Witam
Bardzo dziękuję za natychmiastową odpowiedź. Zaglądałem na "modellbahnshop" ale jakoś do tych kółek nie dotarłem. Zatem dziekuję za wyczerpującą odpowiedż i podpowiedź jak to kupić.
pozdrawiam serdecznie Robert.
BR232 Roco - problem ze światłami
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- rowerTT
- Kontakt:
- krzysztof
- Kontakt:
Re: BR232 Roco - problem ze światłami
ja zamawiałem z dwóch źródeł:
1. podałem numer części zamiennej i sklep sprowadził ja (tutaj Modelmania),
2. http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/mo ... ,0,0,0,0,1,
to jest ta sama loka
1. podałem numer części zamiennej i sklep sprowadził ja (tutaj Modelmania),
2. http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/mo ... ,0,0,0,0,1,
to jest ta sama loka

- rowerTT
- Kontakt:
Witam
"BR101 112-1" napisał "rozbierałem wózki w celu wymiany przekładni ślimakowej". U mnie w tej lokomotywie jest wybrakowane tj bez 1,5 zęba koło zębate białe w wózku. Skoro wymieniałeś w swojej ślimaki, to napisz jaki był tego powód oraz skąd wziąłęś części zamienne. W naszych rodzimych sklepach oraz aledrogo nie znalazłem potrzebnego mi koła
Pozdrawiam serdecznie Robert
"BR101 112-1" napisał "rozbierałem wózki w celu wymiany przekładni ślimakowej". U mnie w tej lokomotywie jest wybrakowane tj bez 1,5 zęba koło zębate białe w wózku. Skoro wymieniałeś w swojej ślimaki, to napisz jaki był tego powód oraz skąd wziąłęś części zamienne. W naszych rodzimych sklepach oraz aledrogo nie znalazłem potrzebnego mi koła
Pozdrawiam serdecznie Robert
- krzysztof
- Kontakt:
silnik przekręcony względem osi wirnika o 180 stopni - tylko tyle.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2010, 20:55 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- BR101 112-1
- Kontakt:
BR232 Roco - problem ze światłami
Witam,
Mam problem ze swoją Ludmiłą Roco:
Nie świeci się ta żarówka która powinna, objawia się to tym, że w kierunku jazdy świecą się czerwone światła, dzieje się tak na analogu i DCC. Zanim problem się pojawił rozbierałem wózki w celu wymiany przekładni ślimakowej, w płytce nie grzebałem więc raczej wykluczam problem z elektryką. Ktoś ma jakiś pomysł co do przyczyny?
Mam problem ze swoją Ludmiłą Roco:
Nie świeci się ta żarówka która powinna, objawia się to tym, że w kierunku jazdy świecą się czerwone światła, dzieje się tak na analogu i DCC. Zanim problem się pojawił rozbierałem wózki w celu wymiany przekładni ślimakowej, w płytce nie grzebałem więc raczej wykluczam problem z elektryką. Ktoś ma jakiś pomysł co do przyczyny?