Śpieszmy się fotografować...

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Error :D

Post autor: TittyTwister »

Nie chciałem zbyt zakładać nowy wątek, i tutaj nazwa jest dobra :D Może niektórzy już znacie :D
http://www.fail.nl/index/video/klassieke_stoomtrein
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: Śpieszmy się fotografować...

Post autor: oelka »

drlukasz pisze:Ciekawe kiedy jakiś z naszych nawiedzonych "dyrektorów" tudzież "naczelników" na to wpadnie.
Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej na Węgrzech. Ale u nas taki pomysł miałby kiepską przyszłość.
Aby wprowadzić coś takiego, trzeba zmienić rozporządzenie ministra transportu dotyczące przepisów porządkowych na terenie kolejowym, ponieważ obecne z listopada 2004 nie daje żadnych możliwości ograniczeń w dziedzinie fotografowania.
A i tak bez problemu i opłat można by w sytuacji jakiegoś rodzaju ograniczeń, fotografować kolej z każdego ogólnodostępnego miejsca poza obszarem kolejowym.
Zresztą nie sądzę by np. obecny szef PLK chciał coś takie wprowadzić. W końcu kolej to nie tylko jego praca, ale tez i hobby.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 13:17 przez oelka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Re: Śpieszmy się fotografować...

Post autor: Misiek »

Nie zapomnij o fotografowaniu z pojazdów poruszających się pobliską drogą ;)
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Śpieszmy się fotografować...

Post autor: drlukasz »

http://www.rynek-kolejowy.pl/14069/1406 ... _kolei.htm

Ciekawe kiedy jakiś z naszych nawiedzonych "dyrektorów" tudzież "naczelników" na to wpadnie.
Myślę, że ze względu na wyjątkowość naszej kolei opłata powinna wynosić co najmniej 20 zł za zdjęcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”