Nowe malowanie PKP Cargo
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- SU46-046
- Kontakt:
Re: Nowe malowanie PKP Cargo
Eh, zły link. http://www.gagarinek.cal.pl/galeria/alb ... F77649.jpg
- Marcin
- Kontakt:
Wcale bym się nie obraził gdyby Tillig wymalował nam takiego gagara, lepsze to niż jakiś tam Rail Polska. Bo na tego z III epoki z pierwszej serii w Polsce to i tak sie nie doczekam do emerytury.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Są gorsze nieszczęścia ta zieleń i tak wygląda przywoicie. Przynajmniej nie upstrzyli jej paskami w różnych kolorachSU46-046 pisze:Chce ktoś gagara w tym malowaniu? http://www.gagarinek.cal.pl/galeria/dis ... m=33&pos=1

Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 15:07 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- SU46-046
- Kontakt:
Chce ktoś gagara w tym malowaniu?
Proszę: http://www.gagarinek.cal.pl/galeria/dis ... m=33&pos=1
Wygląda okropnie...
Proszę: http://www.gagarinek.cal.pl/galeria/dis ... m=33&pos=1

Wygląda okropnie...
-
- Kontakt:
Chyba wierny pozostanę tradycyjnemu malowaniu.
Nie ma to jak żółtodziub. 

- Adamczewski
- Kontakt:
Wystarczy spojrzeć na tabor CTLmaciej_kolej pisze:Czy bryły pojazdów zniosą te XXI wieczne barwy

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 08:27 przez Adamczewski, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Ty masz raczej komfortową sytuację, długoterminowe planowanie i budowa od podstaw. Za rok zrobisz sobie nowe malowanie i jużMeggido pisze:Nie nadążymy przemalowywać naszych modeli.

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 08:26 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Nie nadążymy przemalowywać naszych modeli. 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Nie przesadzaj - zwróć uwage na historię tej spółki. Jakoś ciężko było im znaleść "swoje" logo, wreszcie udało się je wprowadzić z zachowaniem estetyki kolejowej XXI wieku (zaznaczam XXI), bo tak jest na rynku kolejowym. Pytanie natomiast budzące wątpliwości - czy starsze lokomotywy będą tak malowane i wagony. Czy bryły pojazdów zniosą te XXI wieczne barwyMarcin pisze:Ja bym tam jeszcze Małysza domalował![]()

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 08:26 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin
- Kontakt:
Ja bym tam jeszcze Małysza domalował

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Po wielu latach zadbano o wizerunek firmy w przypadku loga. Jest na pewno czytelne i przyjemne dla oka.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Nowe malowanie PKP Cargo
W związku odsłonięciem pomnika postępu i rozwoju, jakim okazała się być "wyleasingowana" przez PKP Cargo maszyna TRAXX, przewoźnik zaprezentował równiez nowe malowanie i logo spółki Cargo. Co by nie mówić w stosunku do poprzedniego "biało-czerowno-niebieskiego" pospolitego ruszenia wygląda to dużo bardziej profesjonalnie. Trochę teraz tak a'la Connex to wygląda, no ale cóż... "Trumienka" zastąpiona przez... no sam nie wiem co... może "oczko" ? (bo z tym mi się to kojarzy) wygląda wiec na to, że włodarze firmy patrzą bardziej optymistycznie w przyszłość 
Wprawdzie nie wszystkie elementy przekazu są dla mnie czytelne ale przynajmniej ale co by nie mówić - wygląda to na poziomie. Nie jest jasne dla mnie przykładowo czy wszystkie elementy malowania są stałe, czy część z nich jest "okazjonalna" - chodzi mi tu o zieloną przestrzeń na ścianie bocznej? Czy to stały element, czy też normalnie cała lokomotywa będzie cała niebieska z żółtymi wstawkami?
Acha, nowości owe obejrzeć można zaglądające na stronę firmy:
www.pkp-cargo.pl

Wprawdzie nie wszystkie elementy przekazu są dla mnie czytelne ale przynajmniej ale co by nie mówić - wygląda to na poziomie. Nie jest jasne dla mnie przykładowo czy wszystkie elementy malowania są stałe, czy część z nich jest "okazjonalna" - chodzi mi tu o zieloną przestrzeń na ścianie bocznej? Czy to stały element, czy też normalnie cała lokomotywa będzie cała niebieska z żółtymi wstawkami?
Acha, nowości owe obejrzeć można zaglądające na stronę firmy:
www.pkp-cargo.pl