Prezentuje mój tabor…
Mam zamiar sprzedać jakąś jego cześć a w dodatku mam raczej małą wiedzę na temat TT (poza zabawą w wieku lat 12-3 nie miałem z kolejami praktycznie nic wspólnego), jeśli ktoś zauważy że jakiemuś modelowi czegoś brakuje będę wdzięczny za uwagi... Choć z drugiej strony nie należy traktować moich postów jako oferty handlowej

.
Postaram się powstawać obrazki jakoś tematycznie zaczynam od cystern "małych" - dwuosiowych.
1. Dwie sztuki dwuosiowej cysterny Z 504777 P "MOBIL" kolei SJ (SJ - od czego to skrót?)
2. Jedyna moja Cysterna dwuosiowa Zw 21 50 705 3 545-9 kolei Deutsche Reichsbahn (wie ktoś do czego służyła?).
3. Dwie sztuki dwuosiowej cysterny Zw 535 010 P "SHELL" kolei Österreichische Bundesbahnen.
4. Dwie sztuki dwuosiowej cysterny Zw 535 010 P "BP" kolei Österreichische Bundesbahnen.
5. Dwie sztuki dwuosiowej cysterny Zw 21 50 705 3 545-9 "BUNA" kolei Deutsche Reichsbahn.
6. Dwie sztuki cysterny do przewozu wina kolei SNCF (SNCF - od czego to skrót?)
7. Dwie sztuki - wagon silos Kds54/Ucs908359245 niebiesko-biały z napisem ZEMENT kolei Deutsche Bundesbahn.
P.S.
Gdyby ktoś zauważył jakieś błędnie rozpoznane egzemplarze będę wdzięczny za uwagi.