Stacja jeszcze bez nazwy
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Fantomas
- Kontakt:
Re: Stacja jeszcze bez nazwy
A ja rozumiem to tak, że zestaw tramwajowych łuków jest 'domowy' i służy do zamknięcia obwodu, a na imprezy będzie brana pozostała część zestawu.
- KamilW
- Kontakt:
Witam, w zasadzie zamysł fajny ale z tym ciasnym łukiem możesz mieć problemy nawet puszczając przez niego BR110 Tilliga. Pozatym jak mi to wytłuścili koledzy, jak wejdziesz na impreze z łukiem R310 i postawisz go obok R1200 to pomijając niezgodność ze sTTandardem będzie to wyglądać conajmniej dziwnie...
-
- Kontakt:
Moduły które zrobiłeś nie nadają się na imprezy. Jeżeli posiadasz niezbyt wymagający tabor to do celów domowych wystarczą. Tłuczeń przede wszystkim należy przesiać. Jeżeli odejdzie 1/3 to będzie całkiem nieźle. BR50 oraz BR52 z doklejonymi osłonami osi tłoków nie tolerują luków R310.
-
- Kontakt:
No to wyszła lipa z tymi łukami...
Może zostawię (257) jako tor w budowie lub remoncie
a w przyszłości zmontuję poprawne moduły. Człowiek uczy się na błędach, w końcu to moje pierwsze moduły.
A teraz z innej beczki przebarwiłem szuter Auhagen'a jasno szary numer katalogowy 63831 korzystając z opisu zamieszczonego w poście "Barwienie podsypki" wyszło tak. Obie farbki to akryl, miedziany i czarny. W kolejce czeka kolejny słoiczek.

A teraz z innej beczki przebarwiłem szuter Auhagen'a jasno szary numer katalogowy 63831 korzystając z opisu zamieszczonego w poście "Barwienie podsypki" wyszło tak. Obie farbki to akryl, miedziany i czarny. W kolejce czeka kolejny słoiczek.
- Mariusz
- Kontakt:
Wersja domowa u mnie też przewiduje r 310 i 353.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
sTTandard HOME EDITIONTKt48 pisze:...ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Ale masz świadomość, że większość nowego taboru nie przechodzi przez R257?TKt48 pisze:Trochę porzeźbiłem i już jest łuk, ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310
Rozumiem, że ciasnota determinowała te łuki, ale zestaw R310 + R353 zająłby raptem parę centymetrów więcej ...
A robota stolarska wygląda bardzo ładnie.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 20:43 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Trochę porzeźbiłem i już jest łuk, ze względu na ciasnotę w mieszkaniu dość ciasny R257 i R310 Wygląda tak
Jeszcze jedna prosta i czas na korek. Całość wygląda tak.
Powoli myślę o szutrowaniu od znajomego odziedziczyłem szuter Auchagen koszmarnie jasno szary. Zastanawiam się czy bawić się w barwienie czy zainwestować w kolorowy?
Jeszcze jedna prosta i czas na korek. Całość wygląda tak.

-
- Kontakt:
Zrobię tak jak mówi gemol
Choć semafory do samodzielnego składania tez są ciekawym rozwiązaniem, na razie kupiłem dwa Viessmanny jednoramienny 4900 i dwuramienny 4901. Chodzą prześlicznie. Stawiając obok (SIBĘ) nie ma nawet o czym rozmawiać. Teraz walczę z pozostałymi modułami. Obecnie na warsztacie jeden z przejściowych 30cm i łuki. Jak tylko zrobię coś nowego umieszczę fotki. Mam strasznie mało czasu i dlatego dość wolno to idzie.

-
- Kontakt:
Sibę odradzam - nie ta jakość. Przecież nie musisz od razu kupować wszystkich. Można ten zakup rozłożyć na kilka mniejszych, a tylko zostawić na pozostałe miejsce.Trochę podłamały mnie ceny semaforów kształtowych Viessmann ale myślę, że jakoś to będzie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 14:04 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Widziałem na żywo w sklepie w DE i choć nie jestem ortodoksem to mnie osobiście odrzuciło. Moim zdaniem lipa.et22 pisze:A nowe produkty Siby - ma ktoś może?
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 07:58 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
A nowe produkty Siby - ma ktoś może?
Tu np: dostępne:
http://www.spiel-bahn.de/xtc304/index.p ... tml&page=1
Tu np: dostępne:
http://www.spiel-bahn.de/xtc304/index.p ... tml&page=1
-
- Kontakt:
Może to - temat dla cierpliwych 
Semafory do samodzielnego składania
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=4494
pozdrawiam
Paweł

Semafory do samodzielnego składania

http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=4494
pozdrawiam
Paweł
-
- Kontakt:
Strata czasu...W najgorszym razie przynajmniej na początku zamontuje semafory firmy >>SIBA<<
-
- Kontakt:
Wywierciłem nowe otwory i wszystko gra. Inne moduły będę robił już sam
Czekam teraz na napędy podmakietowe O takie. na razie zamówiłem dwa, z tego co widzę (czas realizacji zamówienia) trochę na nie poczekam, w tym czasie zajmę się korkiem i innymi modułami. Trochę podłamały mnie ceny semaforów kształtowych Viessmann ale myślę, że jakoś to będzie. W najgorszym razie przynajmniej na początku zamontuje semafory firmy >>SIBA<<
Jeśli chodzi o dopasowanie do sTTandardu myślę że dorobię segmenty po obu stronach zakończone sTTandardowym czołem. A chciałem sobie tylko ułatwić zadanie...