1:1gajos pisze:ok, a więc w jakiej skali mam największy wybór elememtów?

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
1:1gajos pisze:ok, a więc w jakiej skali mam największy wybór elememtów?
jak na razie miejski blok a docelowo pokój w wiejskim mieszkanku i stół wielkości około 2mx1.5"A jakim pomieszczeniem dla kolejki/makiety dysponujesz ?"
mocno początkujący jestem i łatwo mnie zbajerować"Koledzy doradzają TT bo to forum TT-kowiczów i nie spodziewaj się że będą Cię namawiać do innej skali"
i tak też zrobię wolnego dnia i wezmę ostatnie zdanie pod uwagę w rozmowie z sprzedawcą"Faktem jest natomiast, że najlepiej by było aby poszedł do sklepu i sobie w sklepie pooglądał co jak wygląda. Inna rzecz że pewnie będa go tam zaraz namawiać na H0 twierdząc, że TT to już od dawna nie istnieje."
doskonale wiem"Jak sam widzisz, ilu przedpiśców, tyle rożnych opinii"
tak się szczęśliwie składa że mieszkam dokładnie po środku między Muzeum techniki a Przemysłu a Kolei"Jak już pisałem wcześniej : nie śpiesz się. Niedługo będziesz miał Wystawę modelarską w Muzeum Techniki. Odwiedź ją. Może koledzy z Warszawy podpowiedzą terminy i miejsca spotkań miłośników kolejek"
Nie wiem o jaki ebay chodzi, bo ja widzę jedynie odpowiednio: 185/16/22...tydzial pisze:to popatrz na ebay to się przekonasz co jak chodzi popatrz ile ofert i czego i tak na dzień dzisiejszy H0 35085 ofert sprzedaży TT 1982 i N 10042. ja też zbieram TT ale jak bym startował od początku to w N.
Table Top czyli TT jest handlową nazwą skali 1:120. Powstała w USA gdzie była reklamowana właśnie w ten sposób tzn : Na stół.gajos pisze: co to jest tabletop?
A jakim pomieszczeniem dla kolejki/makiety dysponujesz ?gajos pisze:a jeśli nie zaczynałbym od stołu to jakie są inne opcje?
To stwierdzenie pozwala mi stwierdzić : WITAJ , dobrze trafiłeś ...do TeTetkigajos pisze:(mieszkanie w bloku)
Zadawanie takiego pytania na tym forum jest calkiem bez sensu...gajos pisze:ok wiec HO czy TT? [...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości