Rewolucja na PKP?

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek Zajner
Kontakt:

Re: Rewolucja na PKP?

Post autor: Zbyszek Zajner »

Mariuszu,
bądźmy dobrej myśli. Dożyjemy !!!
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Wstydzę się, że nie jestem patriotą, ale to jest moim marzeniem, aby pracowac w DB. Pożyjemy, zobaczymy.
Z podróży jakie odbyłem w swoim życiu, wiem, że jesteśmy daleko, daleko za..., szkoda pisac.
Niestety na minus dla nas jest ciągle zły stan infrastruktury. Kolejowej i drogowej.
Wiele lat trzeba, aby to zmienic. Czy zdążymy doczekac?!
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

No zdaje się, że sprawdzają się plotki o uwolnieniu rynku kolejowego w Polsce. Być może do czeskiej Pragi pojedziemy z Warszawy Pendolino kolei CD a na kolejach Pomorza zawita tabor DB. :D
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Re: Rewolucja na PKP ?

Post autor: Gdyniak »

KrzyszTTof pisze:Tak więc według mnie zyskają wszyscy. Od klientów do pracowników. I nie ma co płakać na rozlanym mlekiem... tzn betonem.
Też tak myślę, że będzie to z korzyścią dla nas klientów kolei i oby tak było.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Gdyniak pisze:Przeglądając ONET trafiłem na taką informację Ciekawe co z tego wyniknie i do czego to doprowadzi?
Myśle że scenariusz jest prosty - okaże się że kolej może być tania, dochodowa, czysta i przyjazna pasażerom. A nad tym że nasze pierdzistołki nie będą potrafiły stawić czoła nowocześnie zarządzanym firmom nie ma co płakać. Może się trochę ockną. A bez ekspancji kolei zagranicznych lepiej u nas napewno nie będzie (brak motywacji do działania). Oczywiście zaczną się protesty związków zawodowych, i jak zwykle nie w obronie szarych pracowników tylko w obawie przed utratą stołków przwodniczących (ilośc stołków jest zależna od ilości pracowników / związkowców), bo przecież pracownicy na tym nie stracą - ktoś będzie musiał te pocigi obsadzić, i na pewno nie będzie to personel niemiecki. Jak rozwijali się nasi "prywaciarze" to związki protestowały, a maszyniści zacierali ręce z radości.
Tak więc według mnie zyskają wszyscy. Od klientów do pracowników. I nie ma co płakać na rozlanym mlekiem... tzn betonem. :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Gdyniak pisze:Ciekawe co z tego wyniknie i do czego to doprowadzi?
No może wreszcie coś DOBREGO ...tzn nie chodzi mi o PKP.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Rewolucja na PKP?

Post autor: Gdyniak »

Przeglądając ONET trafiłem na taką informację Ciekawe co z tego wyniknie i do czego to doprowadzi?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2006, 15:24 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”