I po bólu, wódetka świetnie sobie poradziła.
Temat do zamknięcia.
Ślady po taśmie tzw: Macgyverce
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Ślady po taśmie tzw: Macgyverce
Dzięki Panowie za porady w tej sprawie, spróbuję tymi metodami, mam nadzieję że pomoże to będą punkty.

- Marek TT
- Kontakt:
Denaturat bezbarwny spirytusowy. 

- biker
- Kontakt:
Ja wszelkie ślady po naklejkach usuwam WD 40. Nanosze preparat na ręcznik papierowy i czyszcze miejsce zabrudzone. Czasami czynność powtarzam kilkakrotnie.
Osobiście nie natrafiłem jeszcze na przypadek aby zetrzć sobie lakier.
Osobiście nie natrafiłem jeszcze na przypadek aby zetrzć sobie lakier.
-
- Kontakt:
Ślady po taśmie tzw: Macgyverce
Dziś robiąc małe porządki znalazłem loke BR 81 która przeleżała kilka ładnych latek w opakowaniu.
A problem polega na tym że buda jej oklejona była małymi prostokątnymi paseczkami taśmy tak zwanej Magajwerki. Po zerwaniu zeszła sama folia a mazisty klej został.
Miał ktoś podobny problem ?
Macie jakiś pomysł czym to w miarę bezpiecznie usunąć, jakiego detergentu użyć by nie zniszczyć powłoki lakierniczej i przywrócić jej stan pierwotny.

A problem polega na tym że buda jej oklejona była małymi prostokątnymi paseczkami taśmy tak zwanej Magajwerki. Po zerwaniu zeszła sama folia a mazisty klej został.
Miał ktoś podobny problem ?
Macie jakiś pomysł czym to w miarę bezpiecznie usunąć, jakiego detergentu użyć by nie zniszczyć powłoki lakierniczej i przywrócić jej stan pierwotny.