Czyszczenie, konserwacja torów TT.

Czyszczenie, konserwacja, naprawy, budowa itd

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

Zablokowany
Kilkujadek
Kontakt:

Re: Czyszczenie, konserwacja torów TT.

Post autor: Kilkujadek »

mareksz77 pisze:Dziekuje za odpowiedz.Własnie pogrzebałem na forum i juz wiem jak oczyscic tory.
Bo o tym już było :/ .
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 13:35 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
mareksz77
Kontakt:

Post autor: mareksz77 »

Dziekuje za odpowiedz.Własnie pogrzebałem na forum i juz wiem jak oczyscic tory.
Awatar użytkownika
demobil
Kontakt:

Post autor: demobil »

Zawsze można spróbować ;) , weź jakiś drewniany klocek na niego papier ścierny (jakiś bardzo drobniutki) i najzwyczajniej w świecie trzeba zetrzeć tą rdze z torów. Nie używaj tylko jakichś rozpuszczalników, bo można podkłady rozpuścić. Po zabawie z papierem ściernym można spirytusem przetrzeć szyny … A co do prostowania torów – też da się zrobić ale super proste to już raczej nie będą; ale spróbować zawsze można …

Tylko czy warto ??

Za jakiś czas i tak pewnie będziesz się chciał pozbyć rurek. Zobacz tak jak radzi myszka tory modelowe -> http://www.modelmania.com.pl/index.php?cPath=7_370
Awatar użytkownika
myszka
Kontakt:

Post autor: myszka »

A nie lepiej kupić nowe tory modelowe ??
mareksz77
Kontakt:

Czyszczenie, konserwacja torów TT.

Post autor: mareksz77 »

Na wstepie chciałbym przywitac sie ze wszystkimi forumowiczami TT.

Jestem świezym forumowiczem, i posiadaczem skromnej kolejki TT. W zwiazku z tym mam pare pytań. Moja kolejke odszukałem przypadkiem w piwnicy, i pomyslałem coby ją powiększyc, chodzi mi o ilosc torów i tabor, wiec kupiłem troche torów na allegro, ale okazało sie ze to złom zasniedziały i miejscami zardzewiały, niektóre odcinki tez sa powyginane moje pytanie jest nastepujace, czy są sposoby aby te tory jeszcze naprawic tak aby sie nadawały do użytku, jak je oczyścic.? Dziekuje za ewentualną odpowiedz i pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Tory, rozjazdy, sieć trak., sygnalizacja itp”