Górski strumyk
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
Re: Górski strumyk
Tadeusz za te ''włosy anielskie " masz punkt .
zamiast wody Polaka spróbuję pierw żywicy 5 minutowej na te wodospady
zamiast wody Polaka spróbuję pierw żywicy 5 minutowej na te wodospady
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2007, 18:28 przez K4ULTRA, łącznie zmieniany 1 raz.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
To, co napisałeś rzuca zupełnie inne światło na sprawę. 10 i 90 to nie 30. To tak samo jakbyś twierdził, że człowiekiem z psem na spacerze mają średnio po 3 nogi..K4ULTRA pisze:pisałem około a to jest różnica w jednym miejscu będzie spietrzenie w drugim mały uskok z wodospadem także spadki bedą miały od 10 do 90 stopni jak już chcesz być tak dokładny

Wode 10 st. można od biedy uznać za "stojącą", a więc wylać ją z żywicy (np. Polaka), a wodospad to możnaby zrobić z foliowych "włosów anielskich" pomoczonych w tejże żywicy...
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2007, 07:39 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Witam
W zestawie filmów udostępnianych przez ArturSch było pokazane jak zrobić podobny strumyk - wodospad. Było to w jednym z filmów Eisenbahn Romantik - Modellbau nach dem Vorbild der Natur o numerach 820, 821, 822 niestety nie pamiętam w którym
Pozdrawiam
Krakus
W zestawie filmów udostępnianych przez ArturSch było pokazane jak zrobić podobny strumyk - wodospad. Było to w jednym z filmów Eisenbahn Romantik - Modellbau nach dem Vorbild der Natur o numerach 820, 821, 822 niestety nie pamiętam w którym

Pozdrawiam
Krakus
-
- Kontakt:
No tak jeśli spadki będziemy wyrażać w procentach to dojdziemy do ufo
Czepiasz się tych 30 stopni pisałem około a to jest różnica w jednym miejscu będzie spietrzenie w drugim mały uskok z wodospadem także spadki bedą miały od 10 do 90 stopni jak już chcesz być tak dokładny

Czepiasz się tych 30 stopni pisałem około a to jest różnica w jednym miejscu będzie spietrzenie w drugim mały uskok z wodospadem także spadki bedą miały od 10 do 90 stopni jak już chcesz być tak dokładny

-
- Kontakt:
A konkretnie który ma spadek 30 %
? Bo zaczynamy dyskutować o ufo i innych zjawach...

-
- Kontakt:
Zapraszam w góry zdjęć nie mam ale tam możesz sobie popatrzyć na górskie potokimiki pisze:Pokaż zdjęcie wody na 30 stopniowym spadku (okolice zapór się nie liczą) to uwierzę..
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2007, 07:38 przez K4ULTRA, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Pokaż zdjęcie wody na 30 stopniowym spadku (okolice zapór się nie liczą) to uwierzę..
-
- Kontakt:
30 stopni to jeszcze nie wodospad
-
- Kontakt:
To może spróbuj najpierw zrobić jakieś bajoro zamiast
. O takiej drobnostce, że chodzi chyba o wodospad nie wspominając.....K4ULTRA pisze:strumyk spływający z gór o kącie nachylenia około 30stopni
-
- Kontakt:
A tylko ta cena może ktoś rozgryzł instrukcje obsługi wody fallera zbyt mało wiem żeby zaryzykować cenę 

-
- Kontakt:
Można oczywiście taki moduł na czas schnięcia imitacji wody pochylić o te 30°
. Wadą kleju polimerowego jest bardzo długi czas schnięcia i skurcz wynoszący około 50%. Wad tych pozbawiona jest imitacja wody firmy Faller.

-
- Kontakt:
No tak gdyby był jakiś dokładniejszy opis czas schnięcia grubość warstw chociarz to można by zaryzykować i tą cenę ale na zdjęciu widoczna jest poziomnica co by sugerowało że tylko poziom albo zrobić to w poziomie np. na styrodurze a na makiecie ustawić pod kątem to by i Grzegorz Twoja metoda na Polimer zdała egzamin 

-
- Kontakt:
Z tego co widziałem jedynie imitacja wody Faller, okrutnie droga ale dająca wspaniałe efekty http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=11980
-
- Kontakt:
Górski strumyk
Przejrzałem cały rozdział i nie znalazłem? Może któryś z kolegów robił coś podobnego czyli jak wykonać strumyk spływający z gór o kącie nachylenia około 30stopni
Czego by należało użyć do zrobienia imitacji wody ?
Czego by należało użyć do zrobienia imitacji wody ?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 09:58 przez K4ULTRA, łącznie zmieniany 2 razy.