406R nowa seria
Moderator: mod-Tabor
- Ranger
- Kontakt:
Re: 406R nowa seria
Wiele osób pyta o cysterny z fotek. Wszystkie mają swoich właścicieli. Jeśli jesteście zainteresowani jakimś malowanie to zapraszam na PW. Nie zbieram teraz zaliczek, wystarczy dżentelmeńska umowa odbioru wagonu. Zaczynamy nowa produkcję lada dzień.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2014, 17:49 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Trojaczki sprzedane.
- Ranger
- Kontakt:
Po wielu przebojach i roku czekania wreszcie udało się skończyć cysterny. Problemów było wiele ale najwięcej czasu zajęło składanie ram nie przeze mnie. Oddałem ramy w lutym do składania otrzymałem pod koniec roku. W związku z tym bardzo przepraszam wszystkich czekających, obiecuje że sytuacja więcej się nie powtórzy bo zmieniła się trochę polityka UMF. Składamy sami na miejscu.
Cystern w sumie powstało 36, 19 w TT i 17 w H0.
Jest również nowe malowanie które wykluło się pod naciskiem jednego z kolegów - CPN.
Wagony te mają już nowe mocowanie wózków na śrubkę M2x2. Wózki również są nowe, odlewane w całości z mosiądzu, ciężkie.
Jeśli ktokolwiek z was będzie miał problemy z wózkami UMF zapewnia support również dla starych produkcji.
Należy poczekać jeszcze trochę bo mamy już opracowany wózek 1XTa z wbudowanym mechanizmem KKS na sprężynkę.
Zapraszam do oglądania fot i do galerii na stronę.

Trzy brunatne cysterny DEC na fotkach szukają właściciela, każda ma inny numer i jest inaczej oznaczona. Chętnych zapraszam na PW. Przy zakupie całego składu trzech cystern ozdobna gablota z szybką gratis.
Cystern w sumie powstało 36, 19 w TT i 17 w H0.
Jest również nowe malowanie które wykluło się pod naciskiem jednego z kolegów - CPN.
Wagony te mają już nowe mocowanie wózków na śrubkę M2x2. Wózki również są nowe, odlewane w całości z mosiądzu, ciężkie.
Jeśli ktokolwiek z was będzie miał problemy z wózkami UMF zapewnia support również dla starych produkcji.
Należy poczekać jeszcze trochę bo mamy już opracowany wózek 1XTa z wbudowanym mechanizmem KKS na sprężynkę.
Zapraszam do oglądania fot i do galerii na stronę.

Trzy brunatne cysterny DEC na fotkach szukają właściciela, każda ma inny numer i jest inaczej oznaczona. Chętnych zapraszam na PW. Przy zakupie całego składu trzech cystern ozdobna gablota z szybką gratis.
-
- Kontakt:
Wielkość obrazu na monitorze nie ma nic wspólnego z jego realnymi wymiarami. To co widać zależy od wielu czynników, rozdzielczości monitora wielkości piksela...
- golab
- Kontakt:
a ilu calowym
:P

- Sudovia
- Kontakt:
Co do szablonu, to otwory pasują do barierek, przy 97%, a nie przy 100%.Może ktoś mi wyjaśni dlaczego
?Pomiaru dokonywałem na ekranie kompa.

- Sudovia
- Kontakt:
Kolejna prośba
Konrad możesz wytrawiać drabinki o jeden szczebel więcej, dla takich orłów jak ja he,he,he.Zawsze lepiej skrócić niż .....nic nie móc zrobić.
Nie wiem w jaki sposób ale mi jej przybrakło

Nie wiem w jaki sposób ale mi jej przybrakło

- Ranger
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 15:01 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sudovia
- Kontakt:
Konrad, początkującym byłem jak składałem SM-kę
Co do wielkości wydruku, to wydaje mi się, że to nie ma znaczenia.Poza tym na pdf-e miałem 116% a i tak szablon był za mały.Popatrzę jeszcze w inne ustawienia drukowania, a Konrad sprawdź długość pomostu i okapników do ich długości na szablonie.
Swoją drogą taki szablon to świetna rzecz.

Co do wielkości wydruku, to wydaje mi się, że to nie ma znaczenia.Poza tym na pdf-e miałem 116% a i tak szablon był za mały.Popatrzę jeszcze w inne ustawienia drukowania, a Konrad sprawdź długość pomostu i okapników do ich długości na szablonie.
Swoją drogą taki szablon to świetna rzecz.
- Niejeden+
- Kontakt:
Jeżeli rozstaw otworów na wydruku szblonu masz mniejszy, sprawdź, czy wydruk w drukarce ustawiony jest na 100% oryginału, czy dopasuj do nośnika.Konrad, twój szablon do pomostów w żaden sposób nie pasuje do blaszek
Pozdrawiam
Andrzej
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 11:41 przez Niejeden+, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Możliwe, ale bardziej prawdopodobne jest to, że robisz błędy początkującego 

- Sudovia
- Kontakt:
Konrad, twój szablon do pomostów w żaden sposób nie pasuje do blaszek
Dobrze, że najpierw sprawdziłem a dopiero później wypalałem otwory

Dobrze, że najpierw sprawdziłem a dopiero później wypalałem otwory

- Ranger
- Kontakt:
- Sudovia
- Kontakt:
Panowie potrzebuję instrukcję montażu instalacji hamulcowej do 406-ki.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2013, 20:27 przez Sudovia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Lista zamówień na zestawy i gotowe wagony 406R została zamknięta. Następny wyrzut za rok.
DZIĘKUJE WSZYSTKIEM ZA ZAINTERESOWANIE
W ciągu dwóch miesięcy będzie dostępna seria Rt500 z nowego wypusty również z odlewami Sheparda. Przewidywana ilość zestawów to 20 również po 165zł.
Są jeszcze ostatnie zestawy 29R.
DZIĘKUJE WSZYSTKIEM ZA ZAINTERESOWANIE
W ciągu dwóch miesięcy będzie dostępna seria Rt500 z nowego wypusty również z odlewami Sheparda. Przewidywana ilość zestawów to 20 również po 165zł.
Są jeszcze ostatnie zestawy 29R.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2012, 23:12 przez Ranger, łącznie zmieniany 4 razy.