Wystawa makiet kolejowych, 16-17.03.

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
Salsa
Kontakt:

Re: Po imprezie...

Post autor: Salsa »

Chodziło mi o to, że TAKI materiał powinien trafić do TV Gdańsk, Teleekspresu itd. przed imprezą by powiadomić i zachęcić gawiedź.
Ok, rozumiem... Tylko że to nie jest takie proste. Trójmiasto.pl długo musiałem przekonywać i tłumaczyć że potencjalni zainteresowani chcą bardziej tego typu przekaz przed imprezą a nie relację z samej imprezy... Ale udało się, może w przyszłości się uda z tv...
Pzdr, Piotr
Ostatnio zmieniony 24 mar 2013, 18:02 przez Salsa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Po imprezie...

Post autor: ArturSchŁ »

Bezsprzecznie w naszym kraju brak imprez ukierunkowanych na publikę.
Poza kilkoma "sztandarowymi" imprezami (jak choćby HOBBY Poznań) imprezy z trudem trafiają "pod strzechy".
Dlatego cieszą nas imprezy jak ta, w centrum handlowym Przymorze czy w Rakowcu (kto wcześniej słyszał o Rakowcu ?? ).
Salsa pisze:Film był przygotowany tydzień przed imprezą a na trojmiasto.pl był wyświetlany kilka dni przed imprezą.
Chodziło mi o to, że TAKI materiał powinien trafić do TV Gdańsk, Teleekspresu itd. przed imprezą by powiadomić i zachęcić gawiedź.
:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 24 mar 2013, 15:51 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
Salsa
Kontakt:

Po imprezie...

Post autor: Salsa »

Witam wszystkich

Dziękuję wszystkim za udział w imprezie, a pojawiło się na niej trochę osób związanych ze skalą TT... W imprezie wzięli udział modelarze z Krakowskiego Klubu Modelarzy Kolejowych, Toruńskiej Makiety Modułowej, Klubu Miłośników Kolei z Ostrowa Wielkopolskiego i gdańskiego klubu Nostalgia Za Parą. Tylko jakoś modelarze z klubów Pomorza i okolic nie byli zainteresowani uczestnictwem, choć potem niektórzy pojawili się na imprezie by wziąć w niej udział...

Impreza pokazała, duże zainteresowanie odwiedzających. Ciągle padały pytania, kiedy będzie kolejna edycja takiej wystawy. Dlatego na pewno jeszcze w tym roku, w listopadzie zorganizuję kolejną tego typu wystawę.

Odnośnie uwagi Artura SchŁ
Fajna zajawka, warto taki filmik przygotować PRZED imprezą.
http://www.trojmiasto.pl/...sku-n67120.html

Film był przygotowany tydzień przed imprezą a na trojmiasto.pl był wyświetlany kilka dni przed imprezą.

Do eg_ptkmkz
Nie wiem, po co takie złośliwe uwagi na temat "pseudoklubu".
Kawy i nie tylko nie brakowało. Impreza nie była w żadnym wypadku "komercyjna" a wręcz przeciwnie. Wstęp był bezpłatny, w przeciwieństwie chociażby do Hobby w Poznaniu. Uczestniczący w imprezie w Gdańsku modelarze otrzymali za to od organizatora pełną refundację kosztów (zwrot za paliwo, bezpłatny nocleg i wyżywienie).

Impreza była otwarta dla wszystkich zainteresowanych. Pomimo obowiązujących wcześniej zapisów wszyscy - którzy nawet na miejscu wyrazili chęć wspólnej zabawy, byli do niej dopuszczani. Na miejscu był Jarkott i wszyscy z TT którzy chcieli wejść na zaplecze makiet byli przez niego przy mojej akceptacji zapraszani.

Następna impreza na podobnych zasadach w Gdańsku w Galerii Przymorze, wstępny termin 8-11 listopada. Udział mogą wziąć wszyscy zainteresowani. Informacje z ostatecznym terminem oczywiście będą z wyprzedzeniem na forach.

pozdrowienia Piotr
www.nostalgiazapara.pl
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Wystawa makiet kolejowych, 16-17.03.

Więcej fotek:
:arrow: Martel,
:arrow: DGajus.
;)
Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, 15:50 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

maciej_kolej pisze:... ciężko zadzwonić "wpadnij na kawę" :P
Tylko, że tę komercyjną imprezę organizował jakiś pseudoklub ;))) i dlatego nie było kawy.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 08:44 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

maciej_kolej pisze:Ja Was uduszę :D byłem dziś w Gdańsku ...
Duch Święty był zajęty Konklawe i nas nie poinformował o Twojej wizycie....
:/
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Widzieliśmy, gratulujemy !!
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

ArturSchŁ pisze:W dzisiejszym Teleexpressie była migawka z wystawy ...(przy końcu).
Ja Was uduszę :D byłem dziś w Gdańsku i nic nie wiedziałem, ciężko zadzwonić "wpadnij na kawę" :P
Ostatnio zmieniony 17 mar 2013, 17:39 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

W dzisiejszym Teleexpressie była migawka z wystawy ...(przy końcu).
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Fajna zajawka, warto taki filmik przygotować PRZED imprezą.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/100 ... 67120.html
:mrgreen:
leo pisze:Akurat ten Wittfeld na fotce jest w naszej skali
Jeszcze Wittfeld (od Rothe Top Technik) na Brętowie:
http://trojmiasto.tv/Makieta-stacji-Gda ... -2381.html
Ostatnio zmieniony 17 mar 2013, 12:56 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

http://img9.imageshack.us/img9/2386/99823635.jpg
Tabor z V-VI epoki bardziej by tu pasował :roll: no chyba, że to parada pojazdów historycznych ;)
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Akurat ten Wittfeld na fotce jest w naszej skali ;) A "akcentów TT", w posaci forumowiczów, to ja tu widze więcej :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Wystawa makiet kolejowych w centrum handlowym Galeria Przymorze w Gdańsku
Obrazek
zorganizowana została przez Klub Miłośników Kolei "Nostalgia Za Parą".

Makieta modułowa H0 i H0e, składa się z dwóch stacji na szlaku dwutorowym, trzech stacji na szlaku jednotorowym, trzech bocznic, parowozowni normalno i wąskotorowej, posterunku odgałęźnego oraz szlaku wąskotorowego z dwoma stacjami. Pomorska Kolej Metropolitalna wystawiła znaną nam stację Brentowo - jest i akcent TT. Obsługą makiety zajmują się zaproszeni koledzy nie tylko z Trójmiasta ale i z zaprzyjaźnionych ośrodków (np Toruń, Olsztyn, Braniewo).
Makieta spora, ruch według rozkładu jazdy nie przeszkadzał gawiedzi podziwiać "ciuchcie" i te zielone (SM42, SU) jak i niebieskie (Husarz). :mrgreen:
Ogromne zainteresowanie gawiedzi jak i wypieki na twarzach małolatów, świadczą dobitnie o potrzebie organizowania takich imprez ..."dla ludu" częściej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Impreza jeszcze jutro (niedziela) od 9:00 do 19:00.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Wystawa makiet kolejowych, 16-17.03.

Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 16:03 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”