napędy tilliga silnik elektromagnetyczny podmakietowe
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- wmac27
- Kontakt:
Re: napędy tilliga silnik elektromagnetyczny podmakietowe
Te nowe, to też silnikowe, tylko w wersji economy. Zresztą zobaczysz jak kupisz. To już nie to samo.
-
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź w taki razie będę szukać tych starszych modeli bo mi kilk jeszcze brakuje do kompletu.
Ate nowe to masz silnikowe czy tego drugiego typu ?
Ate nowe to masz silnikowe czy tego drugiego typu ?
- wmac27
- Kontakt:
Obawiam się, że jesteś pierwszy, który zaczął ten temat. Ja mam ich sporo, chyba ze 20 sztuk.geniusz pisze:Brak konwersacji oznacza, że jest moło osób które miało do czynienia z tymi napędami ?
Używam głównie do EW2. Spora część mojego stanu posiadania to starszy model. Tych z nowej serii mam tylko 5. Jestem nimi zawiedziony. Tillig poszedł na skróty i są one mniej solidne jak te pierwsze.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 14:01 przez wmac27, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Tak dla porównania w jednym ze sklepów napęd Conrad kosztuje około 24 zł a Tilliga 64 zł różnica jest moim zdaniem ogromna i dlatego podejrzewam, że większość ludzi wybiera te pierwsze. Ja osobiście stosuje Conrady ale mam zamiar je wymienić na ręczne przestawianie zwrotnic jak w tym wątku: http://www.norma.fremo.pl/viewtopic.php ... faf4#42077 ,ja mam 3 rozjazdy więc mi to wystarczy.geniusz pisze:Brak konwersacji oznacza, że jest moło osób które miało do czynienia z tymi napędami ?
Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 14:01 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Brak konwersacji oznacza, że jest moło osób które miało do czynienia z tymi napędami ?
- wmac27
- Kontakt:
Może nie potworne głośne, ale je słychać. Myślę, ze po "szutrowaniu" posianiu trawy, zabudowie, etc powinno być całkiem znośnie. Mnie one się podobają. Można regulować skok a i rozjazd nie przeskakuje raptownie jak przy Conradzie. Jest pewien element realizmu przy przełączaniu "wajchy"
-
- Kontakt:
napędy tilliga silnik elektromagnetyczny podmakietowe
Czy toś miał do czynienia z obydwoma modelami napędów, bo osobiście mam kilka jeszcze sztuk tych silnikowych robionych przez "pliz" i są potwornie głośne, a zastanawiam się jak działają te nowe, w sensie głośności.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 18:13 przez geniusz, łącznie zmieniany 2 razy.