Makieta?

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Re: Makieta?

Post autor: WojTTek »

przypomnę shoutbox
[Wczoraj 11:16] miki: Doświadczyłem przypadku Zvolaka - mysz opędzlowała mi drzewa z segmentu
[Wczoraj 11:16] miki: z mostkiem i rzeczką. Obaliła też jeden słup. Na szczęście mam plantację
[Wczoraj 11:17] miki: kopru, trzeba będzie trochę wyrwać....
[Wczoraj 12:26] Witek M.: Ukarales gryzonia?
[Wczoraj 13:01] miki: przestałem karmić kota, może coś to da.....
[Wczoraj 14:14] Ranger: może złapie gryzonia
[Wczoraj 14:34] miano: ja mysz łapałem 5 dni, a dodam że mam 2 koty
[Wczoraj 14:36] miano: ale jak złapałem (ciężko było namierzyć bestię) to koty miały radość
[Wczoraj 14:37] miano: teraz też chyba przestanę je karmić - niech se myszy łapią
[Wczoraj 15:36] NOVAXIM: Nie wolno nie karmić kota. Zabrania tego ustawa o ochronie zwierząt. Jest to też karalne.
[Wczoraj 15:36] NOVAXIM: To było do miano i miki, którzy mają takie zapędy.
[Wczoraj 15:37] NOVAXIM: Kot nie poluje na myszy z głodu, ale dla rozrywki. Kot nawet nie powinien ich jeść.
[Wczoraj 15:58] miki: bredzisz
[Wczoraj 16:04] miano: ale kot jak nie dostanie puszki to ma większą motywację do łapania myszy... he,he
[Wczoraj 16:11] miki: mój masakruje gryzonie polne i zżera, bo jak nie zeżre to mu pies zabierze
[Wczoraj 17:22] miano: moje to lubią się z myszką zabawić, mają problem jak im zwieje pod kłujące jałowce
[Wczoraj 17:24] miano: do kolegi NOVAXIM: a co na to obrońcy myszy polnych i udomowionych?
[Wczoraj 17:24] Witek M.: Ciekawe co koty jadly zanim wymyslili Whiskas...
:D :mrgreen: :lol:
to argument przeciw TT na działce - myszy
Ostatnio zmieniony 10 gru 2007, 19:47 przez WojTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Krótka rada: buduj w domu, przejrzyj plany poczytaj fora TT i wtedy zapraszam do działu makieta ;)
Awatar użytkownika
Adamczewski
Kontakt:

Post autor: Adamczewski »

Poza tym, nie wiem jakie warunki masz na działce jeśli chodzi o ochronę, ogrodzenie itd... ale dla bezpieczeństwa wolałbym mieć wszystko w domu.
Jakub Szkodzinski
Kontakt:

Post autor: Jakub Szkodzinski »

Mariusz pisze:Gratuluję właściwej decyzji. Najważniejsze jednak abyś miał swoje hoby przy sobie.
Tak pamiętam o tym. Hobby jest najważniejsze. Mieszkam w bloku i nie mam za bardzo miejsca i pieniędzy na makietę w skali H0, więc wybiorę TT!
Ostatnio zmieniony 10 gru 2007, 15:57 przez Jakub Szkodzinski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Gratuluję właściwej decyzji. Najważniejsze jednak abyś miał swoje hoby przy sobie.
Jakub Szkodzinski
Kontakt:

Też...

Też tak mi się wydaję.Nie mógł bym wytrzymać nawet 3 dni żeby nie przejechać się pare centymetrów kolejką i wybiorę najwyraźniej skalę TT. ;)
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Wydaje mi sie, ze podswiadomie chcesz zamieszkac na dzialce, bo ja bym nie mogl czekac calego tygodnia, zeby czegos nie porobic (chocby poglaskac zwrotnice albo przytulic zasilacz) przy makiecie :)

Ja dla mnie sprawa jasna: TT w domu.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Witamy Cię.
Pomieszczenie masz ogrzewane na działce?
Powinna w nim byc temperatura pokojowa!
Inaczej wszystko ..... zardzewieje. Wiesz jak wilgoc działa?!
Pozdrawiam.

Ps. A jaka skala? Tutaj każdy napisze, że TT !! ;)
Jakub Szkodzinski
Kontakt:

Makieta?

Witam!Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję ,że nie ostatni.Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, więc napisałem go tutaj.Jeżeli umieściłem go w nie tym miejscu co trzeba proszę moderatora o nie usuwanie go, tylko przesunięcie do odpowiedniego działu.

Teraz napiszę moje pytanie dotyczące makiety.Czy lepiej wybrać skalę TT i budować makietę w domu czy H0 i budować ją na działce która jest oddalona o 40 km od miasta w który mieszkam i jeżdżę tam co każdy weekend na wiosnę,lato i jesień?Boję się o to ,że jak będę robił w H0, to coś może się stać z makietą w zimie.

Pozdrawiam Jakub Szkodziński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”