No to czekamy na wyniki pierwszych testów po złożeniu...ciekma pisze:Kupiłem części do tego ale nie wiem czy warto to robić.

Moderator: mod-Elektryka i DCC
No to czekamy na wyniki pierwszych testów po złożeniu...ciekma pisze:Kupiłem części do tego ale nie wiem czy warto to robić.
W sumie: jeden MiniBox (do 8 loków powinno przez pewien czas starczyć), po jednym Spax'ie na stację (a nawet na kilka stacji), no i maksymalnie 8 FREDÓW. Można to rozłożyć na kilka osób...WM-MODEL pisze:Pytasz się o LocoNet'owe hand-made produkty?
MiniBox ok. 250 zł, FRED 100-130 zł, SPAX (booster 2A) ok. 80 zł.
FREDI -młodszy brat FREDa dostępny tylko dla FREMO -ludków za 29,50 ojro
Jeśli chodzi o ceny urządzeń w stylu MiniBox (Loconet), FRED/FREDI to dyskusja toczyła się swego czasu tutaj:Paweł Basiński pisze:Swoją drogą - zna ktoś koszty takich urządzeń?
Najtańszy sposób to... imprezowa dyscyplinaPaweł Basiński pisze:...obce elementy na makiecie
Pytasz się o LocoNet'owe hand-made produkty?Paweł Basiński pisze:...zna ktoś koszty takich urządzeń ?
Wątek założyłem z kilku powodów:ArturSch pisze:No dobrze, a ILE TO BĘDZIE KOSZTOWAŁO zwykłego śmiertelnika
No dobrze, a ILE TO BĘDZIE KOSZTOWAŁO zwykłego śmiertelnikaPaweł Basiński pisze:A czy chodziło Wam po głowie zastosowanie właśnie takich wynalazków na imprezach typu Sosnowiec czy Radom?
Nie tak do końcadrlukasz pisze:Minibox z założenia powstał do współpracy z FREDem...
Umie jeszcze wiele więcej http://norma.martel.pl/viewtopic.php?t=721drlukasz pisze:...umożliwia sterowanie...
Raczej nie za pomoca centralki a manipulatora. Takim "eliminatorem" jest FRED, mogą jeździć na makiecie TYLKO te lokomotywy których adresy zapisane są w pamięci FREDów używanych na spotkaniu.Paweł Basiński pisze:...jak wyeliminować dzikich lokatorów na makiecie?
Oczywiście, że jest możliwa. Trzeba ją zawrzec w oprogramowaniu centralki.drlukasz pisze:można więc założyć, że funkcja ograniczenia się do określonych adresów jest możliwa.
W Roco, Lenz, ECoS i tego typu centralkach się nie da, bo nie do tego są projektowane.Paweł Basiński pisze:Właśnie dokładnie o tą sprawę mi chodziło - jak wyeliminować dzikich lokatorów na makiecie?
Z tego co słyszałem wszyscy o tym myślą... Nawet mała dyskusja była: http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=43746 ... ght=#43744Paweł Basiński pisze:A czy chodziło Wam po głowie zastosowanie właśnie takich wynalazków na imprezach typu Sosnowiec czy Radom?
Właśnie dokładnie o tą sprawę mi chodziło - jak wyeliminować dzikich lokatorów na makiecie?drlukasz pisze:Tak. I to wyjaśnia powód stosowania sprzętu zgodnego z Loconetem na większych imprezach...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość