Mój początek [attamus]

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 12 sie 2010, 22:31

Proszę o usunięcie tematu z powodu spraw rodzinnych.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, 08:48 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Kwicek
Posty: 47
Rejestracja: 20 sie 2008, 21:28
Lokalizacja: Sandomierz

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Kwicek » 17 mar 2010, 20:12

Lub wyeksportować (Menu: Plik/Eksportuj jako.../.WMF)
... a potem w jakimkolwiek edytorze grafiki obrobić, etc.
Awatar użytkownika
Fantomas
Posty: 707
Rejestracja: 21 kwie 2006, 15:54
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Fantomas » 17 mar 2010, 19:29

Najprościej? PrtSc, wklej do Painta, wytnij co trzeba, zrzuć do jpega, a dalej jak z każdym innym zdjęciem...
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 18:29

Mam pytanie jak wkleić mój schemat w tt cadzie.? :D
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 15:39

Paweł Basiński pisze:Patrzyłeś co jest w menu??
Poszukaj opcji....
Mam problem kursor myszki mi nie świeci na tym co robię?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:30 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Posty: 585
Rejestracja: 09 kwie 2006, 16:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Paweł Basiński » 17 mar 2010, 15:30

Patrzyłeś co jest w menu??

Poszukaj opcji....

Paweł
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 15:27

Paweł Basiński pisze:Jak wstawisz 2 rozjazdy ...
A jak to później zapisać np mój model ?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:29 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Posty: 585
Rejestracja: 09 kwie 2006, 16:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Paweł Basiński » 17 mar 2010, 15:24

Jak wstawisz 2 rozjazdy na półtrapezie to rozprowadź od niego 2 kawałki torów do drugiego rozjazdu.
To co pozostanie do wstawienia pomiędzy rozjazdami po prostu wypełnij prostymi - jak się trochę nie zmieszczą nie będzie tragedii - utniesz odpowiedni odcinek z fleksa - program tylko przedstawia wizualizację torowiska.

Paweł
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 14:54

Paweł Basiński pisze:Kto pyta rozsądnie to nie błądzi. :P
Mam problem z tym trapezem jak ułożyć w tt cadzie
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:28 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Posty: 585
Rejestracja: 09 kwie 2006, 16:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Paweł Basiński » 17 mar 2010, 14:50

Kto pyta rozsądnie to nie błądzi. :P

Pytaj, a będzie Ci podpowiedziane :)

Paweł
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 14:49

Paweł Basiński pisze:Musisz podświetlić element do którego chcesz następny odcinek toru podłączyć ...
Dzięki może teraz lepiej pójdzie jak coś to mogę liczyć na pomoc?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:28 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Posty: 585
Rejestracja: 09 kwie 2006, 16:51
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Paweł Basiński » 17 mar 2010, 14:46

Musisz podświetlić element do którego chcesz następny odcinek toru podłączyć :) inaczej chce wstawić nowy punkt zaczepienie.
A co do rozjazdów to masz coś takiego jak zamiana gałęzi ( pisze z pamięci sorki za ewentualne błędy ) - zwrotka ma 3 gałęzie - pozmieniaj nr do których to podłączasz.

Jak zrobisz schemat to wszystkie proste odcinki możesz fleksami zastąpić - wyjdzie taniej.

Śpiesz się powoli :) nie od razu Kraków zbudowano :P

Paweł
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 14:49 przez Paweł Basiński, łącznie zmieniany 1 raz.
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 14:28

Fantomas pisze:Nie poddawaj się - wzór na początek dostałeś !!
No nie kumam tego załóżmy kleje odcinek prostej potem w połowie łuku pyta czy ma zaczepić punkt zaczepienie to dla mnie jest niepotrzebne.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:26 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fantomas
Posty: 707
Rejestracja: 21 kwie 2006, 15:54
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: Fantomas » 17 mar 2010, 14:23

attamus pisze:Mam właśnie problem ze zwrotnicami nie mogę sobie z nimi poradzić ,może spróbuję jeszcze raz może coś wyjdzie ;)
Nie poddawaj się - wzór na początek dostałeś !!
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:25 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
attamus
Posty: 97
Rejestracja: 06 gru 2009, 12:24
Lokalizacja: częstochowa

Re: Mój początek [attamus]

Postautor: attamus » 17 mar 2010, 14:14

Paweł Basiński pisze:Jak wszystko zrobią za Ciebie to gdzie frajda z zabawy???
Mam właśnie problem ze zwrotnicami nie mogę sobie z nimi poradzić ,może spróbuję jeszcze raz może coś wyjdzie ;)
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:24 przez attamus, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Makieta”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości