bądźmy dobrej myśli. Dożyjemy

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
Też tak myślę, że będzie to z korzyścią dla nas klientów kolei i oby tak było.KrzyszTTof pisze:Tak więc według mnie zyskają wszyscy. Od klientów do pracowników. I nie ma co płakać na rozlanym mlekiem... tzn betonem.
Myśle że scenariusz jest prosty - okaże się że kolej może być tania, dochodowa, czysta i przyjazna pasażerom. A nad tym że nasze pierdzistołki nie będą potrafiły stawić czoła nowocześnie zarządzanym firmom nie ma co płakać. Może się trochę ockną. A bez ekspancji kolei zagranicznych lepiej u nas napewno nie będzie (brak motywacji do działania). Oczywiście zaczną się protesty związków zawodowych, i jak zwykle nie w obronie szarych pracowników tylko w obawie przed utratą stołków przwodniczących (ilośc stołków jest zależna od ilości pracowników / związkowców), bo przecież pracownicy na tym nie stracą - ktoś będzie musiał te pocigi obsadzić, i na pewno nie będzie to personel niemiecki. Jak rozwijali się nasi "prywaciarze" to związki protestowały, a maszyniści zacierali ręce z radości.Gdyniak pisze:Przeglądając ONET trafiłem na taką informację Ciekawe co z tego wyniknie i do czego to doprowadzi?
No może wreszcie coś DOBREGO ...tzn nie chodzi mi o PKP.Gdyniak pisze:Ciekawe co z tego wyniknie i do czego to doprowadzi?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości