Wchodzisz w tryb programowania : naciskasz na raz strzałki do zmiany kierunku + - szukasz PRO naciskasz F0 + - wchodzisz na wartość R8 naciskasz F0 dwa razy powinna pojawić sie wartość 99 naciskasz dwukrotnie + pojawia się cv 9 przechodzisz do cv 8 i wysylasz wartość 33 wyjscie F2 uff moze to pomoże
A jak go zresetować? Też mi to wpadło do głowy i próbowwałem już to robić ale musiałem coś czynić źle bo... się nie zresetował, przyznam, że za bardzo też nie miałem czasu żeby więcej kombinować.
Witam, mam drobny problem. Gmerałem dzisiaj trochę w ustawieniach dekodera (Standard - Lenz'a) zamontowanym w herkulesie piko, obsługa Compactem. Jako, że grzebałem na "czuja" to trochę przekombinowałem. Mianowicie lokomotywa przez jakiś czas jeździła na źle ustawionych krokach prędkości (światła radośnie mrugały i nie reagowały na F0), gdy zwalczyłem ten problem - tj. dobrałem odpowiednio kroki prędkości okazało się, że w lokomotywie światła zaczeły działać normalnie (włączanie F0), sęk w tym, że tylko z jednej strony - jedna żarówka świeci, a gdy zmienię kierunek jazdy światło po drugiej stronie lokomotywy nie zapala się. I tu moje pytania:
1. Nieświadomie nagmerałem coś w ustawieniach tak, że wyłączyłem tą żarówkę?
2. Jest to uszkodzenie mechaniczne?
3. Jak to zwalczyć?