Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
KrystianoV6
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: KrystianoV6 »

No to posłuchajcie mojej historii: Jakieś dwa lata temu kupiłem u gościa wagon na allegro. Dokonałem niezwłocznie zapłaty, wiadomo by dostać go jak najszybciej dopłaciłem za priorytet. Przez ponad 2 tygodnie od wpłaty brak towaru i ...ZERO KONTAKTU!!!! Ani mail, ani telefon, jakby gość zgarnął kasę i zwinął interes. Gdy po prawie 3 tygodniach dostałem wagon wystawiłem komentarz neutralny. A ja dostałem w zamian uwaga: NEGATYWNY!!!! :shock: Za co? Ano za brak WYROZUMIAŁOŚCI, bo pan Piotr robił dziecku komunię :shock:
Tak więc uważajcie jaki wystawiacie makieciarzowi komentarz i nie upominajcie się zbyt szybko o towar bo może wam" narobić" (przepraszam za wyrażenie) w karty użytkownika.
Pisałem do allegro w tej sprawie, ale odpisali że mają związane ręce. To paranoja jakaś.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 08:19 przez KrystianoV6, łącznie zmieniany 1 raz.
jafrap
Kontakt:

Post autor: jafrap »

JarTTek pisze:Może powodem takiego postępowania makieciarza jest zmiana branży ? :shock:
Z ciekawości spojrzałem na komentarze - 25 neutralnych i 54 negatywne... czemu mnie to nie dziwi? Co tu dużo pisać, jeden z komentarzy:

enika25 (2) ( Kupujący )
Negatywny
pon 28 sty 2013 10:35:45 CET
Kompletnie nieuczciwa osoba. Właśnie składam zawiadomienie na policję. Nie dostałam ani towaru, ani pieniędzy. Nie kupujcie od niego nic! Niebawem Policja się nim zajmie.

Ten ciekawy:

Rafaelcorp (329) ( Kupujący )
Negatywny
śro 14 gru 2011 23:36:28 CET
Wagony używane (potwierdził to sprzedawca),tragicznie poklejone bez dodatkowych części Ponieważ zależy mi na nich zostawiłem je sobie ale domagałem się części których nie było.Pomimo zapewnień sprzedającego mija miesiąc i nadal nic nie dostałem.

[Odpowiedź z: śro 14 gru 2011 23:52:26 CET] Po pierwsze - jeden wagon był używany nie dwa, po drugie mógł Pan je bez słowa oddać, po trzecie ostrzegałem że na części zapasowe do nich można dłuuuugo czekać, ale po co czekać, lepiej być w gorącej wodzie kąpanym!

:lol: śmieszy mnie odpowiedź makieciarza (w sensie negatywnym) - kupujący żali się (słusznie), że czeka już ponad miesiąc (ileż można czekać?), a Heda odpisuje z wykrzyknikiem, że koleś jest w gorącej wodzie kąpany.... :shock: No taaaa.... to ile ma jeszcze czekać? Rok?!

No patrzcie, jaki ten Heda opanowany.... kupujący może ma czekać w nieskończoność, aż Heda się zmoleści i coś wyśle?!.... ręce opadają....

Tam jest wiele ciekawszych komentarzy. One świadczą o łachmaniarskim podejściu tego człowieka do klientów...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 08:21 przez jafrap, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

leo pisze:Ja od kilku miesięcy czekam za zwrotem kasy, za niezrealizowane zamówienie z września zeszłego roku...
No bez jaj!! Jak to czekasz od września????? W ten sposób utwierdzasz gościa, że jest bezkarny. Ja czekam do 11 lipca (wtedy minie miesiąc) i składam wniosek do rzecznika. Tu nie ma co się patyczkować, zwłaszcza że kolo przed dokonaniem wpłaty potrafi się odezwać, czyli ewidentnie wali w [wulgaryzm określający męski organ płciowy].
jafrap
Kontakt:

A co to kogo obchodzi?

Jeśli ten koleś mi nie odda kasy zgłaszam sprawę na policję. Nie będę się z gościem patyczkował. Ma jeszcze kilka dni na wysyłkę towaru.
Totalna nieodpowiedzialność. Wogóle teraz (po wykonaniu przelewu) mi nie odpisuje na zapytania jak i nie odbiera telefonów... A jeszcze w poniedziałek przed wysyłką przelewu było tak miło, e-mailowa sielanka normalnie...
leo pisze:Ja od kilku miesięcy czekam za zwrotem kasy, za niezrealizowane zamówienie z września zeszłego roku... Z tym rzecznikiem to dobry pomysł, więc chyba też się wybiorę, bo w moim przypadku kwota zamówienia jest za mała, by dochodzić swoich praw na drodze sądowej... Kiedyś był to fajny sklep, ale obecnie znajduję się on na mojej "czarnej liście".
Przecież to wygrana sprawa dla ciebie. Zgłoś na policję. Jeśli masz korespondencję mailową to masz dowody. Nad czym się zastanawiać? Kilka miesięcy czekania?.... to żarty jakieś normalnie..... wyłudzacz kasy z tego makieciarza. Zachowuje się jak złodziej jakiś, no bo jak nazwać po imieniu takie zachowanie..?...

