4 Kaliskie Dni Modelarza i Pasjonata w dniach 29-30.09.2012r

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
WT
Kontakt:

Re: 4 Kaliskie Dni Modelarza i Pasjonata w dniach 29-30.09.2012r

Post autor: WT »

Byłem na wystawie jako wizytator.
Impreza pomyślana dosyć wszechstronnie - były modele redukcyjne z tworzywa, z papieru, z blachy (!) i z czegokolwiek; były modele RC jeżdżące i latające, były kolekcje gotowych modeli i modele w budowie, bybły prawdziwe szybowce i stare samochody oraz nieprawdziwi żołnierze z 1939 roku, ze współczesności, a nawet z "Gwiezdnych wojen". No i były makiety kolejowe - w przewadze HO, ale nie gorzej się wystawili nasi Koledzy Adam i Remik - gratulacje!
Niestety nie miałem aparatu i nie zrobiłem zadnych zdjęć.
Ideą całości było promowanie nie tyle nawet modelarstwa, co pasji różnego rodzaju, szczególnie tych z historią lub techniką w tle. Bardzo mili, kontaktowi i "zakręceni" ludzie. Mam nadzieję, że impreza doczeka się kolejnych edycji, a ponadto może szerzej będzie gościć TT-kę...
adamTT
Kontakt:

4 Kaliskie Dni Modelarza i Pasjonata w dniach 29-30.09.2012r

Post autor: adamTT »

4 Kaliskie Dni Modelarza i Pasjonata

W imieniu organizatora jakim jest Wielkopolski Klaster Lotniczy serdecznie zapraszam wszystkich do zwiedzania kolejnej już wystawy w dniach 29-30.09.2012r., która odbędzie się na Hali Sportowo-Widowiskowej Arena Kalisz. Wystawa odbędzie się pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Kalisza.

W programie:
- Prezentacja modeli redukcyjnych - plastikowych, kartonowych, dioramy
- Modele RC - zdalnie sterowane, kołowe, lotnicze i szkutnicze - pokazy w ruchu, akrobacje
- Makiety kolejowe
- Stoiska politechniczne, naukowe, historyczne
- Ekspozycja silników lotniczych
- Wystawa pojazdów terenowych, militarnych i historycznych
- Występy grup rekonstrukcyjnych
- Samoloty bezzałogowe
- Motolotnie, paralotnie, balon, szybowce, samoloty

WSTĘP WOLNY
Plakat
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”