Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Re: Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006
no i bomba!!! trochę przypomniały mi sie "tolowe" klimaty 

-
- Kontakt:
Wreszcie po dlugim okresie przerwy jest relacja na naszej stronie www.sTTandard.org.pl
-
- Kontakt:
Hello,
W końcu i ja wróciłem do domu z Bielska
Trwało to tydzień, ale skoro byłem już tak daleko od domu, to spędziłem długi weekend w Wiśle
Warsztatowa impreza w Bielsku bardzo mi się podobała. Chociaż byłem na takim zlocie po raz pierwszy, miło ją wspominam. Zaraz przy wejściu witał nas serdecznie Tolo we własnej osobie. "Nowi" zostali oplakietkowani, co ułatwiało poznawanie ludzi. Zresztą organizator czuwał nad nami cały czas, podsuwając co chwila rózne smakołyki: słodkie, słone, ciepłe, zimne, stałe i płynne. WIELKIE DZIĘKI!
Dla mnie najbardziej wartościowa była możliwość podejrzenia szczegółów budowy modułów. Sam pracuję nad pierwszym modułem, więc pomacanie wszystkiego od zaplecza
napewno mi się przyda.
Skorzystałem oczywiście z okazji i puszczałem w naturalnym terenie swój tabor: BR81 z "prusakami", a także zaprzęgałem do pracy trakcyjnej Nohaba (My1125) i krokodyla (BR1020) z obcym taborem.
Załączam kilka zdjęć z pierwszego dnia imprezy (bo drugiego mnie nie było
).
1. BR81 z pociągiem retro

2. Gagarin pracuje

3. Na stacji Grabie Stare

4. Zakorkowany szlak i stacja

Dziękuję wszystkim, których spotkałem, za wspólną zabawę. Mam nadzieję, na następne imprezy.
PiotrZ
PS. Mam też kilka filmików. Spróbuję je umieścić w dziale "Download"
W końcu i ja wróciłem do domu z Bielska

Warsztatowa impreza w Bielsku bardzo mi się podobała. Chociaż byłem na takim zlocie po raz pierwszy, miło ją wspominam. Zaraz przy wejściu witał nas serdecznie Tolo we własnej osobie. "Nowi" zostali oplakietkowani, co ułatwiało poznawanie ludzi. Zresztą organizator czuwał nad nami cały czas, podsuwając co chwila rózne smakołyki: słodkie, słone, ciepłe, zimne, stałe i płynne. WIELKIE DZIĘKI!
Dla mnie najbardziej wartościowa była możliwość podejrzenia szczegółów budowy modułów. Sam pracuję nad pierwszym modułem, więc pomacanie wszystkiego od zaplecza

Skorzystałem oczywiście z okazji i puszczałem w naturalnym terenie swój tabor: BR81 z "prusakami", a także zaprzęgałem do pracy trakcyjnej Nohaba (My1125) i krokodyla (BR1020) z obcym taborem.
Załączam kilka zdjęć z pierwszego dnia imprezy (bo drugiego mnie nie było

1. BR81 z pociągiem retro

2. Gagarin pracuje

3. Na stacji Grabie Stare

4. Zakorkowany szlak i stacja

Dziękuję wszystkim, których spotkałem, za wspólną zabawę. Mam nadzieję, na następne imprezy.
PiotrZ
PS. Mam też kilka filmików. Spróbuję je umieścić w dziale "Download"
-
- Kontakt:
Prototyp autorstwa drlukasza na bazie 110 bttb z blach fofotrawionych. Do tego dekoder
- WojTTek
- Kontakt:
A ja mam pytania co do tej SM42:
kto ją wyprodukował, można więcej zdjęc, i jakiś opis itp.
kto ją wyprodukował, można więcej zdjęc, i jakiś opis itp.
-
- Kontakt:
Dzięki za wyjaśnienie. Co do zagadania - ja po prostu macham legitymacją BTPK i przepisami. Nie wierzą że autentyk to wizytówka prawnika.DZIK pisze:Filip zasugerował się chyba tym, że kiedyś wkleiłem fotki z kabiny maszyny i nie wytłumaczyłem do końca skąd je mam.ArturSwider pisze:Hi,
Dla Twojej wiadomości... DZIK nie pracuje na kolei.....Arturze: przecież tow. DZIK pracuje na kolei. Powinni go wpuścić.
Niestety Filipie, ja-dzik na kolei nie pracuję. Był pewien epizod w moim życiu / patrz podpis/ związany z PKP, ale teraz jestem jedynie jej pasjonatem i to w dodatku TeTetkowym
!
-a co do wpuszczania na tereny zamknięte i ogólnie niedostępne, to używam tzw. „zagadania prawie na śmierć” – działa w 99/100 przypadkach
Nowa galeria: http://picasaweb.google.pl/haikueurope/
- DZIK
- Kontakt:
Filip zasugerował się chyba tym, że kiedyś wkleiłem fotki z kabiny maszyny i nie wytłumaczyłem do końca skąd je mam.ArturSwider pisze:Hi,
Dla Twojej wiadomości... DZIK nie pracuje na kolei.....Arturze: przecież tow. DZIK pracuje na kolei. Powinni go wpuścić.
Niestety Filipie, ja-dzik na kolei nie pracuję. Był pewien epizod w moim życiu / patrz podpis

