Uwaga zdjęcia w bardzo dużej rozdzielczości i dużo zajmują!

Moderator: mod-Makieta Modułowa
to ten z trupem w tunelu makiety?Mariusz pisze:A oglądał ktoś film niemiecki pt."Zgubne hobby"?!
To tak nie do końca - byłem świadkiem jak te słowa przeradzano w czyn - wynik - ludzkie tragedie. Naprawdę trzeba ważyć słowa. Ale domyślam się że miałeś inne intencjeTomekW pisze:A'propos słów krytyki, proponuje sobie zakodować odpowiednią maksymę:
co mnie nie zabije, to mnie wzmocni
I to jest zdrowe podejście Mariusz, każdy ma swój świat kolejowy i nie jest źle dzielić się nim z innymi. Gorzej jak padają ostre słowa krytyki ale i to da się przeżyć. Trzymamy kciuki za Twoja makietę.Mariusz pisze:Widac jestem mało wymagający, bo mnie to się bardzo podoba, a przerażają mnie wypowiedzi krytyczne. Zastanawiam się czy pokazywac kiedyś co sam będę budował?! Wręcz boję się. Mam w planie budowę, a raczej odbudowę dużego torta w połączeniu o wyjścia na moduły. Cieszę się jednak, że jest nas dużo i każdy z nas ma swoje doświadczenia z których można bezpłatnie korzystac. Oby tak dalej.
Jeżeli niebiosa mogą pomóc mogę załatwić duże pomieszczenia w ramach zlotu modularzy -za darmo! Miejsce akcji - Grudziądz.Grzegorz TT pisze: Ma również wadę!! Żeby kolega Miki pohulał składem po swoich modułach musi dogadać się z kilkoma kolegami, załatwić halę albo liczyć na łaskę niebios.
Mariusz pisze: Nie chcę tu nikogo krytykowac, ale takie oddanie realizmu zasługuje na mgr a nie zwykłego modelarza ze swoim hobby.
Dla mnie jej nie ma, stąd poszukiwania coraz to nowych sposobów imitowaniaMariusz pisze:Zastanawiam się gdzie jest granica pomiędzy modelarstwem kolejowym a przyrodniczym?!
Mariusz pisze:To właśnie torty powinny byc trudniejsze, bo zawierają w sobie duże przestrzenie pomiędzy stacjami i liniami kolejowymi.
kwestia wysoce umowna, dla jednych łuk o promieniu nieco ponad 350 mm jest "realistyczny" dla innych 1500 ujdzie od biedy a 900 to mega szajs(TAK, mój własny 900 to szajs, muszę w końcu być ze sobą szczeryMariusz pisze:........nie odzwierciedla ......ale jednak naśladuje ........musi u mnie przypominac prawdziwą kolej tyle że na mniejszej powierzchni ...............
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości