawowej. W grudniu była nieczynna (w konserwacji). Trzeba jednak dodać, że nie ma żadnych informacji czy makieta jest własnością muzeum, czy też jest np. depozytem od kogoś.
-
- Kontakt:
[fade]INFO[/fade]
Przeglądając Modelarstwo.info trafiłem na ... Makietę TT Zbyszka Patej która ........ "makieta obecnie stoi w Muzeum Kolejnictwa w Warszawie".
Przeglądając Modelarstwo.info trafiłem na ... Makietę TT Zbyszka Patej która ........ "makieta obecnie stoi w Muzeum Kolejnictwa w Warszawie".
- Borczy
- Kontakt:
Nad terminem pogadamy podczas spotkania w styczniu
. Trzeba się tak wpasować żeby nie kolidowało z inną imprezą.

-
- Kontakt:
A jakiś przybliżony termin.
Żabi Róg jest do dyspozycji.
Żabi Róg jest do dyspozycji.
- Borczy
- Kontakt:
Co do noclegów to do 10 stycznia będzie spotkanie z działem muzeum kolejnictwa i rzucę informację jaki jest budżet na imprezę.
- AgX
- Kontakt:
Może dałoby się w muzeum lub w jakimś pomieszczeniu kolejowym rozłożyć materac?
- Borczy
- Kontakt:
Z parkingiem nie ma problemu. Podjeżdża się po samo wejście od strony peronów. Pojazdy stoją na miejscach uprzywilejowanych - peronach
. Mówię całkiem serio.
Finanse Muzeum faktycznie to nie portfel Donalda Trumpa ale może jest to szansa na włączenie do kalendarza imprez w końcu i stolicy
Added in 1 minute 1 second:
Pogadam z Muzeum w/s wyżywienia. Może chociaż to dałoby się zabezpieczyć.

Finanse Muzeum faktycznie to nie portfel Donalda Trumpa ale może jest to szansa na włączenie do kalendarza imprez w końcu i stolicy

Added in 1 minute 1 second:
Pogadam z Muzeum w/s wyżywienia. Może chociaż to dałoby się zabezpieczyć.