"DEC" już nie jest "DEC"

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: "DEC" już nie jest "DEC"

Post autor: oelka »

Fantomas pisze:Ale w zasadzie... jaki problem? Trzeba tylko podzielić epokę V na a, b, c, d... i tak np. granica b/c to będzie np. zmiana malowania DECów. Inne granice też się zapewne pojawią, tylko znawcą to ja nie jestem, więc ich nie wyspecyfikuję
Jezeli cos bedzie granica w podziale epoki V w okolicach lat 2004/2007, to wprowadzenie zmian w oznaczeniu wagonow kolejowych, gdzie numer przestaje byc przypisany do zarzadu kolejowego, a jest do kraju. Dla przykladu slowacki prywaciarz:
56 SK - Sobetra
Gdyby za pukt podzialu brac zmiany tylko zmiany malowania np. PKP Cargo, albo PKP PR mogly by byc problemy z literami alfabetu :)

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 22:57 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

Ale w zasadzie... jaki problem? Trzeba tylko podzielić epokę V na a, b, c, d... i tak np. granica b/c to będzie np. zmiana malowania DECów. Inne granice też się zapewne pojawią, tylko znawcą to ja nie jestem, więc ich nie wyspecyfikuję :lol: Potem szanowni koledzy będą tylko wyśmiewali makiety na kórych będą jednocześnie jeździły stare DEC-e i nowe EN-57 :D no bo przecież niemożliwe żeby się spotkały w rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 22:04 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

No ja pamiętam, jak jakiś czas temu (2 lata?) wypuścili jako nowość w HO wagony Halberstdt w malowaniu InterConnex. Nawet na okładce folderu z nowościami je zamieścili. Jak nic, byli pierwsi z takim malowaniem. Tyle, że w dniu premiery modeli w Norymberdze InterConnex już nie istniał...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 20:30 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,

Myślę, że jednak przemalowanie pokaźnej ilości taboru zajmie jednak jakiś czas. Niestety szkoda tylko, że następna "nowość" Tilliga będzie już tylko mrzonką rzeczywistości... :/
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Ale zapewne sukcesywnie, przy okazji napraw okresowych logo bedzie zmieniane. Zegnaj DECu!
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

trza złapac pedzle,aerografy,i przemalowac...
Ja bym jeszcze trochę poczekał z tym malowaniem, DEC przecież jeszcze nie przemalował swoich cystern.
Adams
Kontakt:

"DEC" już nie jest "DEC"

Post autor: Adams »

Witamy w GATX Rail Poland!

Z dniem 2.05.2006 roku zmianie uległa nazwa naszej Spółki. Dotychczasowa nazwa „DEC Sp. z o. o.” została zastąpiona nową nazwą: "GATX Rail Poland Sp. z o.o." »
trza złapac pedzle,aerografy,i przemalowac... a dopiero co tillig oznajmia nowosc PKP
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 20:38 przez Adams, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”