Dźwięk w lokomotywie

Prąd i elektronika na makiecie

Moderator: mod-Elektryka i DCC

ODPOWIEDZ
ArJu
Kontakt:

Re: Dźwięk w lokomotywie

Post autor: ArJu »

Inzynier00 pisze:Mam pytanie odnośnie założenia dzwięku w lokomotywie ! Chodzi mi o to jakie moduły są dostępne ? W katalogu Tilliga nowości 2004 na stronie 05 jest wagon bronberg z dzwiekiem parowozu nr katalogowy 92981 ! Czy komuś coś wiadomo w tej sprawie bo ja sie dowiedzialem od AMC że tego nigdy nie wyprodukowano !??
Nie wiem, jak jest ze wspomnianym wagonem 92981, ale 92980 kilka dni temu był do kupienia w Sebnitz.

Obrazek
Pozdrawiam,
ArTTur
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Charakterek pisze:No i jeszcze co będzie jak taki wagon z dźwiękiem od parowozu podepnę pod 118?
Bedzie lokomotywa z napedem turbinowym ;)
A dlaczego nie ma dźwięku do 225? Dźwięki z lokomotyw powinny zostać w lokomotywach, choć i tak do ideału im daleko, małe głośniczki niestety furory w surround nie zrobią.
A jak ktos chce prowadzic manewry to ma uzyc lokomotywy z wagonem? A w razie oblotu skladu bedzie dzwiek na koncu a lokomotywa na poczatku skladu? :shock: Dlatego zgadzam sie, ze jest to bzdura. W kazdym razie ja tego rozwiazania nie kupie.

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

To był kolejny szalony pomysł Tilliga. No bo niby jak w takim wagonie dźwiękiem sterować? Skąd ten wagon wie kiedy jechać a kiedy hamować? Trza by było mu przeniesienie prądu zrobić i dekoder, który jest sprzężony z tym w lokomotywie. Co by tak samo reagowały. No i jeszcze jedzie sobie lokomotywa, a za nia jedzie dźwięk. EEE, naddźwiękowa na makiecie? Jedyna słuszna decyzja, to niewyprodukowanie tych wagonów :)

No i jeszcze co będzie jak taki wagon z dźwiękiem od parowozu podepnę pod 118? A dlaczego nie ma dźwięku do 225? Dźwięki z lokomotyw powinny zostać w lokomotywach, choć i tak do ideału im daleko, małe głośniczki niestety furory w surround nie zrobią.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2006, 14:28 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Inzynier00
Kontakt:

Dźwięk w lokomotywie

Post autor: Inzynier00 »

Mam pytanie odnośnie założenia dzwięku w lokomotywie ! Chodzi mi o to jakie moduły są dostępne ? W katalogu Tilliga nowości 2004 na stronie 05 jest wagon bronberg z dzwiekiem parowozu nr katalogowy 92981 ! Czy komuś coś wiadomo w tej sprawie bo ja sie dowiedzialem od AMC że tego nigdy nie wyprodukowano !??
Obrazek
Pozdrawiam

Tadeusz Fidyt (inzynier00)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i DCC”