Tak tylko że Ty masz do pokonania górki, a linia Toruń - Grudziądz po za Kleczkowską Górą jedzie jak po stole. Ja mam szczęście i nie musze z tej linii korzytać. Ale ci co jeżdżą nią do pracy mają przegwizdane.DBv pisze:Chłopie, 62km w 1,5 godziny to bardzo dobry wynik![]()
![]()
Ja np z Wałbrzycha do Wrocławia (70km) jadę praktycznie 2 godziny, więc nie ma co narzekać na Grudziadz, moze być gorzej
Moderizacja linii Toruń (Łysomice) - Grudziądz
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Re: Moderizacja linii Toruń (Łysomice) - Grudziądz
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Moderizacja linii Toruń (Łysomice) - Grudziądz
Chłopie, 62km w 1,5 godziny to bardzo dobry wynik
Ja np z Wałbrzycha do Wrocławia (70km) jadę praktycznie 2 godziny, więc nie ma co narzekać na Grudziadz, moze być gorzej

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Moderizacja linii Toruń (Łysomice) - Grudziądz
W zwiażku z rozbudową parków przemysłowych w Łysomicach pod Toruniem
i w Grudziadzu pojawiło się mnóstwo plotek i domysłów związanych z przebudową linii kolejowej łaczącej te dwa miasta.
Plotka głosi iż wykupem i przebudową zainteresowani sią Japończycy. Modernizacja miała by zmniejszyć czas przejazdu do 30 - 40 min. Obecnie "pociąg do Jumy" jak żartują pasażerowie jedzie z Torunia do Grudziądza 1,5 godziny
Dla uzmysłowienia skali czasu
i prędkości dodam że to tylko 62 km.
Jeżeli ktoś wie, lub ma informacje na ten temat prosze śmiało pisać.
i w Grudziadzu pojawiło się mnóstwo plotek i domysłów związanych z przebudową linii kolejowej łaczącej te dwa miasta.
Plotka głosi iż wykupem i przebudową zainteresowani sią Japończycy. Modernizacja miała by zmniejszyć czas przejazdu do 30 - 40 min. Obecnie "pociąg do Jumy" jak żartują pasażerowie jedzie z Torunia do Grudziądza 1,5 godziny

i prędkości dodam że to tylko 62 km.