Hobby Shop / www.hobby-shop.cz

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LemingAnadyrski
Kontakt:

Re: Hobby Shop / www.hobby-shop.cz

Post autor: LemingAnadyrski »

Matisan77 pisze: 03 wrz 2025, 14:48 Co się stało z ofertą tego sklepu w skali TT ? wie ktoś ? na dziś dzień gdy piszę te wiadomość z oferty np lokomotyw zostało nie wiem czy 20 %. wagony podobnie. Ostatnio zaglądałem tam ok roku temu to wybór był spory ,na dziś dzień wygląda to biednie. Wie ktoś może czemu tak?
Oferta w TT ma się dobrze (mogłaby się mieć gorzej, wtedy portfel miałby się lepiej! :-)). To nie jest istotne czy coś jest na stronie sklepu (no, jak jest "skladem", to dostępne od ręki), istotne jest co Petr jest w stanie ściągnąć od producenta (czyli co ten fizycznie ma na stanie, albo miał będzie w niedalekiej przyszłości).
Jak możesz coś znaleźć na https://www.tillig.com/Produktsuche.html / roco.cc / czy od kogo tam chcesz model, i jest "aktuell verfügbar" / nie jest wyprzedane na amen (= ausverkauft) to pewnie dostaniesz ten model. A jak nie ma w katalogu na stronie producenta (np. Displayaktion Tilliga), to też może będzie - po prostu trzeba pytać mailem.
Matisan77
Kontakt:

Post autor: Matisan77 »

Teraz są widoczne wtedy gdy pisałem nie były, pewnie jakąś awarię mieli.
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Post autor: NemoTT »

Pawelec pisze: 03 wrz 2025, 19:42Dobrze powiedziane, wystarczy napisać email do Petra w sprawie loki/wagonu jak nie ma go na stanie sklepu.
Trochę czekania i zamówienie jest realizowane
Dokładnie. Pisać i pytać; będzie załatwione.
Pawelec
Kontakt:

Post autor: Pawelec »

zibi33 pisze: 03 wrz 2025, 15:30 U Petra nie ma problemu, jeden mail i masz co chcesz 😀
Dobrze powiedziane, wystarczy napisać email do Petra w sprawie loki/wagonu jak nie ma go na stanie sklepu.
Trochę czekania i zamówienie jest realizowane
zibi33
Kontakt:

Post autor: zibi33 »

U Petra nie ma problemu, jeden mail i masz co chcesz 😀
Awatar użytkownika
Adamczewski
Kontakt:

Post autor: Adamczewski »

Matisan77 pisze: 03 wrz 2025, 14:48 Ostatnio zaglądałem tam ok roku temu to wybór był spory ,na dziś dzień wygląda to biednie.
Ale chodzi Ci o ilość asortymentu oferowanego ogółem, czy dostępnego od ręki? Z ciekawości ustawiłem filtr na TT i dostępne (Skladem). Samych lokomotyw jest 97 (na 520 w katalogu), wagonów towarowych 167 (na 644), osobowych 54 (na 308). To chyba nie tak źle?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Nie narzekam na ofertę sklepu.
Prawdą jest, że sklepy oferują to co właśnie producenci wypuszczają na rynek.
Zamawiam to co się pojawia w zapowiedziach producentów i cierpliwie czekam na realizację.

Generalnie, sklepy rezygnują z robienia zapasów na magazynie, gdyż jest to zbyt kosztowne, biorąc pod uwagę, że H0, TT, N itd, razy setki/tysiące pozycji.
Do sklepu trafiają ilości wynikające z zamówień + jakiś nadmiar (w zależności od ceny: kilka - kilkanaście szt.), które stosunkowo szybko się rozchodzą -> i o to sprzedającym chodzi. Takie czasy.
Matisan77
Kontakt:

Co się stało z ofertą tego sklepu w skali TT ? wie ktoś ? na dziś dzień gdy piszę te wiadomość z oferty np lokomotyw zostało nie wiem czy 20 %. wagony podobnie. Ostatnio zaglądałem tam ok roku temu to wybór był spory ,na dziś dzień wygląda to biednie. Wie ktoś może czemu tak?
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

Ostatnie parę zakupów u Petra to sama przyjemność. Kontakt niemal natychmiastowy a wszystko ogranicza się do:
- zapytanie mailem o towar
- odpowiedź o dostępności, ew. przybliżony czas czekania
- odpowiedź że zamówienie skompletowane i zapytanie czy wysyłać
- potwierdzenie zamówienia i zapłata
- wysyłka
Ostatnio jednak i najlepszemu przytafiła się wpadka - przysłał nie ten model. Po mailowym zaawizowaniu błędu natychmiastowa reakcja. Co prawda obaj będziemy o koszty jednej wysyłki w plecy, ale przy całokształcie kontaktów można to wybaczyć ;)
-----------------------
Pozdrawiam, Witek
Awatar użytkownika
Wąski
Kontakt:

Post autor: Wąski »

Policzyli po cenie gdy zamawiałem (było przecież opóźnienie) dodali rabat i wyszło najtaniej.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Wąski pisze: 29 lip 2024, 17:24Ale taniej kupiłem w AMC.
Czyli sugerujesz,
że AMC taniej sprzedaje u siebie,
a do sklepów PL wysyła w tej samej lub wyższej cenie ??
:shock:

No to pięknie, k****, pięknie !!
Matisan77
Kontakt:

Piszę z opóźnieniem ale myślę ,że warto wspomnieć. Dla mnie szok, zamówienie złożone jednego dnia, wysłane już z polski tego samego dnia z Chałupek i myślałem że paczka zwykła pocztowa to pare dni poczekam ale.... następnego dnia wracam z pracy a tu teściu mówi jakaś paczka do ciebie przyszła.
Zastanawiałem się co ja jeszcze i gdzie zamawiałem bo do głowy mi nie przyszło ,że to może być już paczka z tego czeskiego sklepu.
Jak się słusznie domyślacie to była właśnie ta paczka. No szczena mi opadła. Jakim cudem tak szybko zwykła paczka i to nie priorytetowa dotarła na następny dzień nie wiem ale wiem już gdzie na pewno będę zamawiał kolejne rzeczy. Tak więc sklep, obsługa i szybkość no rewelacja. Ciesze się, że dzięki temu forum mogłem odkryć ten sklep.
Awatar użytkownika
Wąski
Kontakt:

Ale taniej kupiłem w AMC.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Wąski pisze: 28 lip 2024, 20:45Z narzekaniem na AMC to bez przesady, Ty43 kupiłem taniej niż u Petera ...
Też kupiłem Ty43, u Petra, taniej niż przez AMC, było o tym na FB.
:lol:
Awatar użytkownika
Wąski
Kontakt:

Z narzekaniem na AMC to bez przesady, Ty43 kupiłem taniej niż u Petera czyli czasami można ale fakt obsługa przez Petra rewelka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”