Szanowny kolego Ranger!
Otrzymałem dzisiaj zamówiona lokomotywę i powiem otwarcie: jestem absolutnie pod wrażeniem. Miałem okazję oglądać w
Klubie stonkę zarówno efc-loko, która kosztuje ok. dwa razy tyle co twoja (trawionka, ręczna robota) oraz pikowską (cena ok. 1/3 twojej, wyrób masowy) -oczywiście obie do H0. Śmiem twierdzić, że twój wyrób w niczym im nie ustepuje. Oczywiście łza się w oku kręci, gdy widzę cenę pikowskiej, ale polskie lokomotywy w tej cenie o tej jakości wykonania to chyba jeszcze długo będzie science fiction.
Jedyne co bym ci sugerował w przyszłych seriach to przede wszystkim wyraźniejszy podział szyby bocznej (bo owiewki przy tej skali to pewnie byłby kłopot) i ewentualnie otwory w czołownicach gdyby ktoś chciał zamontować sobie hak i węże hamulcowe.
Własności trakcyjnych jeszcze nie sprawdzałem, tak tylko rzuciłem okiem na model, na szybko, przed sylwestrem. Zastanawia mnie czy lokomotywa nie jest zbyt lekka, czy będzie w stanie uciągnąć czteroczłonowy skład Bipy z wagonem dodatkowym. Ale to wyjdzie w praniu.
Tak czy inaczej model pierwsze wrażenie robi bardzo pozytywne.