ER 20 Kuehna 32040 + ?

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Luc.
Kontakt:

Re: ER 20 Kuehna 32040 + ?

Post autor: Luc. »

ArturSchŁ pisze:... Trochę krótki...
Będzie sobie rósł ;) teraz trzeba mi przysiąść nad projektowaniem torta, bo żaden długi skład mi się nie zmieści. No chyba, że wyprowadzę z torta linię i puszczę skrzynkami wzdłuż ścian pokoju... :D. No i zabudowa, mam trochę kartonówek SM Rybnik a jak widać skleiłem dopiero nastawnię, pół peronu i kapliczkę... :P
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 09:15 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
FASLER
Kontakt:

Post autor: FASLER »

Piękny składzik na początek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Post autor: TittyTwister »

Polecam kupić jeszcze zestaw dwóch Shimmns-ów DB Cargo - 51130, i bedziesz miał ich 6 ;) Fajne to na torach potem wygłąda realistycznie, każdy wagon inny numer :)
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

Nooo, ładnie to wygląda :)
Tak trzymaj, powodzenia ;)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Za prawdę ...zacny składzik !! Trochę krótki, ale to dobry początek !!
:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 mar 2012, 20:11 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

no i jest

No i jest skład. Loka przyjechała.
Obrazek Obrazek Obrazek

A dzięki koledze Markom mam do niej wagony.
Obrazek Obrazek Obrazek

Powiem tak, to naprawdę nowa epoka, i nie chodzi mi tu wcale, że V :mrgreen: jak skład jedzie to naprawdę jest koleją w miniaturze, a nie zabawką. Dziękuje wszystkim za rady i pomoc! Jeśli mam być szczery to znam kilka forów modelarskich, ale forum TT ma w moim odczuciu najlepszą atmosferę. Aha :) Następny temat będzie o budowie ttorta...
Ostatnio zmieniony 06 mar 2012, 20:05 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

ŁukaszTT pisze:
Luc. pisze:Eee co to to nie, nie:). Do Modelmanii mam Ca. 50 km, bo tyle mam do Trójmiasta, więc żadna poczta, tylko do Gdańska i nacieszyć zmysły! :)
Farciarz :P Aczkolwiek modelmania najtańszym sklepem nie jest, szczególnie jeśli chodzi o tabor. No i szmaciaków tam i tak nie kupisz, bo nie sprzedają wyrobów Kuehna.
Pewnie, ale czasem warto tam zajechać przy okazji, mają też inne fajne rzeczy.:)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:31 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

golab pisze:szmaciaki są warte swojej ceny, jakbyś nie chciał tylu naraz, to ja chętnie przygarnę BCargo i szarego
Sorry, że post pod postem
Warto kupić te szmaciaki, to pewne, najlepiej set bo taniej no i jest skład z epoki za lokiem ,a nie jeden wagon. I jak na razie to dobra opcja chyba, że się nie uda, to będzie coś innego. Jak na razie są tu i tam więc nie powinny wyjść.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:30 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

ŁukaszTT pisze:Ja zazwyczaj zbieram większą listę zakupów i dopiero wtedy kupuję, średnio raz na rok, szkoda kasy na przesyłki ;)
Eee co to to nie, nie:). Do Modelmanii mam Ca. 50 km, bo tyle mam do Trójmiasta, więc żadna poczta, tylko do Gdańska i nacieszyć zmysły! :) Jak nie na randkę to po kolejki, a najlepiej jedno i drugie...:)). Chociaż przy obecnych cenach paliwa to chyba najtaniej byłoby tam mieszkania poszukać, hmmm.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:30 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Szukaj, może trafi się okazja. Mnie się zdarzyło już parę razy, że zbierałem listę zakupów i jak doszło do czego, to połowa wyleciała z oferty ...

szmaciaki są warte swojej ceny, jakbyś nie chciał tylu naraz, to ja chętnie przygarnę BCargo i szarego
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 20:27 przez golab, łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

ŁukaszTT pisze:Ja bym brał szmaciaki :D Wychodzą w podobnej kwocie za sztukę jak kontenerowce, a wg. mnie wyglądają lepiej. No i sprzęgi mają lepsze ;)
Też skłaniam się ku szmaciakom, ale kontenerowce maja jedna zaletę: można je kupić "na raty" czyli po jednym. Jak na razie to brakuje mi tych 3 stów na set i wygląda to tak: o mam na 1 go szmaciaka, o mam na dwa szmaciaki... itd. Liczę stary tabor, parę "Zeuków" pójdzie chyba na Alledrogo i jakoś się zbierze.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:29 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

ŁukaszTT pisze:Ja bym brał szmaciaki :D Wychodzą w podobnej kwocie za sztukę jak kontenerowce, a wg. mnie wyglądają lepiej. No i sprzęgi mają lepsze ;)
Też skłaniam się ku szmaciakom, ale kontenerowce maja jedna zaletę: można je kupić "na raty" czyli po jednym. Jak na razie to brakuje mi tych 3 stów na set i wygląda to tak: o mam na 1 go szmaciaka, o mam na dwa szmaciaki... itd. Liczę stary tabor, parę "Zeuków" pójdzie chyba na Alledrogo i jakoś się zbierze.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:16 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
Luc.
Kontakt:

et22 pisze:A może te kontenerowce
Też super, bo cena tez ma znaczenie a tu wychodzi za skład porównywalnie ze szmaciakami Kuehna.

Czyli tak jak na razie mamy:
1 Samowyładowcze
2 "szmaciaki"
Obrazek
3 Kontenerowce

Cenowo od najdroższej opcji do najtańszej. Jeszcze się nie zdecydowałem, chociaż pewnie zacznę od tańszego zestawu a potem będę dołączał wagony z pierwszego linku, po jednym, jak mnie będzie stać :)
BTW Loka dziś zmieniła status na "wysłane" :)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:15 przez Luc., łącznie zmieniany 4 razy.
et22
Kontakt:

Post autor: et22 »

A może te kontenerowce:

http://makieciarz.pl/index.php?cPath=30_31_93_734

Różne warianty kolorystyczne (poza szarym Deutrans - to inna epoka), można sobie mieszać dowolnie, a poza tym tańsze.
O jakości nie mogę nic powiedzieć, bo ich nie mam.
Luc.
Kontakt:

michuchu pisze:Tutaj masz te wagony w lepszej cenie
No właśnie już wiem :) ale na razie luz, nie mam jeszcze loki w domu (i jak na razie jest ona "w trakcie realizacji" ) bo w sklepie niby była ale się zmyła.....:)) Pomyśle o tych wagonikach, robicie mi apetyt nie powiem... Żebym tak jeszcze dostał maila że, loka wysłana....
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:14 przez Luc., łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”