Stacja jeszcze bez nazwy

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Re: Stacja jeszcze bez nazwy

Post autor: Fantomas »

A ja rozumiem to tak, że zestaw tramwajowych łuków jest 'domowy' i służy do zamknięcia obwodu, a na imprezy będzie brana pozostała część zestawu.
Awatar użytkownika
KamilW
Kontakt:

Post autor: KamilW »

Witam, w zasadzie zamysł fajny ale z tym ciasnym łukiem możesz mieć problemy nawet puszczając przez niego BR110 Tilliga. Pozatym jak mi to wytłuścili koledzy, jak wejdziesz na impreze z łukiem R310 i postawisz go obok R1200 to pomijając niezgodność ze sTTandardem będzie to wyglądać conajmniej dziwnie...
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Moduły które zrobiłeś nie nadają się na imprezy. Jeżeli posiadasz niezbyt wymagający tabor to do celów domowych wystarczą. Tłuczeń przede wszystkim należy przesiać. Jeżeli odejdzie 1/3 to będzie całkiem nieźle. BR50 oraz BR52 z doklejonymi osłonami osi tłoków nie tolerują luków R310.
TKt48
Kontakt:

Post autor: TKt48 »

No to wyszła lipa z tymi łukami... :/ Może zostawię (257) jako tor w budowie lub remoncie :? a w przyszłości zmontuję poprawne moduły. Człowiek uczy się na błędach, w końcu to moje pierwsze moduły.
A teraz z innej beczki przebarwiłem szuter Auhagen'a jasno szary numer katalogowy 63831 korzystając z opisu zamieszczonego w poście "Barwienie podsypki" wyszło tak. Obie farbki to akryl, miedziany i czarny. W kolejce czeka kolejny słoiczek.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Wersja domowa u mnie też przewiduje r 310 i 353.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

TKt48 pisze:...ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310
sTTandard HOME EDITION ??
:shock:
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

TKt48 pisze:Trochę porzeźbiłem i już jest łuk, ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310
Ale masz świadomość, że większość nowego taboru nie przechodzi przez R257?
Rozumiem, że ciasnota determinowała te łuki, ale zestaw R310 + R353 zająłby raptem parę centymetrów więcej ...

A robota stolarska wygląda bardzo ładnie.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 20:43 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
TKt48
Kontakt:

Trochę porzeźbiłem i już jest łuk, ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310 Wygląda tak
Jeszcze jedna prosta i czas na korek. Całość wygląda tak. :mrgreen: Powoli myślę o szutrowaniu od znajomego odziedziczyłem szuter Auchagen koszmarnie jasno szary. Zastanawiam się czy bawić się w barwienie czy zainwestować w kolorowy?
TKt48
Kontakt:

Zrobię tak jak mówi gemol ;) Choć semafory do samodzielnego składania tez są ciekawym rozwiązaniem, na razie kupiłem dwa Viessmanny jednoramienny 4900 i dwuramienny 4901. Chodzą prześlicznie. Stawiając obok (SIBĘ) nie ma nawet o czym rozmawiać. Teraz walczę z pozostałymi modułami. Obecnie na warsztacie jeden z przejściowych 30cm i łuki. Jak tylko zrobię coś nowego umieszczę fotki. Mam strasznie mało czasu i dlatego dość wolno to idzie.
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Trochę podłamały mnie ceny semaforów kształtowych Viessmann ale myślę, że jakoś to będzie.
Sibę odradzam - nie ta jakość. Przecież nie musisz od razu kupować wszystkich. Można ten zakup rozłożyć na kilka mniejszych, a tylko zostawić na pozostałe miejsce.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 14:04 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

et22 pisze:A nowe produkty Siby - ma ktoś może?
Widziałem na żywo w sklepie w DE i choć nie jestem ortodoksem to mnie osobiście odrzuciło. Moim zdaniem lipa.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 07:58 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
et22
Kontakt:

Post autor: et22 »

A nowe produkty Siby - ma ktoś może?

Tu np: dostępne:

http://www.spiel-bahn.de/xtc304/index.p ... tml&page=1
Paweł Basiński
Kontakt:

Post autor: Paweł Basiński »

Może to - temat dla cierpliwych :)
Semafory do samodzielnego składania :roll:

http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=4494

pozdrawiam
Paweł
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

W najgorszym razie przynajmniej na początku zamontuje semafory firmy >>SIBA<<
Strata czasu...
TKt48
Kontakt:

Wywierciłem nowe otwory i wszystko gra. Inne moduły będę robił już sam :mrgreen: Czekam teraz na napędy podmakietowe O takie. na razie zamówiłem dwa, z tego co widzę (czas realizacji zamówienia) trochę na nie poczekam, w tym czasie zajmę się korkiem i innymi modułami. Trochę podłamały mnie ceny semaforów kształtowych Viessmann ale myślę, że jakoś to będzie. W najgorszym razie przynajmniej na początku zamontuje semafory firmy >>SIBA<< ;) Jeśli chodzi o dopasowanie do sTTandardu myślę że dorobię segmenty po obu stronach zakończone sTTandardowym czołem. A chciałem sobie tylko ułatwić zadanie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”