Bez przesady, można albo nawet trzeba pomalować właśnie teraz!!!brovarek pisze:przed klejeniem szyn mogłeś je pomalować na czarno, potem rdza nie wygląda tak wściekle
Minął już rok od ...
Moderator: mod-Makieta Modułowa
-
- Kontakt:
Re: Minął już rok od ...
- brovarek
- Kontakt:
Tempo masz dobre 
Skrzynka fajna, złączki do elektryki też
Co do skrzynki obniż ją ile się da, bo już teraz wygląda klockowato (będziesz miał kłopoty z jej transportem), przed klejeniem szyn mogłeś je pomalować na czarno, potem rdza nie wygląda tak wściekle (patent Mikiego bardzo dobry), na końce torów postaraj się dać laminat, po prostu się sprawdza. A poza tym, no cóż, na tym etapie żadnych ryzykownych rzeczy nie poczyniłeś. Przywieź ja do Radomia, najlepiej z drugą
M

Skrzynka fajna, złączki do elektryki też

Co do skrzynki obniż ją ile się da, bo już teraz wygląda klockowato (będziesz miał kłopoty z jej transportem), przed klejeniem szyn mogłeś je pomalować na czarno, potem rdza nie wygląda tak wściekle (patent Mikiego bardzo dobry), na końce torów postaraj się dać laminat, po prostu się sprawdza. A poza tym, no cóż, na tym etapie żadnych ryzykownych rzeczy nie poczyniłeś. Przywieź ja do Radomia, najlepiej z drugą

Ostatnio zmieniony 22 paź 2009, 10:24 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dość solidna konstrukcja i tyle. Pokaż coś więcej, to będzie więcej uwag 

- ozzon
- Kontakt:
Minął już rok od ...
...czasu gdy poleciały pierwsze wióry ze sklejki z której powstał mój pierwszy moduł. Ponieważ prace posuwają się bardzo powoli nie było się specjalnie z czym zaprezentować. Początkowo moduły miały powstać jako rozszerzenie kolejki rozkładanej na stole, ale idea sttandardu w pewien sposób spodobała mi się, że postanowiłem w jakiś sposób wykorzystać ją i może kiedyś przyjdzie czas gdy podłączę się na jakimś zlocie.
Moduł już przejezdny, działający z kompletną elektryką. W tej chwili schnie pokrycie terenu. Pozostaje jeszcze szpachlowanie dziur, szuter, malowanie torów, zieleń i reszta elementów wykończenia. Moduły będą pewną wariacją na temat jednego ze szlaków kolejowych Dolnego Śląska. Zastanawiam się tylko, czy lepiej wykonać następną skrzynkę i wykańczać je razem, czy wykończyć tą.
Kilka fotek ogólnych i szczegółowych . Zapraszam do galerii
Uwagi mile widziane.
Moduł już przejezdny, działający z kompletną elektryką. W tej chwili schnie pokrycie terenu. Pozostaje jeszcze szpachlowanie dziur, szuter, malowanie torów, zieleń i reszta elementów wykończenia. Moduły będą pewną wariacją na temat jednego ze szlaków kolejowych Dolnego Śląska. Zastanawiam się tylko, czy lepiej wykonać następną skrzynkę i wykańczać je razem, czy wykończyć tą.
Kilka fotek ogólnych i szczegółowych . Zapraszam do galerii
Uwagi mile widziane.