KamilW pisze:Wg materiałów które posiadam - tak.
Ok, faktycznie, pomerdały mi się wczoraj zdjęcia z różnych lat - za dużo wczoraj różnych zdjęć przeglądałem (ATSD wrażenie, które mi
pozostało: kiedyś to dopiero była koooleeeej; no, może realia życia nie zawsze były akceptowalne wg obecnych standardów).
Co do napisów, jest małe ale: umiejscowienie daty rewizji i reszty w lewym dolnym rogu czoła. Ale to wynika z tego, o czym napisałem
poniżej.
KamilW pisze:A powiedz mi dlaczego szpachlowałeś ścianę czołową??
Nie szpachlowałem jeszcze, ale raczej to zrobię, bo to co jest, jest paskudne. I te namalowane kółeczka zamiast świateł. Fuj. :->
Dlaczego? Bo ma się nijak do oryginału? Wydaje mi się, że czoło powinno być takie jak w WLAB SŻD (Tillig 16700); przynajmniej
tylko takie widziałem na zdjęciach z tamtych lat (jeśli masz zdjęcia z inną wersją czoła, to chętnie zobaczę :-)).
Pies w tym, że wersja wagonu produkowana dla ZSRR ma ryfle na burtach, a wersja PKP - nie. Burty i czoło to zdaje się jeden
odlew. Tilligowi nie chciało im się zrobić nieryflowanej formy z poprawnym czołem? (Albo formę zrobili, a Żółtym pomyliła się forma,
a całej partii żal wyrzucać...)