W końcu może inni wezmą sie do roboty i to jest przykład, niewielki ale jest. Tillig jest ładny, ale precz z monopolem - to jest nie zdrowe dla nasCharakterek pisze:z tym, że napisy robi też ModArt, bo Tillig węglarki PKP nie ma!
PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo
Moderator: mod-Tabor
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Re: PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo
- Charakterek
- Kontakt:
z tym, że napisy robi też ModArt, bo Tillig węglarki PKP nie ma!
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Najciekawsze z nowinek to żółte haki, elementy pod pudłem i filigranowe pałąki usztywniające konstrukcję. Napisy czytelne - to już standart. Jest mały ale ciekawy 
- Charakterek
- Kontakt:
Oppeln jest ciemniejszy. Brązowy. Węglarka ma kolor "rdzawoczerwony". Tak to określają na PKP. Z tego, co pamiętam wagony kryte były brązowe. I jak mówił Oelka Oppeln jest to najbardziej udany model PKP zarówno kolorystycznie jak i wizualnie. W zasadzie jak do tej pory oprócz platform Roco to jedyny prawdziwy model PKP w TT robiony przez masowego producenta, bez ustępstw na uproszczenia, czy inne takie.
-
BarTTek
- Kontakt:
Tak też myślałem, czyli jak się chce to można zrobićKrzyszTTof pisze:Płyn hamulcowy, patyczek do uszu i po chwili napisów na węglarce startowej nie ma. Ja tak zrobiłem i ze startówki mam piękną węglarkę dzięki Mod-Art'owi. Więc DA SIĘ.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:24 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Płyn hamulcowy, patyczek do uszu i po chwili napisów na węglarce startowej nie ma. Ja tak zrobiłem i ze startówki mam piękną węglarkę dzięki Mod-Art'owi. Więc DA SIĘ.BarTTek pisze:Czy napisy Tilliga są równie niezniszczalne jak czytelneWarto jako bazę dać wagon Tilliga. Wtedy będziemy mieć KKS i piękne prowadzenie wagonu. Uwaga! Do przeróbek niestety nie nadają się węglarki z zestawu startowego 01412 z uwagi na możliwość wychodzenia tego dużego napisu spod farby! Te ogromne napisy wyłażą spod farby i wygląda to okropnie!Chyba jest chemiczna możliwość usunięcia tych że napisów....
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:23 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
BarTTek
- Kontakt:
Czy napisy Tilliga są równie niezniszczalne jak czytelneWarto jako bazę dać wagon Tilliga. Wtedy będziemy mieć KKS i piękne prowadzenie wagonu. Uwaga! Do przeróbek niestety nie nadają się węglarki z zestawu startowego 01412 z uwagi na możliwość wychodzenia tego dużego napisu spod farby! Te ogromne napisy wyłażą spod farby i wygląda to okropnie!
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:23 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Modele są doskonałe. Moje czeka tylko wymiana kólek na metalowe. Mam je w swojej kolekcji ale jeszcze z pierwszej serii czyli wykonanie na bazie BTTB. Należy tylko baaardzo uważać na stopnie manewrowych bo lubią nagle znikać. W moich trzech wagonach kompletny jest tylko jeden. Polecam szczerze modele od firmy ModArt.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jakaś DZIURA Ci się zrobiła .....

- Charakterek
- Kontakt:
PeKaPowo ModArtowo, towarowo, testowo
Tutaj kolejny teścik Tym razem ModArt, a i nie koniec na tym testów taboru innych producentów.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 01:33 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.