Na swojej stronie w regulaminie ma że max to 21 dni czy coś takiego, a nie kilka miesięcy...
Ostatnio zmieniony 30 cze 2013, 21:02 przez jafrap, łącznie zmieniany 5 razy.
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Może powodem takiego postępowania makieciarza jest zmiana branży ? :shock:
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Ja od kilku miesięcy czekam za zwrotem kasy, za niezrealizowane zamówienie z września zeszłego roku... Z tym rzecznikiem to dobry pomysł, więc chyba też się wybiorę, bo w moim przypadku kwota zamówienia jest za mała, by dochodzić swoich praw na drodze sądowej... Kiedyś był to fajny sklep, ale obecnie znajduję się on na mojej "czarnej liście".
jafrap
Kontakt:

Ja wszedłem jeszcze raz na stronę makieciarza i rzuciłem okiem na informacje o czasie wysyłki towaru, który zamówiłem (napisane 3-10 dni). Po 10 dniach jak nie dostanę to też uderzam do rzecznika. Zrobiłem sobie zrzut ekranowy jakby co... i tej strony jak i tego poronionego regulaminu gdzie pan Heda pisze o 21 dniach chyba że na stronie towaru jest inaczej (no i jest te 10 dni)...

Ostatni raz tam kupiłem cokolwiek. Co to za człowiek. Kupowałem w wielu sklepach i NIGDY nie było takiego problemu jak tutaj.... o co chodzi z tym makieciarzem? On ma jakiś kłopot ze sobą chyba...
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 11:29 przez jafrap, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Ja ujmę to tak: to że u Makieciarza niczego więcej nie kupię to oczywiste, ale jeśli w ciągu dwóch tygodni nie otrzymam towaru, lub jakiejkolwiek informacji składam skargę u Rzecznika Praw Konsumenta. Zapewniam, że niejeden spór w ten sposób wygrałem. Rzecznika nie może zlać, bo zwyczajnie dostanie za to grzywnę. Kilka takich interwencji i może kolo się nauczy, że klientów się szanuje, bo inaczej odchodzą do innych sklepów. Zwłaszcza, że przed dokonaniem wpłaty jakoś potrafi odpisać.
jafrap
Kontakt:

Na razie się sprawdza moja obawa - jak pytałem o towar w poniedziałek mailowo, odpisał po godzinie, że ma na stanie. Kasę przelałem. Na drugi dzień pytanie e-mailem, czy kasa doszła - brak odpowiedzi. Na 3-ci dzień to samo. No to dzwonię w czwartek zapytać - stacjonarny i komórka - obu nie odbiera... dlaczego?

...sorki, ale to olewanie klienta. Ten pan przegina. To robienie sobie jajec. W dobie internetu, komórek... nawet głupiego sms-a nie wysłał z informacją, że cokolwiek... nic....

Jeśli makieciarz chce stracić klientów to dobrze na to pracuje.

Na stronie teraz z ciekawości wszedłem na dział "wysyłka" i tam czytam - jako takiego regulaminu nie ma....

W Y S Y Ł K A

1.Termin realizacji zamówienia wynosi od 24h do 21 dni, od chwili otrzymania płatności za zamówienie (w praktyce czas ten wynosi 2-3 dni, chyba że przy produkcie na stronach sklepu podany był inny termin dostawy). W przypadku braku towaru w magazynie (lub stwierdzenia jego usterki), Klient jest natychmiast informowany o tym fakcie i związanym z tym wydłużeniem czasu realizacji zamówienia.
(...)

Skoro w praktyce jest to 2-3 dni to nie działa to w moim przypadku w każdym razie. Pierwsze zamówienie zrealizował po 3 tygodniach (czyli max termin). Teraz zanosi się na to samo...

Ale jedno co mnie wkurza - czy naprawdę nie można napisać klientowi, że za 21 dni będzie gdy ten pyta mailowo czy też dzwoni? Przynajmniej wiedziałbym na czym stoję. A tak człowiek się zamartwia, że kasa poszła a towar nie wiadomo kiedy przybędzie.

