MakieTTka - wkocierza
Moderator: mod-Makieta
-
- Kontakt:
Re: MakieTTka - wkocierza
Witam, po długich przemyśleniach spowodowanym brakiem miejsca w nowym domu muszę sprzedać swoją makietę, którą zacząłem budować w 2007 roku. Sprzedaję ponieważ przerzucam się na budowę modułów i przy okazji uzyskam trochę więcej miejsca na poddaszu.
Cena, która mnie interesuje to okolo 1500 zł. Zawiera koszt torowiska z 3 rozjazdami EW2, 1 krzyżową zwrotnicą DKW (Tillig modelowe), mosty Faller i Tillig, szutry, kleje, korki pod podsypką, tunel, niewidoczne nasypy na łukach, pigmenty Fallera, 2 słupy wysokiego napięcia oraz cały szkielet ze sklejki wraz z metalowym usztywnieniem. Z faktur zliczyłem że dotychczas wyszło mnie to blisko 1200 zł reszta kwoty to oczywiście moja praca i czas który poświęciłem na budowę (bardzo zaniżone oczywiście). Dla mnie makieta ma oczywiście znacznie większą wartość ze względu na czas jaki poświęciłem na projekt oraz realizację do obecnego stanu. Ze względu na obecne potrzeby z żalem muszę się jej pozbyć. Jeśli ktoś będzie chętny to zapraszam na PW.
Obecny stan:link
PS. Do makiety mam jeszcze cały zestaw torów flexów betonowych wraz z szynami, które mają wypełnić środkową część makiety.
Druga istotna sprawa to makieta jest przygotowana posypką fallera pod sianie trawy eketrostatycznej na terenach górzystych. To co widać na górach to nie jest efekt końcowy.
Cena, która mnie interesuje to okolo 1500 zł. Zawiera koszt torowiska z 3 rozjazdami EW2, 1 krzyżową zwrotnicą DKW (Tillig modelowe), mosty Faller i Tillig, szutry, kleje, korki pod podsypką, tunel, niewidoczne nasypy na łukach, pigmenty Fallera, 2 słupy wysokiego napięcia oraz cały szkielet ze sklejki wraz z metalowym usztywnieniem. Z faktur zliczyłem że dotychczas wyszło mnie to blisko 1200 zł reszta kwoty to oczywiście moja praca i czas który poświęciłem na budowę (bardzo zaniżone oczywiście). Dla mnie makieta ma oczywiście znacznie większą wartość ze względu na czas jaki poświęciłem na projekt oraz realizację do obecnego stanu. Ze względu na obecne potrzeby z żalem muszę się jej pozbyć. Jeśli ktoś będzie chętny to zapraszam na PW.
Obecny stan:link
PS. Do makiety mam jeszcze cały zestaw torów flexów betonowych wraz z szynami, które mają wypełnić środkową część makiety.
Druga istotna sprawa to makieta jest przygotowana posypką fallera pod sianie trawy eketrostatycznej na terenach górzystych. To co widać na górach to nie jest efekt końcowy.
-
- Kontakt:
Tak się pochłonąłem że mam dużą lukę i nie jestem na czasie co się tu dzieje.KamilW pisze: Jak tam postępy z remontem?
Makieta dalej stoi jak stała z przed dwóch miesięcy

Również polecam, sklep nie jest jako tako sklepem fizycznym ale łatwo się dogadać z Panem Piotrem co do miejsca spotkania i zawsze można coś kupić. Ogólnie moje wrażenia ze współpracy są bardzo pozytywne.KamilW pisze:Co do sklepu to w Bystrej jest sklep modelarski Świat Kolejek
Mam nadziej że coś przez święta porobię i nadrobię zaległości z TT.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2008, 21:13 przez wkocierz, łącznie zmieniany 2 razy.
- KamilW
- Kontakt:
Wogóle widze, że my tak w trójke po sąsiedzku
Co do sklepu to w Bystrej jest sklep modelarski Świat Kolejek i jeśli chcesz coś kupić osobiście i nie korzystać tylko z form sprzedaży wysyłkowej to polecam Ci ten sklep.

-
- Kontakt:
Widzę, że mój imiennik, w dodatku sąsiad tworzy makietkę. Mam małe pytanie. Czy w Bielsku znajdę jakiś sklep modelarski, w którym zajmują się sprzedażą torów i innych akcesorii modelarstwa kolejowego?? Gratuluję i pozdrawiam.
- KamilW
- Kontakt:
Musze powiedzieć że jestem pod dużym wrażeniem twojej makiety. Bardzo podobają mi się te klimatyczne tory biegnące na zboczach gór. Jak to wszystko ladnie wykończysz to będzie robiło piorunujące wrażenie
Jak tam postępy z remontem?

-
- Kontakt:
Marnie marnie
remontuje mieszkanie i zawiesiłem prace do czasu aż makieta będzie już w nowym pomieszczeniu. Jedyne co zrobiłem to dokupiłem trochę nowych produktów i można powiedzieć że jestem przygotowany do sadzenia i zalesiania
...ale skąd ja wezmę elektrosadzarke to nie wiem, ale może ktoś pomoże 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Jak tam postępy w budowie?
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Świerk wyglądający jak prawdziwy wymaga sporo pracy, ale efekt końcowy jest tego warty!Grzegorz TT pisze:Ten Noch też jakiś taki wyciorowaty...

Przedstawione drzewko zostało wykonane z patyczka do szaszłyków, drutu, wikolu, przesianej ziemi, kleju polimerowego oraz "podrasowanego" Naturex-u Polaka...
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 10:55 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tak, ale o tylko eksperyment. Igły mają 1mm czyli są przeskalowane dziesięciokrotnie, a gałęzie nieodpowiedni pokrój i jest ich za mało 

-
- Kontakt:
No Chylę czołaGrzegorz TT pisze:Mnie też dla tego ciągle eksperymentuję

a technologia trawka elektrostatyczna z elektrosadzarki nanoszona ?

Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 08:20 przez twardy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Brakuje tam tylko jeszcze jakiegoś wróbla lub wronyGrzegorz TT pisze:Mnie też dla tego ciągle eksperymentuję

Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 08:20 przez wkocierz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
- Mariusz
- Kontakt:
Uspokoiłeś mnie. Nie rozpoznałem konstrukcji. Jest ok 

-
- Kontakt:
Wiadukt ten nie jest jeszcze do konca złożony...potrzebuje mieć łatwy dostęp do gór i od spodu, w przeciwnym wypadku troche by mi przeszkadzał. Jak widać na rysunku filary mogą być zastąpione murowanymi ścianami ze sklejki(oczywiście nadają się jeszcze do spatynowania).Mariusz pisze:Czy ten wiadukt będzie miał jeszcze jakieś filary? Zbyt cienka konstrukcja na taką długośc!
Kusi kusiGrzegorz TT pisze:Ten Noch też jakiś taki wyciorowaty...
A nie kusi Cię http://www.zababov.cz/index.php?id=136![]()

Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 08:19 przez wkocierz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ten Noch też jakiś taki wyciorowaty...wkocierz pisze:Myślałem raczej o Noch 48621
A nie kusi Cię http://www.zababov.cz/index.php?id=136

Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 08:18 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.