Zamiana sprzęgów na inne
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Zamiana sprzęgów na inne
...może nowe sprzęgi Kuehna będą bardziej niezawodne 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Kupię wagony/pudełka
Z tymi NOWYMI też bywa różnie.Fantomas pisze: Sztywne to nie, ale pasują do tych wagonów nowe sprzęgi Tilliga:
- krzysztof
- Kontakt:
witaj,AK pisze:Poszukuję
1. Wagonów BTTB ze sprzęgami jak na zdjęciu. Jest to specjalny typ stosowany pod koniec produkcji przed wprowadzeniem KKS składający się ze skrzyneczki, pokrywki, sprężynki i sprzęgu.
2.Pudełek jak na zdjęciu (styropian BTTB)
tak się składa, że:
1. mam dwa takie sprzęgi, dwie sprężynki do nich i dwie przykrywki. nie mam tylko skrzyneczek, bo były częścią wagonu,
2. mam wolne trzy takie pudełka, tyle że nie wiem jakie wytłoczki ze styropianu potrzebujesz (w skrócie od jakich wagonów to mają być),
3. mam też i dwa długie (od "Y").
reszta, jeśli chcesz, na PW
pozdrawiam: krzysztof
- michuchu
- Kontakt:
Bardzo Dziękuję za poradę - dałbym punkt, ale nie jestem autorem tematu.Fantomas pisze:Sztywne to nie, ale pasują do tych wagonów nowe sprzęgi Tilliga: 08846 http://www.modelarski.pl/T08846++Sprzeg ... p2345.html
Pozdrawiam,
Michał
PS. A może by tak moderator przesunąłby te trzy ostatnie posty do działu "Porady i techniki modelarskie/Tabor"?
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 18:04 przez michuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fantomas
- Kontakt:
Sztywne to nie, ale pasują do tych wagonów nowe sprzęgi Tilliga: 08846 http://www.modelarski.pl/T08846++Sprzeg ... p2345.htmlmichuchu pisze:Tak przy okazji, wie ktoś czy jest możliwość zamiany tych sprzęgów na inne - najlepiej sztywne, bo te BTTB odczepiają się co chwilę.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 18:03 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
- michuchu
- Kontakt:
Zamiana sprzęgów na inne
Tak przy okazji, wie ktoś czy jest możliwość zamiany tych sprzęgów na inne - najlepiej sztywne, bo te BTTB odczepiają się co chwilę.

Pozdrawiam,
Michał
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 18:07 przez michuchu, łącznie zmieniany 1 raz.