Moja opinia na temat zestawu jest taka:
1. Poprawiono naped w BR 112 vs BR 110 (epV museumlok) - konstrukcja znacznie cichsza, bez nieprzyjemnego terkotu, konkurencja Kuehna zrobiła chyba swoje. Dotyczy to zarówno analogu jak i cyfry. Wiem , wiem naped to rodzina E11, ale naprawde , albo dobrze trafiłem, albo cos sie poprawiło!!
2. Niestety w secie z wagonami ujawnił sie brak jednej ramki z elementami do montażu, oraz kołnierz przejscia miedzywagonowego był ułamany
3. Ilosc elementów do montazu jest "kosmiczna", cos dla lubiących wyklejanki, elementy sa dopasowane.
4. W wagonach brakuje oświetlenia, troche to zaskakujące przyznam, szczególnie w secie.
5. Całosć sprawia ekstra wrażenie, tym bardziej, że można jeszcze do setów dopasować
TO ,
TO lub
TO
6. Do kompletu TEE mozna dopasować ponadto BR 103 Beckmanna, BR 114 Kuehna lub poszukać
takiej perełki.
7. Kilka zdjęć setów, autorstwa Modelarzy TT mozna znaleźć na Ich stronie w dziale: Tabor
http://modelarzett.ovh.org/My_Homepage_ ... age33.html
8. Podsumowując, polecam ten zestaw, na makiecie prezentuje sie bardzo ładnie, mozna tez rozbudować zestawy w całkiem pokaźny park TEE.
Pozdrowionka dla Was, Maciek