Sprzedawca Allegro ''tylkokolejki''
Moderator: mod-Giełda
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Sprzedawca Allegro ''tylkokolejki''
Ponieważ sprzedawca zdaje się cały czas jest aktywny to dodam własne spostrzeżenia... Generalnie potwierdzam - cham i gbur
Facet wrzuca zdjęcia generalnie w "cieplej" barwie co przy żółknących białych plastikach BTTB jest problematyczne i nie daje możliwości oceny czy model jest biały czy już żółty... Poprosiłem więc o zdjęcie w neutralnym oświetleniu no i się zaczęło... Szczegóły konwersacji pominę bo szkoda się denerwować... Nie ma tez raczej czegos czego nie mozna znalezc u innych sprzedawcow wiec tym bardziej... Podsumowując - jak dla mnie cham i szkoda sobie głowę zawracać! Odradzam!
Facet wrzuca zdjęcia generalnie w "cieplej" barwie co przy żółknących białych plastikach BTTB jest problematyczne i nie daje możliwości oceny czy model jest biały czy już żółty... Poprosiłem więc o zdjęcie w neutralnym oświetleniu no i się zaczęło... Szczegóły konwersacji pominę bo szkoda się denerwować... Nie ma tez raczej czegos czego nie mozna znalezc u innych sprzedawcow wiec tym bardziej... Podsumowując - jak dla mnie cham i szkoda sobie głowę zawracać! Odradzam!
-
- Kontakt:
Tudzież dokonać zakupu kontrolowanego z odbiorem osobistym
ps. mnie także forma odpowiedzi odwiodła od zakupu...
ps. mnie także forma odpowiedzi odwiodła od zakupu...
- Slawek77
- Kontakt:
Pewnie kolega wojtek_ zadał pytanie sprzedawcy, a ten gburowato odpisał, nic dziwnego, bo jeden z naszych kolegów tez dziś zadał mu pytanie, to tez gburowato odpisał.bankier pisze:
Gość czuje się kimś bo ma sporą kolekcje
Jak się nie mylę, to koleś ma na terenie Chorzowa wystawione ulotki w sklepach elektronicznych ze skupem kolejek.
Jutro tam podjadę i pstryknę fotkę tej ulotki.
-
- Kontakt:
- wojtek_
- Kontakt:
- daraśekp
- Kontakt:
Każdy sprzedający ma swoje zasady, ustala swoje reguły. Jeśli decydujesz się licytować, akceptujesz ustalenia sprzedającego. Jednak niedopuszczalne jest tak obrażać publicznie kupującego.
To, że Ty się dogadujesz ze sprzedającym i jest oki, nie usprawiedliwia obrażania innych.
To, że Ty się dogadujesz ze sprzedającym i jest oki, nie usprawiedliwia obrażania innych.
- dejww
- Kontakt:
Dzisiaj z nim rozmawiałem telefonicznie. Przyznał że jest typowym handlarzem i nie da się z nim dogadać po za all. Twierdzi - niech rynek dyktuje ceny bo on nie jest w stanie wyceniać przedmiotów. Po za tym nie miałem z nim żadnych problemów ani mnie nie obraził. Ma ogromne parcie na wpłatę zaraz po wygraniu aukcji. Wysyłki realizuję poprzez kuriera Poczty Polskiej Pocztex 24 - paczka ubezpieczona.
- dejww
- Kontakt:
Re: alledrogo
Nie będę się dużo wypowiadał bo widzę że handlarzom d... ściska że to nie od nich kupiłem lokomotywę BR80 w tej cenie co wygrałem na all .... Moja kasa - moja sprawa i wara Wam do tego. Na jednym się traci a na drugim zyskuje - takie realia modelarstwa. Nie żałuję zakupu tej loki bo na wielu innych rzeczach zyskałem i to nie mało i nie mówię o ostatnich aukcjach tylko o całokształcie. Co do sprzedającego jest miły i mnie nigdy nie obraził ale ma ogromne parcie na wpłatę. Nie ma mowy o sprzedaży po za all ...
- daraśekp
- Kontakt:
Bywa, że wynikną różne nieporozumienia/niedomówienia. Można jednak załatwić te sprawy kulturalnie. Sprzedający obraża swoich kontrahentów używając określeń ''pajac'', ''cham'', ''gówniarzerii''...do tego nie służą komentarze. Sprzedający powinien dostać upomnienie, a jeśli to nie poskutkuje-blokadę konta.
Ot-takie moje przemyślenia nad tematem.
A swoją drogą temat do przeniesienia ''Allegro/eBay''
I można pisać dalej, na temat
Ot-takie moje przemyślenia nad tematem.
A swoją drogą temat do przeniesienia ''Allegro/eBay''
I można pisać dalej, na temat
-
- Kontakt:
Te 5 negatywnych komentarzy w porównaniu z ponad tysiącem pozytywnych można traktować jako "wypadek" przy pracy a nie normę...
JarUs pisze:... ja też, ale po wymianie korespondencji e-mailowej ze "sprzedawcą" - odpuściłem sobie licytację. Te negatywne opinie to z pewnością nie jest żadna zemsta kontrahentów.Wąski pisze:Cześć, próbowałem licytować rozjazdy ale ten sam gość mnie przebił co kupił ten parowóz a fakt, że właściciel wystawił fajne rzeczy na sprzedaż.
- wicy
- Kontakt:
IMHO bardzo dobry wątek! Takie tematy powinny być od czasu do czasu poruszone. Sam nie zwróciłbym uwagi na detale, na które zwrócili uwagę inni.ArturSchŁ pisze:IMHO: nadaje się do kosza ... :-/
-
- Kontakt:
Wydaje mi się że takie posty powinny być w innym dziale- NIE w dziale GIEŁDA
Added in 1 minute 42 seconds:
PUNKT 5 REGULAMINU
Added in 1 minute 42 seconds:
PUNKT 5 REGULAMINU
-
- Kontakt:
... ja też, ale po wymianie korespondencji e-mailowej ze "sprzedawcą" - odpuściłem sobie licytację. Te negatywne opinie to z pewnością nie jest żadna zemsta kontrahentów.Wąski pisze:Cześć, próbowałem licytować rozjazdy ale ten sam gość mnie przebił co kupił ten parowóz a fakt, że właściciel wystawił fajne rzeczy na sprzedaż.
-
- Kontakt:
Jednak nasza skala jest popularna, skoro padają takie ceny za modele bez pudełka, bez gwarancji i być może używane do granic wytrzymałości. Jeszcze ten pięknie przyklejony kurz z brudem, doklejane części i rdza na sprzęgach sprawia, że model jest prawie jak spatynowany. Rozczarowanie jednak nadejdzie wraz z przyjściem wygranej lokomotywy.
-
- Kontakt:
Tomek
Bez przesadyzmu, wcale nie jest to taki rzadki numer.
A Rostock - rzeczywiście, swoje najlepsze lata ma już za sobą
Kto miał kupić to kupił, kto nie zapewne czeka od Arnolda
Bez przesadyzmu, wcale nie jest to taki rzadki numer.
A Rostock - rzeczywiście, swoje najlepsze lata ma już za sobą
Kto miał kupić to kupił, kto nie zapewne czeka od Arnolda
golab pisze:Bardzo, bo 019 to naprawdę rzadki numer. Jest też Rostock Prefo, ale jak znam życie krajowy rynek go nie doceni, choć stan też nie jest rewelacyjny.