Czechosłowackie fortyfikacje
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- TittyTwister
- Kontakt:
Re: Czechosłowackie fortyfikacje
Spotkanie H0 czechosłowacko-polskie z jeżdżeniem fremo 5.10. w Hluku (na Moravie):
http://sttandardowy.rajce.idnes.cz/5.10 ... _Hradiste/
http://sttandardowy.rajce.idnes.cz/5.10 ... _Hradiste/
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, 08:56 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2013, 15:02 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
- TittyTwister
- Kontakt:
Bunkier jest od toru według rzeczywistości, jak pisałem. Nie jesteś pierwszy, którego to pomyliłoArturSchŁ pisze:A bunkier nie powinien być skierowany otworami strzelniczymi w kierunku torów

Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 11:23 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robcio1910
- Kontakt:
Prawdopodobnie nie, bo powinien ochraniać tory z dalszej odległości, czyli ustawienie prawidłowe wg mojego punktu widzenia ...ArturSchŁ pisze:A bunkier nie powinien być skierowany otworami strzelniczymi w kierunku torów

Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 11:22 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A bunkier nie powinien być skierowany otworami strzelniczymi w kierunku torów 

-
- Kontakt:
Bunkier jest, to teraz jeszcze 150 świerków 

- TittyTwister
- Kontakt:
- TittyTwister
- Kontakt:
Dla śląskich kolegów sTTandardowców
Na urodziny otrzymałem od kolegi Radka (niektórzy już go znacie) prezent modelu Liaz 110.557 (1988), niektórzy już widziali jego pracę, więc tu jest zdjęcie modelu 1:100, modeł kartonowy jest fabryczny, ale wnętrze kabiny, szyby, i niektóre szczegóły, to praca własna!
No i datum 14.6. to pamiątka na moje urodziny

Na urodziny otrzymałem od kolegi Radka (niektórzy już go znacie) prezent modelu Liaz 110.557 (1988), niektórzy już widziali jego pracę, więc tu jest zdjęcie modelu 1:100, modeł kartonowy jest fabryczny, ale wnętrze kabiny, szyby, i niektóre szczegóły, to praca własna!

Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, 23:56 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
No ja dalej postępuję na modułu Borovany 36-X.a/15. Teren musiałem troche poprawić, gdzie będzie bunkier, poukladany styrodur, zakitowane, przyklejona WC-taszma, tylko już ustawić bunkier i potem glina i zatrawnić tą część.
Na razie mam 3 ciąłgi, 2 muszę jeszcze dorobić airbrushem. Zdjęcia nie mam, bo robię teraz tego więcej - ciąłgi, 2 auta, i model kartonowy
AP-model po airbrushu
, 
Modele cząłgów od Haulera
, 
Dodatkowe części dla modelu Tatry 813 kolosa od SVD model w H0 od Haulera

Moduł MO-S5 "Na trati" ma już prawie dokonczone czoła. Zdecydowałem się, że czoła będę sam robił. Szablon dla MP2S-TT pożyczyłem od Piotrka, i dla 1toru mam już szablonu jednu gotową (MG1-TT - nie rozumiem, dlaczego nie używany Fremo czoła, bo tak nienormalnie zrobione że masakra) i jeszcze będą 2 kolejne (MP1-TT i MN1-TT)
Na razie mam 3 ciąłgi, 2 muszę jeszcze dorobić airbrushem. Zdjęcia nie mam, bo robię teraz tego więcej - ciąłgi, 2 auta, i model kartonowy

AP-model po airbrushu

Modele cząłgów od Haulera

Dodatkowe części dla modelu Tatry 813 kolosa od SVD model w H0 od Haulera

Moduł MO-S5 "Na trati" ma już prawie dokonczone czoła. Zdecydowałem się, że czoła będę sam robił. Szablon dla MP2S-TT pożyczyłem od Piotrka, i dla 1toru mam już szablonu jednu gotową (MG1-TT - nie rozumiem, dlaczego nie używany Fremo czoła, bo tak nienormalnie zrobione że masakra) i jeszcze będą 2 kolejne (MP1-TT i MN1-TT)
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 15:06 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
Hej Matiasiu,
a to bardzo fajnie, że też robisz coś w tym temacie
Fajnie to wygląda 
a to bardzo fajnie, że też robisz coś w tym temacie

-
- Kontakt:
Re: Fortyfikacje
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 09:43 przez MicMatti, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
Czechosłowackie fortyfikacje
Moduły Borovany 36-X.a/15 1936-1938 i MO-S5 "Na trati"
Po pierwszym modułu chciałem budować już tyłko jednotorowe szlaki. Ale udało się, że w końcu zobaczyłem zabytkowe stawby czechosłowackich fortyfikacji, którę były budowane przy granicy północnej.
Bardzo mi się podobało i jeden bunkr, leżący prawie 1 km od granicy z Polskiem w kierunku Chałupek, mnie i mojego kumpla zauroczył. Leży na nim szlak dwótorowy Ostrava/Bohumín - Chałupki, i dzieli bunkr na dwie części. Więc zdecydowaliśmy, że go zbudujemy - głównie kumpeł.
Moduł bunkru MO-S5 "Na trati" jest już w etapie rysowania w AutoCADu i zaczynamy robić czoła.
Mój moduł dwótorowy wykorzystamy też, bo na modułu jest tyłko zatrawienie, to przerobię go. Moduły chciemy mieć tematyczne i wyłącznie według rzeczywistości (chociaż w stanie 3.-4. epoki). Będzie na nim lekki schron Borovany 36-X.a/15 1936-1938. Ten nie znajduje się na linii Ostravsko-Bohumínskiej, ale leży przy szlaku. Schron jest już w budowie przez kumpla Radka (nie jest na forum, ale "śląska sekcja" sTTandardu już go zna).
, 
Na modułach chcemy też pokazać technikę Czechosłowackiej Armii Ludowej. Już buduję z resinu czołgi SU-85, T34/85, T-55, BWP-2.
T-55 zafarbowane airbrushem:

Po pierwszym modułu chciałem budować już tyłko jednotorowe szlaki. Ale udało się, że w końcu zobaczyłem zabytkowe stawby czechosłowackich fortyfikacji, którę były budowane przy granicy północnej.
Bardzo mi się podobało i jeden bunkr, leżący prawie 1 km od granicy z Polskiem w kierunku Chałupek, mnie i mojego kumpla zauroczył. Leży na nim szlak dwótorowy Ostrava/Bohumín - Chałupki, i dzieli bunkr na dwie części. Więc zdecydowaliśmy, że go zbudujemy - głównie kumpeł.
Moduł bunkru MO-S5 "Na trati" jest już w etapie rysowania w AutoCADu i zaczynamy robić czoła.
Mój moduł dwótorowy wykorzystamy też, bo na modułu jest tyłko zatrawienie, to przerobię go. Moduły chciemy mieć tematyczne i wyłącznie według rzeczywistości (chociaż w stanie 3.-4. epoki). Będzie na nim lekki schron Borovany 36-X.a/15 1936-1938. Ten nie znajduje się na linii Ostravsko-Bohumínskiej, ale leży przy szlaku. Schron jest już w budowie przez kumpla Radka (nie jest na forum, ale "śląska sekcja" sTTandardu już go zna).

Na modułach chcemy też pokazać technikę Czechosłowackiej Armii Ludowej. Już buduję z resinu czołgi SU-85, T34/85, T-55, BWP-2.
T-55 zafarbowane airbrushem:

Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 00:30 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.