Kupuję zdecydowanie - zapisałem się u producenta (bez dawcy, choć mam, ale tego sobie zostawiam :-) I zachęcam innych - szałowy loczek! Jak dla mnie może być zastosowana atrapa górnego reflektora.
Tego od Piko chyba również potem zakupię - tak dla kolekcji, mimo że to pseudo model (trudno!)
SONDA - Husarz PKP
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: SONDA - Husarz PKP
Tylko ze ona jest wersji 2 drzwiowej i z dwoma pantografami
-
- Kontakt:
- nikos68
- Kontakt:
Dla mnie jedna sztuka dawca już wysłany 

-
- Kontakt:
Proszę o 1 szt.
Darek.
Darek.
- kuzynsamozlo
- Kontakt:
1 dla mnie - dawca własny 

- kangur12
- Kontakt:
Zgłaszam chęć zakupu loka 
(brak własnego dawcy
)

(brak własnego dawcy

- KamilW
- Kontakt:
SONDA - Husarz PKP
Wstępna sonda zapotrzebowania na Taurusa w barwach PKP IC - Husarza w wersji pokazanej na poniższym, zdjęciu:

W stosunku do widocznej powyżej lokomotywy wersja dla forum będzie miała poprawione wykonanie (to tylko prototyp).
Niestety oświetlenie pozostanie seryjne (trzeci reflektor pod oknami czołowymi), mogę wykonać atrapę trzeciego reflektora nad oknami (przeróbka oświetlenia we własnym zakresie będzie wówczas dużo łatwiejsza) - jeśli większość poprze to rozwiązanie.
Koszt gotowej lokomotywy kalkuluję na maksymalnie 450-500 zł (wersja z czterema odbierakami) lub 400-450 zł (wersja z dwoma odbierakami) - cena końcowa zależy w dużej mierze od tego w jakiej cenie uda się zakupić dawców i dodatkowe części potrzebne do przebudowy.
Koszt samej przebudowy (nie licząc ceny odbieraków i lokomotywy) to 230 zł. Odbieraki to wydatek około 60 zł za parę.
Ceny napisałem bo pewnie wielu z was miało by własnego dawcę.
Co do szczegółów wykonania, pudło lokomotywy będzie wykonane jako odlew z żywicy, malowanie farbami Vallejo, oznakowanie kalkomaniami.
Jakby były jakieś dodatkowe pytania to proszę je pisać w temacie poniżej (również tam zapraszam do ewentualnej dyskusji nt. atrapy trzeciego reflektora nad oknami).
Dyskusja
W tym temacie tylko sonda.
Bardzo proszę zainteresowanych o wpisywanie czy dawca własny czy nie.
Pozdrawiam Kamil

W stosunku do widocznej powyżej lokomotywy wersja dla forum będzie miała poprawione wykonanie (to tylko prototyp).
Niestety oświetlenie pozostanie seryjne (trzeci reflektor pod oknami czołowymi), mogę wykonać atrapę trzeciego reflektora nad oknami (przeróbka oświetlenia we własnym zakresie będzie wówczas dużo łatwiejsza) - jeśli większość poprze to rozwiązanie.
Koszt gotowej lokomotywy kalkuluję na maksymalnie 450-500 zł (wersja z czterema odbierakami) lub 400-450 zł (wersja z dwoma odbierakami) - cena końcowa zależy w dużej mierze od tego w jakiej cenie uda się zakupić dawców i dodatkowe części potrzebne do przebudowy.
Koszt samej przebudowy (nie licząc ceny odbieraków i lokomotywy) to 230 zł. Odbieraki to wydatek około 60 zł za parę.
Ceny napisałem bo pewnie wielu z was miało by własnego dawcę.
Co do szczegółów wykonania, pudło lokomotywy będzie wykonane jako odlew z żywicy, malowanie farbami Vallejo, oznakowanie kalkomaniami.
Jakby były jakieś dodatkowe pytania to proszę je pisać w temacie poniżej (również tam zapraszam do ewentualnej dyskusji nt. atrapy trzeciego reflektora nad oknami).
Dyskusja
W tym temacie tylko sonda.
Bardzo proszę zainteresowanych o wpisywanie czy dawca własny czy nie.
Pozdrawiam Kamil