Wypadek kolejowy na przejeździe kolejowym.

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
mackoo
Kontakt:

Wypadek na przejeździe kolejowym.

Post autor: mackoo »

Sorki za brak szybkiej odpowiedzi w tym temacie ale byłem bez dostępu do neta. Mogło to być za Trzemesznem, bo do Gniezna było już niedaleko.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński.
Furia
Kontakt:

Re: Wypadek kolejowy na przejeździe kolejowym.

Post autor: Furia »

Z tego co wiem to kierowca ciągnika uciekł. Żona kolegi z pracy jechała tym IR do Poznania.
Awatar użytkownika
Bufor
Kontakt:

Re: Wypadek kolejowy na przejeździe kolejowym.

Post autor: Bufor »

Nie było to czasem w rejonie Trzemeszna?
mackoo
Kontakt:

Wypadek kolejowy na przejeździe kolejowym.

Post autor: mackoo »

Witam na forum poświęconym kolejom w skali 1:1.
Opiszę teraz moje perypetie z jazdy do Poznania.
Pociąg IR Drwęca z Olsztyna do Poznania przez Toruń z Torunia wyjechał planowo i na trasie był według rozkładu aż nagle w połowie drogi między Mogilnem i Gnieznem przejeżdżał przez przejazd kolejowy i nagle uderzenie i powolne hamowanie składu.Po około dwudziestu minut postoju konduktorzy poinformowali o skasowaniu ciągnika rolniczego i uszkodzeniu Byka na czele składu i wezwaniu Policji.Numeru Byka nie znam.Po kilku minutach informacja konduktora z IR o możliwości przesiadki na regio do Poznania i tak na drugi tor wjechała Żółta strzała i nastąpiła przesiadka.I tak dojechałem prawie godzinę później do Poznania.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński.
PS. Nie wiem czy była ofiara śmiertelna,czy nie. W IR wszyscy bez urazów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”