Stacja Wisła Głębce
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Kaczor
- Kontakt:
Re: Stacja Wisła Głębce
Czyli lepiej lutować?
- Niejeden+
- Kontakt:
Fakt potwierdzony w trakcie użytkowania stacji - lubią się luzować dając najgorsze z możliwych objawów, zasilanie jest, nagle nie ma, potem znowu jest. Stosując kostki po dokręceniu śrubek warto zabezpieczyć je lakierem.
- Kaczor
- Kontakt:
Nie ma obawy że śrubki w kostce wylecą podczas transportu? Pytam bo u siebie chcę tak zrobić.
- winner_xp
- Kontakt:
Super, wykopy zawsze mnie kręciły, czekam na dalszą relację
-
- Kontakt:
Czwarty weekend prac za mną. Wszystkie 3 skrzynki są już białe od szpachli. Wczoraj tor na modułach zostały zasypany tłuczniem. Dzisiaj udało mi się osadzić semafor wjazdowy i przetestować przejezdność. Skrzynki dostały też haczyki do podwieszania przewodów do transportu i w czasie zlotu.
Dorzucam skan zdjęcia przedstawiającego oryginał w roku 2001, cyknięte na wycieczce z rodzicami (choć na zdjęciu jest jakaś parka która zwiewała z wąwozu przed składem ).
Dorzucam skan zdjęcia przedstawiającego oryginał w roku 2001, cyknięte na wycieczce z rodzicami (choć na zdjęciu jest jakaś parka która zwiewała z wąwozu przed składem ).
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 10:04 przez whosho, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Na Pętli mam 3 szynę na łuku 396 i wszystkie loki przechodzą bez problemu.
-
- Kontakt:
Jeszcze nie wiem co zrobić tą trzecią szyną. Jest dość charakterystycznym elementem. Muszę po prostu przetestować jak tabor będzie się zachowywał w jej obecności. W sumie nie muszę się przejmować żadnym historyczny taborem bo i tak się tam nie pojawi. Jedyny znany mi problem to Gagariny, ale w gruncie rzeczy one też powinny mieć zakaz wjazdu
1000 drzew mówisz... Przy samej stacji powinno być grubo ponad 100. Obecnie jest ok. 20
1000 drzew mówisz... Przy samej stacji powinno być grubo ponad 100. Obecnie jest ok. 20
Ostatnio zmieniony 17 lis 2014, 05:29 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scio
- Kontakt:
Trzecią szynę będziesz dawał?
- Fantomas
- Kontakt:
Super film, nawet bardzo podobnie to zrobili w 1:1
Teraz musisz posadzić tylko jakieś 1000 drzew.
Teraz musisz posadzić tylko jakieś 1000 drzew.
-
- Kontakt:
Za cienki w uszach jestem i nie mam już miejsca na nic więcej. Liczę że ktoś inny się zdecyduje.
Jak ktoś ma ochotę obejrzeć ten fragment z kabiny maszynisty to polecam ten link:
https://www.youtube.com/watch?v=abV7EbuTS-k Trzbea przewinąć film do 2:34:00
Jak ktoś ma ochotę obejrzeć ten fragment z kabiny maszynisty to polecam ten link:
https://www.youtube.com/watch?v=abV7EbuTS-k Trzbea przewinąć film do 2:34:00
Ostatnio zmieniony 16 lis 2014, 16:43 przez whosho, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Czas odświezyć temat po kilkumiesięcznej przerwie. Na stacji zasadniczo nic się jeszcze nie zmieniło. Przybyło trochę detali, m.in. zwrotniki.
Ruszyło się za to w temacie modułów. Zabrałem się za budowę odcinka szlaku wjazdowego do stacji. Model obejmie zasięgiem obszar od semafor wjazdowego aż do stacji.
TT-maniak pomógł mi wykonać 3 skrzynki na moduły łukowe. Skręciłem je w domu, poczym już na warsztatach zająłem się ukształtowaniem terenu, położeniem toru i wykonaniem elektryki. Fotka modułów Widok od strony stacji.
Ruszyło się za to w temacie modułów. Zabrałem się za budowę odcinka szlaku wjazdowego do stacji. Model obejmie zasięgiem obszar od semafor wjazdowego aż do stacji.
TT-maniak pomógł mi wykonać 3 skrzynki na moduły łukowe. Skręciłem je w domu, poczym już na warsztatach zająłem się ukształtowaniem terenu, położeniem toru i wykonaniem elektryki. Fotka modułów Widok od strony stacji.
-
- Kontakt:
Bardzo fajne klimaty, kontrastu mocno dodaje droga, świetny efekt, bardzo mi się podoba.
-
- Kontakt:
To na pewno nie zaszkodzi ale drzewa cienkie i wysokie rosną wyłącznie w dużym zagęszczeniu co jest wynikiem konkurencji w walce o światło.whosho pisze: Wyższe drzewa, mają w "pień" nabity drut stalowy 0,4mm aby je wzmocnić.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 16:17 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Materiał na drzewa to komosa ciernista, jak pisał Grzegorz. I faktycznie jest ona stosunkowo krucha. Wyższe drzewa, mają w "pień" nabity drut stalowy 0,4mm aby je wzmocnić.
Krzaki jeszcze się pojawią. Jest ich dość dużo. Staram się nie sadzić ich przypadkowo, tylko jako-tako trzymać się fotografii oryginału - nie sadzić ich tam gdzie ich nie ma, zachować ich relatywną wysokość i typ. Co nie znaczy że to się uda(je).
Krzaki jeszcze się pojawią. Jest ich dość dużo. Staram się nie sadzić ich przypadkowo, tylko jako-tako trzymać się fotografii oryginału - nie sadzić ich tam gdzie ich nie ma, zachować ich relatywną wysokość i typ. Co nie znaczy że to się uda(je).
- Misiek
- Kontakt:
Trochę łyso, przydałoby się krzaczorów ;-)