Zależnie od producenta dekodera dźwięk pojawia się po naciśnięciu F1 (najczęściej) albo dopiero F4.
Moderator: mod-Tabor
Trzeci "zbieralnik" (pomiędzy piasecznicą i zaworami bezpieczeństwa typu Ramsbottoma) pojawił się w kotłach produkowanych po 1920 roku i znajdowało się w nim urządzenie do oczyszczania wody zasilającej kocioł. Co ciekawe występowały najróżniejsze konfiguracje zbieralników i piasecznicy. Na niektórych zdjęcia widoczny jest układ: zbieralnik pary piasecznica (kotły najstarszej produkcji), na innych - piasecznica, zbieralnik pary (od 1919 roku), a na jeszcze innych układ znany z naszego modelu (po 1920 roku).Po analizie zdjęć kilkunastu Ok z tym układem zbieralników, te przeróbki dotyczą praktycznie każdej.
Po analizie zdjęć kilkunastu Ok z tym układem zbieralników, te przeróbki dotyczą praktycznie każdej.6. Dla parowozu z opisem "Par. Wolsztyn" do przeróbki praktycznie całość armatury, lampy, wózek przedni, przemalowanie czołownic i mnóstwo innych "pierdół"
Mam wersję "sound"jafrap pisze:Masz wersję cyfrową?
A jak wypadły testy z jazdy ?JanuszTT pisze:Dekoder dźwięku jest Zimo
Dekoder dźwięku jest Zimowmac27 pisze:Jaki jest zamontowany dekoder dźwięku?JanuszTT pisze:Witam, ja tez mam wersje ok1 z dźwiękiem, ....
Masz wersję cyfrową? Jak czytam o tych problemach z napędem to zastanawiam się ile takich modeli zalega w magazynach polskich sklepów, w tym internetowych.markom pisze:Wychodzi na to, że ja również otrzymałem "zły napęd"!
Mam 4 osie napędzane, w tym skrajne z "ogumieniem".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości