Targi HOBBY - Poznań, 25-26 października 2014
Moderator: mod-Imprezy
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Re: Targi HOBBY - Poznań, 25-26 października 2014
Małe podsumowanie naszej wielkości TT znajduję się w numerze 1/2015 Świat Kolei.
- BarTTmań
- Kontakt:
Dziękuję ślicznie za świetną fotorelację.
Mnie, niestety, w tym roku targi ominęły...
Mnie, niestety, w tym roku targi ominęły...
- wojtek_
- Kontakt:
Autobus skala 1/72 gagar 1/87. Y?
Pzdr
wj

Pzdr
wj
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Wielkość H0womo pisze:Mam pytanie czy te ursusy na wagonie to w naszej skali?
Dziękuję wszystkim za filmy i zdjęciaSuper
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 14:05 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- womo
- Kontakt:
Mam pytanie czy te ursusy na wagonie to w naszej skali?
Dziękuję wszystkim za filmy i zdjęcia
Super 
Dziękuję wszystkim za filmy i zdjęcia

- Kaczor
- Kontakt:
@wojtekkowalski świetna fotorelacja! Masz gdzieś te zdjęcia w większej rozdzielczości?
-
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=7QHV_SM ... qiKunR64_A
Mój film z makiety TT z Poznania.
Mój film z makiety TT z Poznania.
-
- Kontakt:
Jako jeden ze współorganizatorów makiety w wielkości TT czuję się zobowiązany do zabrania głosu w przedmiocie targów Hobby.
Jak sam opis targów je opisuje są to targi ludzi z pasją. Jedzie ten kto chce, pokazuje co chce i robi to co chce - o tym moim zdaniem nie ma co dyskutować,
bo tak jest, było, będzie i kropka.
Co do samej formuły targów, tu faktycznie jest pole do popisu dla naszego CAŁEGO grona –bez nas Targów nie ma
Może w przyszłym roku wspólna petycja o zniesienie wpisowego, skromne dofinansowanie dojazdu prywatnych wystawców (tych no profit) w kupie siła i tu jest pole do popisu dla wiecznych malkontentów i krzykaczy.
Teraz co do naszej makiety.
Jej wielkość i ogólne założenia były dyskutowane już podczas zeszłorocznych targów i doszliśmy do wniosku że tak będzie fajnie i było fajnie.
Nam się podobało - jak zwykle były małe niedociągnięcia ale ogólny obraz naszego stoiska oceniam na solidną 4.
Zamieszczam zdjęcia z targów bez podziału na skale, wystawców i inne pierdy smerdy, niech Ci co nie byli też coś mają z życia.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok

Jak sam opis targów je opisuje są to targi ludzi z pasją. Jedzie ten kto chce, pokazuje co chce i robi to co chce - o tym moim zdaniem nie ma co dyskutować,
bo tak jest, było, będzie i kropka.
Co do samej formuły targów, tu faktycznie jest pole do popisu dla naszego CAŁEGO grona –bez nas Targów nie ma

Teraz co do naszej makiety.
Jej wielkość i ogólne założenia były dyskutowane już podczas zeszłorocznych targów i doszliśmy do wniosku że tak będzie fajnie i było fajnie.
Nam się podobało - jak zwykle były małe niedociągnięcia ale ogólny obraz naszego stoiska oceniam na solidną 4.
Zamieszczam zdjęcia z targów bez podziału na skale, wystawców i inne pierdy smerdy, niech Ci co nie byli też coś mają z życia.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok

Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 10:02 przez wojtekkowalski, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Andrzeju masz racje, ale to nie zmienia faktu:Niejeden+ pisze:Jurek przeanalizuj oficjalną listę wystawców, jeżeli widzisz poważnego dużego producenta to mi go wskaż i to takiego który chociaż ma instrukcje po polsku, jesteśmy małym do tego biednym rynkiem na którym się nie opłaca ponosić zbędnych kosztów reklamy. Patrz taki wiodący producent z za zachodniej granicy, nie reklamuje się, wciska buble, a i tak większość u niego kupuje.
Z gustami się nie dyskutuje. Każdy ma wolną wolę i robi to co mu pasuje lub jak "ekonomia" pozwala.Jerzyr pisze: Głównym celem takiej wystawy jest zareklamowanie się sklepów, czy wytwórców modelarstwa kolejowego. Modelarze robią tu za przysłowiowych jeleni.
Amen.