Te 21 dni to dopiero teraz zauważyłem. Gdybym wcześniej doczytał wcale bym nie zamawiał... tyle czasu to z Ameryki towar by 2 x doszedł....
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 08:39 przez jafrap, łącznie zmieniany 2 razy.
jafrap
Kontakt:

Ja też sporadycznie u Makieciarza kupuję. Z kupowanym 2 lata temu gagarinem nie mam zbyt miłych wspomnień, choć po 3 tygodniach od zapłacenia przybył... kontakt mierny był wówczas z panem Piotrem H.

Wczoraj zamówiłem tory flex Kuehn bo w PL nigdzie indziej ich nie ma, więc tylko dlatego. Ryzyk-fizyk... zobaczymy jak tym razem pójdzie, bo może jakość obsługi się poprawiła od tamtego czasu?... w każdym razie już zapłaciłem przelewem i teraz czekam na odzew.
wlodar pisze:Czy ktoś wie co się dzieje z Makieciarzem? Złożyłem załówienie jakieś dwa tygodnie temu, zapłaciłem, nie odpowiadają na maile, nie odbierają telefonu... Jeśli mają urlop, lub jakieś chwilowe problemy to chyba powinna być jakaś informacja na stronie. Do tej pory nie miałem z nimi żadnych problemów. Czy ktoś wie w czym rzecz?
Mi wczoraj odpisał na zadane pytanie, czy tory są na stanie - wówczas zrobiłem przelew.
Mam nadzieję że z makieciarzem nie jest tak, że jak już się kasę przeleje to już nie odpisuje... a jak się chce coś zamówić to pisze...
Marek TT pisze:Dostałem info, że przebywa w Niemczech. :roll:
Jak pisał kol. wlodar - tłumaczenie do dupy. To, że ktoś jest w Niemczech (np. na Urlopie) nie znaczy, że klient ma czekać "100 lat" na powrót. POWINNA być informacja na stronie, że np. w związku z wyjazdem zamówienia będą realizowane po tym, czy tym terminie... a nie tak... a ja wczoraj składałem zamówienie i nic takiego nie zauważyłem. Więc liczę na szybką, a przynajmniej normalną obsługę w ciągu kilku dni, a nie kilku tygodni... a co gorsza miesięcy...

Zobaczymy co odpisze mi makieciarz. Właśnie zadałem pytanie, kiedy można się spodziewać wysyłki zapłaconej już paczki. Wczoraj odpisał, że towar na stanie i ani słowa o ewentualnych opóźnieniach w wysyłce...
przemcol pisze:W sobotę dostałem informację o moim zamówieniu z początku maja. Może po dwóch miesiącach otrzymam zamówienie. :(
Kutwa - nie załamujta mnie :shock:
Jak taki scenariusz powtórzy się u mnie, to chyba dam sobie już spokój z makieciarzem...
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, 18:16 przez jafrap, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Szczerze mówiąc, do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Fakt faktem, kupuję u niego sporadycznie...
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Nie wiem Panowie o co Wam chodzi?
7 lat temu gość został opisany i jak widzę działa tak samo.
Dziś ludzie płacą ciężkie pieniądze za spływy kajakiem po rwących potokach, wspinaczkę w Himalajach, loty balonem, a Wy narzekacie na zakupy u makieciarza?
Niewdzięczni! Macie survival za niewielkie pieniądze.
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Nie piszę tego, aby kogoś zdenerwować lub "zdołować", ale z lektóry w/n postów .... mogę tylko publicznie nazawć się szczęściarzem. Najdłużej czekałem na przesyłkę tylko 7 (słowniw siedem) dni. W dodatku w przesyłce były ulotki lub gazetki taboru, a nawet zdarzyło mi się otrzymać gratis od Makieciarza w postaci nowych sprzęgów tilliga (2 szt.) :mrgreen:
Awatar użytkownika
solar
Kontakt:

Post autor: solar »

LUDZIE !! Czytajcie FTT !! 40 - strona praktycznie o tym samym ....
Tak !! To prawda, ale przynajmniej wiadomo na bieżąco jak funkcjonuje sklep. Każdy kto zechce dokonać w nim zakupu może przygotować się na ewentualne opóźnienia :>
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, 08:10 przez solar, łącznie zmieniany 2 razy.
Ołgierd
Kontakt:

Post autor: Ołgierd »

LUDZIE !! Czytajcie FTT !! 40 - strona praktycznie o tym samym ....
No to mamy trzecią pewną rzecz na tym łez padole: śmierć, podatki i nieszczęścia polskiego Hioba ze Starachowic :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, 08:10 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”