A może by...

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Re: A może by...

Post autor: DBv »

oelka pisze:
whosho pisze:Ja jednak poczekam aż ktoś zdecyduje się to spolszczyć... tu wezmę kilka :)
Uczciwie mowiac to nalezalo by ja zrobic od zera. Jesli ma byc to wagon ze zdjecia.
Produkowany przez Tilliga wagon jest jakas wersja wagonu z grupy Stuttgart budowanego przez DRG. (IIepoka)

Krzysztof
Ja zrozumiałem, że bazą miałby tu być stosunkowo nowy model Niederbordwagen-a z oferty Tilliga:

http://www.tillig.com/bi-shop/14750.jpg
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

whosho pisze:Ja jednak poczekam aż ktoś zdecyduje się to spolszczyć... tu wezmę kilka :)
Uczciwie mowiac to nalezalo by ja zrobic od zera. Jesli ma byc to wagon ze zdjecia.
Produkowany przez Tilliga wagon jest jakas wersja wagonu z grupy Stuttgart budowanego przez DRG. (IIepoka)

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
BarTT
Kontakt:

Post autor: BarTT »

ja mówie ogólnie człowieku , taki wagon co ty zaprezentowałeś można nabyć bttb , sam się na nie paliłem..więc tak się nie ekscytuj

no wiesz... nie dziwie reakcji kolegi Whosho bowiem faktycznie zabrzmialo to jakbys stwierdzil, iż wagon 4osiowy jest lepszy, bo dluzszy i to wlasnie ten wagon nalezy kupic, a wagony 2osiowe to mozna sobie z bttb nabyć :) zalezy co sie komu podoba. Jesli ktos marzy o jakims konkretnym modelu na swojej makiecie ciężko go zadowolic czyms innym mówiąc, ze ma wiecej osi i jest dłuższe :shock: :D
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 19:40 przez BarTT, łącznie zmieniany 1 raz.
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Dlatego napisałem że poczekam - nie będę kupował czegoś dla idei albo dlatego że jest dłuśze :]
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Obrazek
(www.wagony.net foto: Jerzy Mrozowski)

Pomału, pomału... i tak mamy w tym roku wysyp taboru z oznaczeniami PKP (Tillig, Deltax, ModArt, "Charakterek") w ilości przekraczającej zasięg kieszeni przeciętnego modelarza...

Wszystko chciało by się mieć, kasy potrzeba kupę, a prawie każdy model sprzedawany w akcji jednorazowej...
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

gdy nie widać róznicy to po co przepłacać,ja tez mam mało taboru ale nie kumam co ma tu tobór do wagonu dłuższego...w każdym razie kusze się na niego i jeszcze Tirs i jazda :)
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Post autor: Jacekk »

Ale chyba lepiej (przynajmniej dla mnie) kupić dłuższy wagon. Gdy ma się mało taboru robi to różncę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

ja mówie ogólnie człowieku , taki wagon co ty zaprezentowałeś można nabyć bttb , sam się na nie paliłem..więc tak się nie ekscytuj 8)
whosho
Kontakt:

chyba żartujesz :shock:.... ja nie kupuję wagonów na merty...
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

tu masz tylko 2 osie a tu będziesz miał ich aż 4 i sam wagon będzie strasznie długi :)

gdyby nie było rur można pomyśleć o konternerach z polskimi napisami typu np.PKP Cargo
whosho
Kontakt:

Ja jednak poczekam aż ktoś zdecyduje się to spolszczyć... tu wezmę kilka :)

Obrazek
(www.wagony.net foto: Jerzy Mrozowski)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”