PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo

PROJEKTY

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Re: PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo

Post autor: Maciej »

Charakterek pisze:z tym, że napisy robi też ModArt, bo Tillig węglarki PKP nie ma!
W końcu może inni wezmą sie do roboty i to jest przykład, niewielki ale jest. Tillig jest ładny, ale precz z monopolem - to jest nie zdrowe dla nas ;)
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

z tym, że napisy robi też ModArt, bo Tillig węglarki PKP nie ma!
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Najciekawsze z nowinek to żółte haki, elementy pod pudłem i filigranowe pałąki usztywniające konstrukcję. Napisy czytelne - to już standart. Jest mały ale ciekawy :D
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Oppeln jest ciemniejszy. Brązowy. Węglarka ma kolor "rdzawoczerwony". Tak to określają na PKP. Z tego, co pamiętam wagony kryte były brązowe. I jak mówił Oelka Oppeln jest to najbardziej udany model PKP zarówno kolorystycznie jak i wizualnie. W zasadzie jak do tej pory oprócz platform Roco to jedyny prawdziwy model PKP w TT robiony przez masowego producenta, bez ustępstw na uproszczenia, czy inne takie.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

KrzyszTTof pisze:Płyn hamulcowy, patyczek do uszu i po chwili napisów na węglarce startowej nie ma. Ja tak zrobiłem i ze startówki mam piękną węglarkę dzięki Mod-Art'owi. Więc DA SIĘ.
Tak też myślałem, czyli jak się chce to można zrobić !! I jeszcze jedno pytanko jak kolor nanoszony przez Mod-Art ma sie np do Oppelnów, talbotów czy innych "koloropodobnych" konstrukcji
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:24 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

BarTTek pisze:
Warto jako bazę dać wagon Tilliga. Wtedy będziemy mieć KKS i piękne prowadzenie wagonu. Uwaga! Do przeróbek niestety nie nadają się węglarki z zestawu startowego 01412 z uwagi na możliwość wychodzenia tego dużego napisu spod farby! Te ogromne napisy wyłażą spod farby i wygląda to okropnie!
Czy napisy Tilliga są równie niezniszczalne jak czytelne ?? Chyba jest chemiczna możliwość usunięcia tych że napisów.... ??
Płyn hamulcowy, patyczek do uszu i po chwili napisów na węglarce startowej nie ma. Ja tak zrobiłem i ze startówki mam piękną węglarkę dzięki Mod-Art'owi. Więc DA SIĘ.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:23 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Warto jako bazę dać wagon Tilliga. Wtedy będziemy mieć KKS i piękne prowadzenie wagonu. Uwaga! Do przeróbek niestety nie nadają się węglarki z zestawu startowego 01412 z uwagi na możliwość wychodzenia tego dużego napisu spod farby! Te ogromne napisy wyłażą spod farby i wygląda to okropnie!
Czy napisy Tilliga są równie niezniszczalne jak czytelne ?? Chyba jest chemiczna możliwość usunięcia tych że napisów.... ??
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:23 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Modele są doskonałe. Moje czeka tylko wymiana kólek na metalowe. Mam je w swojej kolekcji ale jeszcze z pierwszej serii czyli wykonanie na bazie BTTB. Należy tylko baaardzo uważać na stopnie manewrowych bo lubią nagle znikać. W moich trzech wagonach kompletny jest tylko jeden. Polecam szczerze modele od firmy ModArt.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Jakaś DZIURA Ci się zrobiła .....
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo

Tutaj kolejny teścik Tym razem ModArt, a i nie koniec na tym testów taboru innych producentów.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 01:33 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „MOD-ART”