Plastelina w modelach
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
Re: Plastelina w modelach
Trzeba wyskrobać wykałaczką, patyczkiem, drewnianą szpatułką. Na pewno niczym metalowym aby nie porysować powierzchni. Poza tym plastelina lepiej "chwyta się" drewna niż metalu. Jak ta plastelina ma parę lat to możliwe że jet krucha i nieplastyczna, nie będzie się ciągnąć tylko kruszyć.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, 10:16 przez Marsal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Szczerze powiem, że nie wiem bo nigdy nie próbowałem odklejac plasteliny z modelu. Wydaje mi się, żę plastikowi nic nie powinno się stać. Plastelina jest robiona na bazie wazeliny, a ta jest rozpuszczlana m.in. w benzynie - tyle, że tego już plastik i malowanie bez uszczerbku by raczej nie przeżył. Zostaje ją jak najdokładniej wyskrobać, ewentualnie spróbować zamrozić i wtedy wykruszyć.
-
- Kontakt:
To tak zrobię a nie zniszczy to modelu o na ile włożyć do zamrażarkifox pisze:Taki pomysł. Może tak jak z gumą do żucia - zamrozić i wykruszyć?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 21:42 przez AR0M4N, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Taki pomysł. Może tak jak z gumą do żucia - zamrozić i wykruszyć?
-
- Kontakt:
Plastelina w modelach
Witam, jestem nowy na forum.
Dzisiaj przyszła mi paczka z modelami które mi oddał jakiś mk za darmo
A pytanie jest związane z plasteliną, otóż na modelach bipa i bautazen jest plastelina a to w wózek wklejona a to w rantach okien
jak to usunąć pomocy 
Dzisiaj przyszła mi paczka z modelami które mi oddał jakiś mk za darmo

A pytanie jest związane z plasteliną, otóż na modelach bipa i bautazen jest plastelina a to w wózek wklejona a to w rantach okien