brak styku na szynach rurkowych firmy berlin bahnen

Czyszczenie, konserwacja, naprawy, budowa itd

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: brak styku na szynach rurkowych firmy berlin bahnen

Post autor: ArturSchŁ »

Alteo pisze:Podpowiem prostsze rozwiązanie.Można te przerwę zmostkować przewodem.....
Dokładnie o tym mówiłem, ale i tak jest konieczne rozebranie tunelu by się dostać z lutownicą do rurki.
Jeśli już mamy rozebrany tunel to od razu warto wymienić stare tory na modelowe - raz i nie wracamy do sprawy, a zostawiając rurki będziemy mieć powtórkę z rozrywki.
:P
Awatar użytkownika
Alteo

Post autor: Alteo »

Podpowiem prostsze rozwiązanie.Można te przerwę zmostkować przewodem.Po obu stronach przerwy w miejscach łatwiej dostępnych przylutować przewód.Rozwiazanie tymczasowe skuteczne na krótko.Aby mieć problem całkowicie z głowy jest jedno wyjście.Wymienić rurki na modelowe.Ja od 3 miesięcy nie mam juz ani jednej rurki/a nazbierał tego dużo bo ponad 1000 odcinków i ponad 40 rozjazdów/.W tej chwili mam na przyszłą makietę ok.20 m. torów i 2 rozjazdy.W lipcu dojdzie kolejnych 6 i zacznę główkować z układem torowiska.Decyzja o wyprzedaży była trudna ale jedyna słuszna.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Witamy jackub1 na ForumTT !!
:)

:arrow: jednymtchemwydusiłeśwszystko.... Pisz, proszę, po polsku.
:lol:

:arrow: Czeka Ciebie dużo pracy ze starą makietą. Stare BTTB tory charakteryzują się właśnie problemami ze śniedzieniem/rdzewieniem co objawia się jako przerwy w zasilaniu. Jedynym rozwiązaniem jest ROZEBRANIE tunelu i naprawienie przerw. Proponujemy przy okazji wymianę starych torów od razu na modelowe, najtaniej jest gdy sam je składasz (ok 25 zł za 2 mb toru). Na Forum sporo już na ten temat napisano - poszukaj.

Powodzenia.
jackub1
Kontakt:

brak styku na szynach rurkowych firmy berlin bahnen

Post autor: jackub1 »

Witam mam taki problem w tunelu do którego ciężko się dostać występuje brak styku podejrzewam słabe styki sąsiad który mi tą makietę sprzedał mówił mi coś o jakichś szpilkach jeżeli ktoś wie o co chodzi to niech napisze pozdrowienia jackub1
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 14:04 przez jackub1, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tory, rozjazdy, sieć trak., sygnalizacja itp”