-a co do wpuszczania na tereny zamknięte i ogólnie niedostępne, to używam tzw. „zagadania prawie na śmierć” – działa w 99/100 przypadkach

89/94
-
- Kontakt:
- drlukasz
- Kontakt:
Od lewej:ArturSch pisze:A można prosić, tak jak z Radomia, o nazwiska szczęśliwców obok naszego ADMINA
drlukasz
Bujager
TKt48-151
Gemol
z okularami przeciwsłonecznymi na głowie - Pamelar
Pedro
Przepraszam, nie pamiętam imienia - ojciec Grześka Barskiego
Whosho
Miki
Andrzej Czarnak
Artur Świder
-
- Kontakt:
pomysł z nogami to już chyba inny wątek... ale rozmawialiśmy juz o tym- jeśli tak zrobimy to ostatecznie możemy dojśc do takiej paranoi jak w goście z H0 pamiętajcie że u nas liczy się wysokośc od podłoża do górnej powierzchni główki szyny a nie do spodu modułu! Jak zapewne zauważyliście mamy moduły o rożnych wysokościach skrzynek co nie pozwoli na taki zbieg. a po za tym jeśli mowa o "sttanadardowych koziołkach" itp to ponoć nie zmiania się reguł w trakcie gry 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Pomysł dobry, ale poziom niski, więc do 1m trzeba je przedłużać, a i tak każda skrzynka ma inną wysokość ....więc nie ma urawniłowki.pamelar pisze:... na koziołkach z castoramy vel OBi.

Pozatym, już to wałkowano na strym Forum, może spaść.
A można prosić, tak jak z Radomia, o nazwiska szczęśliwców obok naszego ADMINApamelar pisze:obiecane fotki... sTTandardowa ekipa z BB...

Ostatnio zmieniony 12 cze 2006, 17:14 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
- pamelar
- Kontakt:
obiecane fotki...

teerka na stacji w BB

a Świstak siedzi i wycina sreberka...

ET22 wyjeżdza na szlak

na haku Gagarina "ciasteczkowy potwór"

sTTandardowa ekipa z BB...

teerka na stacji w BB

a Świstak siedzi i wycina sreberka...

ET22 wyjeżdza na szlak

na haku Gagarina "ciasteczkowy potwór"

sTTandardowa ekipa z BB...
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
- pamelar
- Kontakt:
Problem nóg w sTTandardzie był omawiany w pewnej knajpce przy całkiem niezłej pizzy...
ale do rzeczy. Padł pomysł, aby nie pieprzyć się z nogami tylko pojechać na koziołkach z castoramy vel OBi. Ciekawym jakie zdanie większość bedzie miała na ten temat.
ale do rzeczy. Padł pomysł, aby nie pieprzyć się z nogami tylko pojechać na koziołkach z castoramy vel OBi. Ciekawym jakie zdanie większość bedzie miała na ten temat.
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
- drlukasz
- Kontakt:
Miki, ty się weź za dorobienie jakichś nóg do modułów...miki pisze:W związku z nałożonym na mnie zakazem przystępuję do projektowania P.O.
Bo dobrze, że Tolo mógł na szybko zrobić nogi dla Andrzeja i że znalazła się piła do drzewa dla mnie i Bujagera

-
- Kontakt:
No to dotarłem bez problemów bijąć chyba rekord szybkości - 350 km w 3 i pół godziny - niesłychane w tym kraju ( dziękujemy ci, tow. Edwardzie
]. Było w dechę, atrakcji mnóstwo, problemy techniczne można pominąć milczeniem, poprzednicy chyba wszystko napisali, dorzucę tylko że tolobigos mnie powalił i udało się wysępić drugą porcję gratis.....gratis było z resztą wiele rzeczy, za co niskie pokłony dla Tola. Oby tak dalej
.
P.S.W związku z nałożonym na mnie zakazem przystępuję do projektowania P.O.
P.S.2 Salwador...tfu...Ekwador GOOOOOOOOOOLAAAAAAAAAA
!!!!!!!!!!

P.S.W związku z nałożonym na mnie zakazem przystępuję do projektowania P.O.
P.S.2 Salwador...tfu...Ekwador GOOOOOOOOOOLAAAAAAAAAA