Funny loks

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Re: Funny loks

Post autor: DBv »

Fotka oryginału to nie problem, wystarczy wpisac w wyszukiwarce nazwe społki kolejowej i wyskakuje to:

http://weserbahn.de/
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2006, 18:26 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Taka lokomotywa jest w realu też. Mam fotkę. Nie ukrywam że jest ładna i dobrze byłoby miec ja w kolekcji bo to rzadkośc. :D
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Pomysł ciekawy, aczkolwiek przyznam z góry, ze ja takiego produktu raczej bym nie kupił. Po prostu moja lista zakupów jest na tyle długa, że raczej szkoda byłoby mi srodków na taki efektowny gadzet. Poza tym nie wiem, kto miałby taki pomysł forsować, polscy sympatycy TT? Jeśli tak to sądze że raczej więcej mamy bardziej istotnych dla nas celów, związanych chociażby z forsowaniem idei produkcji polskiego taboru. A pomysł z "jajcarską" lokomotywą może i dobry. tylko to naprawdę musiałoby być coś "z jajem". Zwykłe kolorowe pomalowanie nie wystarczy, wszak tabor prywatnych przewoźników, czy też ten z naniesionymi reklamami potrafi być nie mniej kolorowy. Także podstawowa kwestia to naprawde dobry pomysł (i na tyle uniwersalny, zeby nie tylko Polak żart zrozumiał), no i sponsor też by nie zaszkodził. Także może... Joe Monster.... :)
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Charakterek pisze:A TT chyba nie... A może by zrobić jakąś śmieszną lokę, w miarę tanią i w miarę przyzwoitą (niech wyjściem będzie 218 w specjalnej cenie). Pomalować ją z jajem! Tak, by na zlotach to ona przyciągała uwagę.
A moze znalezc firme, ktora bedzie miala taka mala jezdzaca reklame, w zamian za sfinansowanie kosztow przygotowania modelu?

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Także w przypadku tej akurat lokomotywy (tzw. Kuhlok) żartu nie zrobił sobie producent modelu, a conajwyżej spółka kolejowa.
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Post autor: jarkott »

Jacku, jest taka identyczna w TT-ce. Można zobaczyć na stronie:
http://www.tt-pics.de/categories.php?cat_id=84
Była to limitowana seria 300 szt. (BTE Bremen Thedinghauser Eisenbahn)
- nr katalogowy 02599 - produkcja 2003 r. cena ok. 140 EUR.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Funny loks

Post autor: Charakterek »

N-ka ma taką fajną.

Obrazek

A TT chyba nie... A może by zrobić jakąś śmieszną lokę, w miarę tanią i w miarę przyzwoitą (niech wyjściem będzie 218 w specjalnej cenie). Pomalować ją z jajem! Tak, by na zlotach to ona przyciągała uwagę. Może być łaciata z odblaskowymi kolorami i świecącym w nocy dachem albo tą ramką co jest pomiędzy oknami bocznymi? Pomysłów jest wiele! A więc, jak to będzie, kto by się podjął zrobienia ciekawej, wystawowej lokomotywy? Ja bym łyknął z 1 szt, a sądzę, że i inni wystawcy by się skusili, by przyciągnąć uwagę do swoich makiet. A jak wiemy 218 jest jednym z fajniejszych loków w TT.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2006, 11:21 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”