Już nieaktualne, zaczęło działać.
Pozdrawiam
Kizior
Ludmiła z zestawu ROCO - problem z oświetleniem
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ludmiła z zestawu ROCO - problem z oświetleniem
Witam.
Około 2 tygodni temu zakupiłem zestaw ROCO.
Wszystko było super, do momentu zabawy z CVkami (49, 50 i 55). W pewnym momencie przestało działać oświetlenie.
Reset dekodera niestety nic nie zmienił, żarówki sprawdzałem, są O.K.
Objaw jest taki, że w DCC nie da się włączyć świateł, a po postawieniu lokomotywy na analog, owszem światła są, ale tylko w jednym kierunku jazdy.
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie strzelił dekoder.
Niestety, jest to na razie mój jedyny dekoder i jedyna lokomotywa z gniazdem dekodera, więc nie mam jak sprawdzić.
Może ktoś już miał podobny problem? Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Kizior
P.S. Może ktoś z was ma instrukcję do tego dekodera (Kuehn N025) w jakimś ludzkim języku? Instrukcja z zestawu ROCO jest co najmniej wstrzemięźliwa.
Około 2 tygodni temu zakupiłem zestaw ROCO.
Wszystko było super, do momentu zabawy z CVkami (49, 50 i 55). W pewnym momencie przestało działać oświetlenie.
Reset dekodera niestety nic nie zmienił, żarówki sprawdzałem, są O.K.
Objaw jest taki, że w DCC nie da się włączyć świateł, a po postawieniu lokomotywy na analog, owszem światła są, ale tylko w jednym kierunku jazdy.
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie strzelił dekoder.
Niestety, jest to na razie mój jedyny dekoder i jedyna lokomotywa z gniazdem dekodera, więc nie mam jak sprawdzić.
Może ktoś już miał podobny problem? Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Kizior
P.S. Może ktoś z was ma instrukcję do tego dekodera (Kuehn N025) w jakimś ludzkim języku? Instrukcja z zestawu ROCO jest co najmniej wstrzemięźliwa.