Ostatnio zmieniony 31 paź 2014, 08:02 przez JarUs, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kolejka
- Kontakt:
Zapraszam też do obejrzenia moich filmów z udziałem obu skal:
https://www.youtube.com/watch?v=dGObYQVwscg
https://www.youtube.com/watch?v=uaeSoIpQD3o
https://www.youtube.com/watch?v=dGObYQVwscg
https://www.youtube.com/watch?v=uaeSoIpQD3o
- Mariusz
- Kontakt:
Gratulacje Maciej. Super jak zwykle 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Nie wiem czy to dobry pomysł patrząc na powyższe posty niektórych forumowiczów, ale niech będzieleo pisze:Ja zdjęć nie robiłem, bo nie było na to czasu, ale niedługo Maciej tradycyjnie zaprezentuje film

http://www.youtube.com/watch?v=TzRUsurvhc0
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 21:18 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Do Łap mam ponad 400 km, do Poznania tylko 30, wiec nocuję u siebie... rachunek jest więc prosty... Co nie zmienia jednak faktu że chętnie bym się do Łap wybrał.
Jeśli chodzi natomiast o wstawianie się na targach to sklepy, czy firmy sprzedające tam swoje produkty płaciły za swoje stoiska 10 krotnie wyższą kwotę niż my, tyle że cała ta kasa poszła (razem zresztą z kasą z biletów) do kabzy MTP... Zresztą to temat rzeka, wałkowany już tu na forum chyba od Hobby 2010.
Moją stację można obejrzeć na materiałach z zeszłorocznego Sopotu i targów Hobby. To ta z szopą i obrotnicą. Nigdzie indziej nie był prezentowana i raczej nie będzie, bo z zamiłowania fotografem raczej nie jestem
Jeśli chodzi natomiast o wstawianie się na targach to sklepy, czy firmy sprzedające tam swoje produkty płaciły za swoje stoiska 10 krotnie wyższą kwotę niż my, tyle że cała ta kasa poszła (razem zresztą z kasą z biletów) do kabzy MTP... Zresztą to temat rzeka, wałkowany już tu na forum chyba od Hobby 2010.
Moją stację można obejrzeć na materiałach z zeszłorocznego Sopotu i targów Hobby. To ta z szopą i obrotnicą. Nigdzie indziej nie był prezentowana i raczej nie będzie, bo z zamiłowania fotografem raczej nie jestem

- Niejeden+
- Kontakt:
Co innego gdyby prawdziwi wystawcy finansowali....

Jurek przeanalizuj oficjalną listę wystawców, jeżeli widzisz poważnego dużego producenta to mi go wskaż i to takiego który chociaż ma instrukcje po polsku, jesteśmy małym do tego biednym rynkiem na którym się nie opłaca ponosić zbędnych kosztów reklamy. Patrz taki wiodący producent z za zachodniej granicy, nie reklamuje się, wciska buble, a i tak większość u niego kupuje.
Pozdrawiam
- Jerzyr
- Kontakt:
Wiem, że zaraz wsadzę kij w mrowisko, ale...leo pisze:O kosztach nie będę się wypowiadał, bo wiadomo że hobby kosztuję. Ja ze względu na koszty nie pojechałem na przykład do Łap... Ale chęci są i najważniejsze było żeby w ogóle się pokazać z jakimikolwiek modułami.
no, właśnie. Przyjechać do Łap się nie udało ze względu na koszty. Każdy to rozumie. Pomimo, że każdy uczestnik zlotu w Łapach miał zapewnione gratis wyżywienie i nocleg w bardzo przyzwoitych warunkach. Koszty przyjazdu z drugiego końca Polski były znaczne.
Teraz odwróćmy temat. Przyjechać z Łap do Poznania takie same koszty, ale... doliczyć trzeba wyżywienie, nocleg. Koszty są znacznie wyższe. Wielu kolegów na to też zwraca szczególną uwagę. Ale to nic, czego nie robi się dla naszego hobby, czasami można nawet dołożyć się do wynajęcia hali, aby mile spędzić czas.
Moim zdaniem problem leży gdzie indziej. Otóż makiety są tylko wisienką na torcie. Głównym celem takiej wystawy jest zareklamowanie się sklepów, czy wytwórców modelarstwa kolejowego. Modelarze robią tu za przysłowiowych jeleni. Z moich rozmów z kolegami wynika, że coraz więcej osób targi Hobby postrzega właśnie w ten sposób, że my robimy za naganiaczy dla firm i robimy to na własny koszt. Co innego gdyby prawdziwi wystawcy finansowali nam reklamę bądź co bądź ich towarów. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, by naganiacze płacili za możliwość zwerbowania firmom klientów.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 10:32 przez Jerzyr, łącznie zmieniany 1 raz.