Tczew_2008

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
adinet
Kontakt:

Re: Tczew_2008

Post autor: adinet »

Termin upadł z powodu zbyt małej liczby uczestników...
Decyzja o odwołaniu zapadła, kiedy okazało się, że nie może przyjechać ks. Grygier :(
Mam nadzieję, że uda się jeszcze zorganizować spotkanie w innym czasie (może latem ??)
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Chyba pomysł upadł ... bo nic się nie działo w tym kierunku a 19-tego jest spotkanie miłośników w budynku PLK przy ul. Morskiej
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

Spotkanie dalej aktualne?
adinet
Kontakt:

Witam
Do tej pory ze zgłoszeniami wśród TT'kowców jest marnie...
Wiem, że powodem tego jest brak wymiarów dostępnego miejsca. (Nie mogę się w tej sprawie dogadać z LL).
Sprawa w tej chwili wygląda tak, że makieta H0 zajmuje tylko część sali. Stąd pomysł, żeby obie makiety stanęły obok siebie.
Przy obecnym układzie makiet, sala wyglądała by tak:
Obrazek

W razie czego z każdej strony sali jest jeszcze po 2m "zapasu" (nie ma tego na planie).
Co o tym sądzicie ??
eg_ptmkż
Kontakt:

Hehehheeh dobrze że będę miał możliwość przyjazdu większym samochodem to uda się zabrać i Twoją makietę i NASZ tabor :lol:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

ernie_gdynia pisze:Ja chyba się wybiorę ze swoim taborem ... nie wiem czy będziecie go chcieli :oops:
Sprawa jest prosta:
:arrow: albo Ty ze swoim taborem,
:arrow: albo my wszyscy razem, ze swoimi
...bo się nie pomieścimy !!
:mrgreen:
eg_ptmkż
Kontakt:

Ja chyba się wybiorę ze swoim taborem ... nie wiem czy będziecie go chcieli :oops:
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Bardzo chętnie przyjadę z taborem bez względu na okoliczności.
Przywiezienie czegoś większego /makiety-jej części/ uzależniam od rozkładu jazdy pociągów. Jeśli utrzyma się bezpośrednie połączenie jak obecnie to czemu nie. Ale jeśli będę musiał się przesiadac w Chojnicach, to odpada.
Nocleg nie będzie konieczny.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Witamy adinet na ForumTT !!

Co do makiet, to możliwe że będę mógł się wystawić ale jeśli tylko będzie na nią miejsce no i jeśli do Spotkania obrośnie ona trochę bardziej w krajobraz niz obecnie. Bez noclegu.
:lol:
adinet
Kontakt:

Witam
Na początek chciałbym przywitać wszystkich, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum ;)

Przechodząc do sedna sprawy. Początkowo sprawy udziału TT'kowców w tczewskim spotkaniu załatwiałem poprzez Jarka, ale wobec marnego odezwu ( :/ ) postanowiłem zarejestrować się na ForumTT i zająć się sprawą osobiście.

W tej chwili chęć udziału zgłosiły do mnie tylko 3 osoby oraz jak widzę kol. Mariusz.
Zgłoszeni jak do tej pory to:

1. Michał Ostrowski
2. Jarek Kozłowski
3. Darek Król

Jeżeli jest więcej chętnych - proszę pisać, dzwonić...
Zgłoszenia zbieram tylko do 31.10. Potem idę dokonać rezerwacji noclegów, więc zgłaszającym się po 31.10 nie mogę ich obiecać :roll:

Jeżeli chodzi o makietę...
Osobiście mam sporo zajęcia i problemów z makietą H0, a jako, że nie znam Waszych makiet, chciałbym, aby tą sprawą zajął się ktoś kompetentny z Waszego grona.

Pozdrawiam i liczę na pozytywny odzew z Waszej strony !!
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Pojadę za Ciebie :mrgreen:
O tym samym myślałem. Jeśli utrzyma się dotychczasowe bezpośrednie połączenie kolejowe, to czemu nie 8)
Awatar użytkownika
Beniamin
Kontakt:

Post autor: Beniamin »

z chęcią bym uczestniczył w takim spotkaniu, na Trako niestety mnie nie będzie, a co do Tczewa, to jestem chętny, ale w ciągu najbliższych tyg. mam wyjeżdzać do Danii, i nie wiem kiedy wrócę, także na dzisiejszy dzień ciężko mi jest podejmować decyzje...
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Tczew_2008

Post autor: jarkott »

Na początku przyszłego roku szykuje się spotkanie modelarzy H0 i TT.
Kolega Adinet z Tczewa poprosił mnie abym ogłosił na naszym forum informację o tej imprezie. Oto treść:

Witam
Za pośrednictwem kol. jarkoTTa mam zaszczyt zaprosić wszystkich TT-kowiczów, a w szczególności tych budujących moduły, na spotkanie modelarskie Tczew 2008.

Spotkanie odbędzie się w dniach 17-20 stycznia 2008r. (ferie zimowe) w sali sportowej II Liceum Ogólnokształcącego w Tczewie.
Na boisku sali rozstawiona będzie makieta w skali H0, a w związku z tym, iż do naszej dyspozycji będzie również całkiem pokaźnych rozmiarów antresola, zaproponowałem Jarkowi, aby postawić tam makietę modułową w skali TT.

Spotkanie trwać będzie 4 dni. Pierwszego dnia (czwartek) planowana jest operacja rozstawienia makiet. Następnie przez piątek i sobotę trwać będzie część zamknięta spotkania. W niedzielne przedpołudnie zorganizowana zostanie część otwarta połączona z giełdą modelarską, po czym zacznie się operacja składania makiet.

Antresola została już wymierzona, a jej plan znajduje się aktualnie u Leszka Lewińskiego. Na wrześniowym spotkaniu PTMKŻ trafi w ręce Jarka.

Dla osób spoza okolic, które chciałyby przybyć na spotkanie będzie możliwość zarezerwowania pokoi hotelowych, wg. poniższych cen:

Pokój 1-os. - 50 PLN
Pokój 2-os. - 65, 70 lub 75 PLN
Pokój 3-os. - 90 lub 100 PLN

Wszystkie pokoje są z łazienką, a różnica cen wynika najprawdopodobniej z wyposażenia (zapewne chodzi o TV, radio itp.)

Doba hotelowa trwa od godz. 12:00 do godz. 10:00 dnia następnego.

Dodatkowo na miejscu można wykupić posiłki
Koszt śniadania lub kolacji to 8 PLN
Obiad kosztuje 12 PLN, ale tutaj być może będziemy mieli swoje "zaopatrzenie" z zaprzyjaźnionej restauracji, więc raczej nas to nie interesuje :)

Wszelkie pytania odnośnie strony organizacyjnej (zgłoszenia, noclegi) proszę kierować do mnie.
Zgłoszenia makiet (modułów) proszę kierować do kol. Jarka "jarkoTTa".
Kontaktować się ze mną można przez e-mail: adinet(at)interia.pl; GG: 3659767 lub kom. 0 696 315 735.

Proszę, aby swój udział zgłosić najpóźniej do końca października (Terminy odnośnie makiet niech ustali Jarek).

Pozdrawiam.Adam Florin "adinet".
Ostatnio zmieniony 16 mar 2008, 18:11 przez jarkott, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”